LGS deneme netlerim nasıl?

Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

9D 1Y çıktı. LGS 2024'ü çözdüğümde de 9 doğru 1 yanlış çıkmıştı. Zekat ve sadaka konusundan 1 yanlışım var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

15D 5Y çıktı. 5 yanlışımın 3'ü cümlenin ögeleri konusundandı. 1 tane yanlışım fiilimsi konusundan, 1 tanesi de grafik yorumlama sorusuydu, onu da dikkatsizlikten yanlış yaptım. Sizce deneme netlerim nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dil bilgisi konularına ağırlık vermelisiniz, zira okuduğunu anlama sorularını yapabiliyorsunuz. Din için diyebileceğim bir şey yok, ben zamanında girdiğimde dinden iki yanlış yapmıştım. Cümlenin ögelerine ve fiilimsiye çalışıp tam anlarsanız Türkçeyi hallederseniz. Sayısalınız nasıl?

Ayrıca neden ikidir sürekli size denk geliyorum o da merak konusu benim için.

9D 1y çıktı. LGS 2024'ü çözdüğümde de 9 doğru 1 yanlış çıkmıştı. Zekat ve sadaka konusundan 1 yanlışım var.

15D 5Y çıktı. 5 yanlışımın 3'ü cümlenin ögeleri konusundandı. 1 tane yanlışım fiilimsi konusundan, 1 tanesi de grafik yorumlama sorusuydu, onu da dikkatsizlikten yanlış yaptım. Sizce deneme netlerim nasıl?

Din kültürü güzel. Türkçeden cümlenin ögesi çalışın 2-3 gün. Bu arada açtığınız konulara baktımda hiç matematik çözmüyorsunuz. Matematik denemeside çözün.

Din kültürü güzel. Türkçeden cümlenin ögesi çalışın 2-3 gün. Bu arada açtığınız konulara baktımda hiç matematik çözmüyorsunuz. Matematik denemeside çözün.
En çok Türkçe ve Fen Bilimlerine odaklanıyorum hocam. Matematikten çok çözemiyorum. LGS 2024'deki Matematik sorularını çözdüğümde 5 doğrum falan çıkıyor.

En çok Türkçe ve fen bilimlerine odaklanıyorum hocam. Matematikten çok çözemiyorum. LGS 2024'teki matematik sorularını çözdüğümde 5 doğrum falan çıkıyor.

Çoğu öğrenciyle aynı sorununuz var. Tamam, matematiğiniz iyi olmadan da 410-420 puan çekip nitelikli bir lise kazanabilirsiniz. Fakat siz matematiği boşlarsanız, belki o 5 doğru bile çıkmayacak. Hiç çalışmamak yerine günde sadece 30 dakikada olsa matematiğe ayırın. Haftada 1 defa matematik içinde soru çözün.

Matematik olmadan şöyle bir sonuç düşünelim:

Türkçe: 18D 2Y.
İnkılap: 9D 1y.
Din: 10D 0Y.
İngilizce: 10D 0Y.
Matematik: 8D 1y 11b.
Fen: 18D 2Y.

Türkçeden ve fenden on beşer dakika matematiğe ayırdığınızı düşünelim.

Türkçe: 17D 2Y 1b.
Matematik: 13D 2Y 5b.

Yani kısacası, matematik olmadan gitmek yerine Türkçe ve fenden 30 dakika kısın ve o süreyi matematiğe verin. İnanın bana şu an diyeceksiniz ki:

-Ben 30 dakikayı bırak, günde 1 saat bile çalışsam matematikten 13 doğru yapamam. Onun yerine Türkçe ve fen bilimlerinden gidersem çok daha iyi olur.

Fakat sadece kendinize inanın. Günde en az yarım saat ve haftada en az 1 videoyla soru çözerek matematiğe çalışın. İnanın bana, zararından çok daha fazla yararı olacak.

Son düzenleme:
Çoğu öğrenciyle aynı sorununuz var. Tamam, matematiğiniz iyi olmadan da 410-420 puan çekip nitelikli bir lise kazanabilirsiniz. Fakat siz matematiği boşlarsanız, belki o 5 doğru bile çıkmayacak. Hiç çalışmamak yerine günde sadece 30 dakikada olsa matematiğe ayırın. Haftada 1 defa matematik içinde soru çözün.

Matematik olmadan şöyle bir sonuç düşünelim:

Türkçe: 18D 2Y.
Matematik: 8D 1y 11b.

Türkçeden ve fenden on beşer dakika matematiğe ayırdığınızı düşünelim.

Matematik: 13D 2Y 5b.

Yani kısacası, matematik olmadan gitmek yerine Türkçe ve fenden 30 dakika kısın ve o süreyi matematiğe verin. İnanın bana şu an diyeceksiniz ki:

-Ben 30 dakikayı bırak, günde 1 saat bile çalışsam matematikten 13 doğru yapamam. Onun yerine Türkçe ve fen bilimlerinden gidersem çok daha iyi olur.

Fakat sadece kendinize inanın. Günde en az yarım saat ve haftada en az 1 videoyla soru çözerek matematiğe çalışın. İnanın bana, zararından çok daha fazla yararı olacak.
Çok soru tipi var ama.

Zaten soru çözme sebebiniz o. Partikül Matematik izleyin. Tek başına bir dev.
Hocam bu arada şöyle bir şey buldum. Cevap anahtarındaki bir şık hariç bütün harflerde 20 sorudan en az 5 doğru var, mesela ben matematikten 5 soruyu doğru yapsam 15 soruyu sallayıp 5'i tutsa 10 doğru 10 yanlış olur ve netim artar.

Hocam bu arada şöyle bir şey buldum. Cevap anahtarındaki bir şık hariç bütün harflerde 20 sorudan en az 5 doğru var, mesela ben matematikten 5 soruyu doğru yapsam 15 soruyu sallayıp 5'i tutsa 10 doğru 10 yanlış olur ve netim artar.

Sallayarak da puanınızı arttırabilirsiniz. Fakat ya hepsi yanlış çıkarsa? Yaşanabilir. LGS döneminde bir arkadaşım tamamen sizin gibi düşünüyordu. Matematikten 5 tane soruyu kendi yaptı ve 15 tanesini salladı. Sonuç:

Matematik: 7D 13y.
Fen: 18D 1Y 1b.
İng: 1Y.
Ink: Full.
Din: 2y.

Onunla aynı netlere sahip bir arkadaşım da vardı. LGS'ye son 3-4 ay kala yarım saatini matematiğe harcadı. Sonuç:

Türkçe: 17D 3y.
Matematik: 14D 3Y 3b.
Fen: 18D 2y.
İng: 1y.
Ink: 1y.

Sonuç: 431 puan.

Her seferinde çok uzun mesajlar yazdığımı biliyorum. Örnek vererek, anlatarak söylüyorum. Fakat siz her zaman bir bahane buluyorsunuz. Bahane bulmadan, az da olsa matematiğe çalışsanız, çok daha iyi olur.

Sallayarak da puanınızı arttırabilirsiniz. Fakat ya hepsi yanlış çıkarsa? Yaşanabilir. LGS döneminde bir arkadaşım tamamen sizin gibi düşünüyordu. Matematikten 5 tane soruyu kendi yaptı ve 15 tanesini salladı. Sonuç:

Matematik: 7D 13y.
Fen: 18D 1Y 1b.
İng: 1Y.
Ink: Full.

Onunla aynı netlere sahip bir arkadaşım da vardı. LGS'ye son 3-4 ay kala yarım saatini matematiğe harcadı. Sonuç:

Türkçe: 17D 3y.
Matematik: 14D 3Y 3b.
Fen: 18D 2y.
İng: 1y.
Ink: 1y.

Sonuç: 431 puan.

Her seferinde çok uzun mesajlar yazdığımı biliyorum. Örnek vererek, anlatarak söylüyorum. Fakat siz her zaman bir bahane buluyorsunuz. Bahane bulmadan, az da olsa matematiğe çalışsanız, çok daha iyi olur.
Hocam peki kolay ve daha az soru tipi olan matematik konularına daha çok çalışsam olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı