LGS çalışma planım nasıl?

Hocam bu senenin LGS'sini bilemem ama ben hiç çalışmadan 375 yapmıştım (ki çözdüğüm 20 Fen Bilimleri sorusuna 18 boş 2 yanlış, çözdüğüm 8 Matematik sorusuna da 12 yanlış 8 boş demişlerdi. Şikayet etmeye üşendiğimden pek ilgilenmedim). Fazla kasmayın bence bi' şekilde geçiyor insan. (Not: İki sene önce girmiştim LGS'ye.)

2.30 yüzdelik dilimine girmek istiyorum.
Yetersiz olduğu kadar da dengeli olmuş. İlk söyleyeceğim, eksik olduğun derse ağırlık ver.

İkinci olarak, denemeyi her hafta değil, 2 ya da 3 günde bir yap. Denemeden önemli bir şey yok. LGS'nin başlayacağı saatte masa başında denemeye balamış ol. Ailenin odaya girmesine izin verme. Adam gibi süre tutarak denemeni ol. Denemelerden gelen sonuçlara göre planını yönlendir.

Üçüncü olarak günlük soru sayılarını arttır. Matematik için en az 70 nitelikli soru çöz. Geri kalanlar için derslere yatkınlığını bilmeden bir şey söylemem mantıklı değil ama matematik için en az 70 soru çözmen lazım. 70 soru, matematiğinin iyi olduğunu varsayarak verdiğim bir değer.

Son olarak, 30 paragraf değil 30-50 arası Türkçe sorusu çöz. 20 tanesi paragraf olsun.

Yetersiz olduğu kadar da dengeli olmuş. İlk söyleyeceğim, eksik olduğun derse ağırlık ver.

İkinci olarak, denemeyi her hafta değil, 2 ya da 3 günde bir yap. Denemeden önemli bir şey yok. LGS'nin başlayacağı saatte masa başında denemeye balamış ol. Ailenin odaya girmesine izin verme. Adam gibi süre tutarak denemeni ol. Denemelerden gelen sonuçlara göre planını yönlendir.

Üçüncü olarak günlük soru sayılarını arttır. Matematik için en az 70 nitelikli soru çöz. Geri kalanlar için derslere yatkınlığını bilmeden bir şey söylemem mantıklı değil ama matematik için en az 70 soru çözmen lazım. 70 soru, matematiğinin iyi olduğunu varsayarak verdiğim bir değer.

Son olarak, 30 paragraf değil 30-50 arası Türkçe sorusu çöz. 20 tanesi paragraf olsun.
30-50 Türkçe az değil mi? Ayrıca bir günde 70 tane yeni nesil matematik sorusu yaklaşık 2 saat sürüyor zaten ki takılma falan olmazsa o da.

Hocam benim diğer derslerim de gayet iyi şu an, matematiği yapamıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı