LGS 2025 vs LGS 2021

Hocam sonda yazmış öyle soruların başlarını okuma diyeceğim de bitti zaten sınav. O kadar da önemli bir sınav değil zaten boş ver.

Öyle ama serseri tiplerle, Arap aşıkları ile 4 yıl geçirmek bence azımsanacak bir şey değil, dersimi aldım üniversite ve lise hayatım böyle olmayacak.

2011 kendisini avutmaya mı çalışıyor anlamadım ancak bu sene en kolay matematiğe sahip olan LGS'den daha kolay bir matematik sordular. Karşılaştırılamaz bile, bu LGS son üç LGS ile en kolay LGS'lerden.

Yani bence de çok ağlayacak kadar zor değildi matematik 17 3 yaptım 2'si dikkatten gitmiş ama yine de 2021'den sonra en zor matematik buydu.

Kendinizi rahatlatmak için yapılan bir şey bu. Sınavın zor olduğunu anlıyorum ama bence abartmanın, bu şekilde kendini avutmanın anlamı yok. Sözelin detayına inmedim belki incelerken kaçırdığım sorular olmuştur ama sayısal, özellikle matematik zor değildi. Hatta kolaydı bile. Girenleri anlıyorum, sınav stresi yaşıyorsunuz hala; ancak kafanızı toparlayınca o kadar zor olmadığını anlayıp katılacaksınız bu mesaja. Giren herkes böyle, hatta bazen girdikten sonra stres daha da artıyor. Geçmiş olsun herkese, istediğiniz yerler ve puanlar gelmesi dileğiyle, çalışmanın, emeğinizin karşılığını almanızı umuyorum. Puana değil yüzdeliğe bakacaksınız zaten. Yani zorluk seviyesi önemsiz kalıyor çoğunlukla.

Biraz baktım ve matematik kolaymış bence. Sosyal de zor değildi hatta İngilizce aşırı basitti. Fende uzun ama bilgisi olanın yapacağı türden sorular var. Türkçe'nin ilk 5 sorusunu çözdüm ve 1-2 tanesinde arada kaldım. Türkçe biraz sıkıntı çıkarabilir yine. Ben girdiğimde matematikten patlamıştım. Diğerleri çok iyi gelmişti ancak matematik düşürmüştü. Girdiğim sene matematik bu senenin zorluğunda olsaydı belki daha iyi yapardım.

Sınava girenlere de geçmiş olsun. Artık sonuçları beklemekten başka bir şey kalmadı. Biz burada masa başında pdf üzerinden stres yapmadan çözdüğümüz zaman bize kolay geliyor. Sınav stresi başka bir şey. Ben girdiğim zaman sözel-sayısal arasında arkadaşlarla basketbol oynamıştım sırf o stresi biraz azaltmak için. Terlemekten başka bir etkisi de olmamıştı ama iyi hissettirmişti en azından.

Sonuçlar açıklanınca da önemli olan şey yüzdeliğiniz olacak aslında. Puan çok önemli tabi ama yığılma olursa yüzdelikler değişir ve etkisi çok olabilir. Okullar belli bir yüzdeliğe göre alıyorlar aslında. Puan da o yüzdeliğe göre belirleniyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı