LGS için tavsiyeler

Sıkı çalışın, denemelrden düşük alınca umutsuzluğa kapılmayın. Rehavete hiç kapılmayın, ders sürecinde en büyük beladır rehavet.

Okulda SBS sınavları oluyor her hafta ilk denemeden C sınıfına düştüm şimdi ise D sınıfına düştüm annem babam kızarsa ne yapmalıyım kaç soru çözmeliyim?
 
9.Sınıf öğrencisi olarak sana tavsiyem günde 50 soru ile başla. her bir haftada soru sayısını 10'ar 10'ar arttır. Güzel soru olan kaynakları araştır. güzel ve yeni nesil soru çöz. düzenli bir çalışma programın olsun. kendi düzenini kendin planla ve asla erteleme. geçen sene kılpayı Fen lisesini kaçırdım. matematiğe de boş bırakma. bu seneki sınav rezaletti. 3 ay geçmesine rağmen hala sinirliyim,hala kırgınım. Hakkımı da bakanlığa helal etmiyorum. Hayatımla oynadılar. Duygularımla oynadılar.
 
9.sınıf öğrencisi olarak sana tavsiyem günde 50 soru ile başla. Her bir haftada soru sayısını 10'ar 10'ar arttır. Güzel soru olan kaynakları araştır. Güzel ve yeni nesil soru çöz. Düzenli bir çalışma programın olsun. Kendi düzenini kendin planla ve asla erteleme. Geçen sene kılpayı fen lisesini kaçırdım. Matematiğe de boş bırakma. Bu seneki sınav rezaletti. 3 ay geçmesine rağmen hala sinirliyim, hala kırgınım. Hakkımı da bakanlığa helal etmiyorum. Hayatımla oynadılar. Duygularımla oynadılar.

Ben 200 soru ile başladım ve 10 ar 10 ar çoğaltıyorum bu doğru mu peki.
378 çok yüksek bir puan değil, kolayca yapabileceğinizi düşünüyorum. Bol bol kitap okuyun, soru kalıplarını ezberlemek yerine çözüm kalıbı ezberleyin, taktikler öğrenin.

Çözüm kalıplarını nasıl ezberleyebilirim?
 
Ben LGS'ye bu sene girdim ve ne yapılmaması gerektiğini en iyi bilenlerden biriyimdir muhtemelen. Biliyorum herkes bunu söylüyor ama tek olay dersi tekrar ettikten sonra test çözmek ve bunu her gün en az 3 saat falan yapmak. Ben bunu ilk dönem yapıyordum ve okul içinde yapılan çoğu denemede ilk 10'a falan giriyordumö ayrıca okuduğum okul özeldi ve genel olarak kafası çalışan çocukların olduğu bir okuldu, ama sonradan 15 tatilde bıraktım ve o zaman şapa oturdum işte yine denemelerde ilk 25'e falan giriyordum ama benim potansiyelimin çok altındaydı ben 2. dönem bildiğin çalışmamaya başladım sonra salgın da başlayınca ede PC'ye sardım en kötüsüde bu oldu benim için çünkü sürekli dizi izleyip oyun oynuyordum ve bu kafamı çok yoruyordu sabah 9'daki Online derslere uyumadan giriyordum. 2. dönem sıfır çalışmayla 375 puan yaptım %13'e girdim. Sana en büyük tsavsiyem başta anlattığım çalışma sistemi ve kitap okuma, kitap okuma LGS için bence çok önemli hem okuduğunu anlaman gelişiyor hem dikkat dağınıklığı falan kalmıyor. PC'yi azaltmanı öneririm ayrıca sosyal aktivite yaparak biraz kafanı dağıtabilirsin arkadaşlarınla dışarı çıkabilirsin mesela bu arada istediğin okulun adını verirsen daha çok yardımcı olabilirim.
Edit: Ayrıca olay puan değil yüzdelik dilim mesela benim bu 375 puanım 2018 yılında %3'lere falan giriyor yani olay puan değil yüzdelik dilim.

Hedefimde ki lise Tosya fen lisesi ya da Taşköprü fen lisesi.
 
Ben 200 soru ile başladım ve 10 ar 10 ar çoğaltıyorum bu doğru mu peki.

Çözüm kalıplarını nasıl ezberleyebilirim?

Sürekli soru çözerek mesela ben girdiğimde varya matematiğe geldim sorulara baktım hepsi daha önce çözdüğüm sorular başladım hızlı hızlı yapmaya bir süre sonra mesela soruyu okuyacaksın hiç düşünmeden direk işleme başlayacaksın ben matematikte 14 doğru 1 yanlış yaptım zamanım olsaydı bütün matematikleri yapardım herkes zor dedi ama bence sorular çok kolay dı benim puanımı sözel düşürdü mesela %3'e giren biriyle tanıştım o da benimle bu sene girdi benim matematiğim onunkinden daha iyi ben sözeli yine normal düzeyde yapsaydım rahat %2.5 %3'lere girerdim.
Ben 7.34 yaptım.

Bu da sonucum.
 
Ben 200 soru ile başladım ve 10 ar 10 ar çoğaltıyorum bu doğru mu peki.


Çözüm kalıplarını nasıl ezberleyebilirim?
Kendini çok yormuyorsan ve kendin sıkılmıyorsan yapabilirsin sana kalmış. Çözüm kalıplarını bol örnekli ve yeni nesil sorularla pekiştirebilirsin. hatta çözüm kalıplarını bir kağıda yazıp çizip duvara ya da panon varsa panoya asıp oraya bakarak tekrar edebilirsin. yazarak da tekrar edebilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı