LGS için tavsiyeler

Ne kadar puan çıkardınız?
Ben düzenli çalışmadım hocam. Düzenli çalışmadım hatta son 1-2 ay falan çabalamaya başladım. 361 puan aldım LGS'den. Ha tabiki son 1-2 ay haricinde hiç soru çözmedim değil ancak hem az hem de düzenli çözmüyordum. Birde dershaneye gidiyordum. Pişmanım işte o yüzden diyorum ya dişinizi sıkın pişman olmayın iyi bir liseye gidin.

Dostum ben de gireceğim şöyle düşünüyorum. LGS'de 400-410 falan istiyorum ama benim gitmek istediğim lise OBP ile alıyor yani notlarım yüksek olsun OBP örneğin 97.5 97.5 liseye rahatlıkla girersin diye düşünüyorum.

Günde 500-600 soru yapmaya çalışmayın. Ben bu sene LGS'ye girdim ve gerçekten insanı bunaltıyor. İstemeden yapılmış olunca daha çok bunaltıyor. Soru çözerken baktınız buynaldınız soru çözmeyi bırakın böylesi daha verimli. Ayrıca konu anlatımlarınada bakmayı unutmayın. Ve en önemlisi stres yapmayın. Normalde başarılı olan bir arkadaşım stres yaptığı için LGS'si kötü geçti.

LGS'yi teogdan ayıran şey çocukların zekalarına göre ayrılması teogda normal soru çıkar iki formül ezberler yapardın ama LGS'deki matematik soruları tam anlamıyla matematiksel zeka gerektiriyor bol bol soru çöz spor yap zeka oyunu çöz strateji oyunu oyna ve en önemlisi kitap oku zamanında bana denirdi pek önemsemezidim ama yeni fark ediyorum sınıfın en iyi futbol oynayanlarının matematik netleri çok yüksekti kötü oynayanların ise çok düşüktü zaten ziya Selçuk'ta demişti spor yapan çocuklar araştırmalara göre daha başarılı.

7. sınıfta çalışamadım diye üzülmeyin, ben 8. sınıfa kadar ful yattım ama son sene sosyal hayatından biraz fedakarlık yapman gerek. Gidip kendini zeki sanan arkadaşlarının gazına gelip günde 300 soru çözemezsem yapamam triplerine girme, dersini iyi dinle eve gidince tekrar yapıp test çöz ve sakın LGS sınavındayken stres yapma en önemlisi bu, ben günde 100-150 soru çözerek hatta 2. dönem sıkıntıdan salarak 476 puan aldım, 1.46 yüzdelik ile, aşırıya kaçmadan fazla da salmadan düzenli çalışırsan istediğin yeri kazanırsın.

Hocam ilk önce konuları dibine kadar öğrenip ezberleyin detaylara kadar yapabilirsiniz size kalmış orası ardından yeni nesil kolay bir deneme yapıp hangi derste kötüyüm bir kontrol edin o konuda ilk önce eski nesil sonra kolay yeni nesil orta seviye yeni nesil zor seviye yeni nesil çözün zor seviye yeni nesil denemelerde 5 y 1B işte 3Y 2b gibi netleriniz varsa sınavı çok rahat en düşük 430 alırsınız ama en zor soruya bile alışın kitap okumanızı dizi izlemenizi Instagram'da ve forumlarda takılmayın akılda kalıyor kitap okumak içinde geçerli dediğim gibi bu dediklerimi yaparsanız çok rahat 430 üstü alırsınız.

1633025879443.png

0 çalışma ile bu sonucu çıkardım, şuan iyi bir anadolu lisesindeyim. Çok fazla matematik öğren ve paragraf çöz. İnkilap, İngilizce ve din dersleri aşırı ezbere dayalı ve kolay dersler, tek yapman gereken ezberlemek. Türkçe paragraf becerine bağlı, çok fazla paragraf çözmelisin. Ben ilk sözel bölümü tam yaptım sanmıştım ama şaşırtmalı sorular vardı, illa o sorulardan oluyor o yüzden dikkatli olmalısın. Fen dersinde en az 16 doğru yapmalısın, matematiğe ise çok çalışmalı ve en az 10 net yapmalısın. En önemli uyarım ise:
Asla sallama, boş bırak.

Eki Görüntüle 1177287
0 çalışma ile bu sonucu çıkardım, şu an iyi bir Anadolu lisesindeyim. Çok fazla matematik öğren ve paragraf çöz. İnkilap, İngilizce ve din dersleri aşırı ezbere dayalı ve kolay dersler, tek yapman gereken ezberlemek. Türkçe paragraf becerine bağlı, çok fazla paragraf çözmelisin. Ben ilk sözel bölümü tam yaptım sanmıştım ama şaşırtmalı sorular vardı, illa o sorulardan oluyor o yüzden dikkatli olmalısın. Fen dersinde en az 16 doğru yapmalısın, matematiğe ise çok çalışmalı ve en az 10 net yapmalısın. En önemli uyarım ise:
asla sallama, boş bırak.

Hocam puan hesaplaması bir tuhaf fen netim sadece sizden 1 düşüktü lakin 347 almıştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı