LGS öncesi ve sonrası

Matematiği nasıl yapabiliyorsunuz? Bende LGS öğrencisiyim en az 4 boşum oluyor.
Son zamanlarda deneme ağırlıklı çözüyorum süre tutup, süreden dolayı hızlı çözme becerisi gelişiyor. Ne kadar hızlı çözersem de artık soru tarzına, çözümüne alışıyor insan. Bazı sorulara bakınca aklımdan bile anlıyorum nasıl çözüleceğini şuan daha çok deneme ağırlıklı gitmenizi öneririm. Çoğu denemede soru çözüm uygulaması var. Ordan bakıp sonraki sorulara fikir yürütebilirsiniz yazar nasıl çözdüyse. Yani kendi çözüm tekniğinizi geliştirin benim de zamanında 12 13 net yapıyordum ama süre tutup çözünce daha hızlı yapma yetisi kazanıyor insan o zaman da daha kolay çözülüyor.

Matematiği nasıl yapabiliyorsunuz? Bende LGS öğrencisiyim en az 4 boşum oluyor.

Hocam çözdüğünüz deneme zorluğuna göre değişir, bir de matematik standart sapması çok yüksek bir ders. Yani eğer genel deneme girdiyseniz 16 matematik yetiyor zaten. LGS'de geçen sene ortalama 4 civarıydı 20 soruda Türkiye geneli.

Nesin sen kral, bunlar nasıl sonuçlar 😂

Ben yeni nesil matematik sorularını yapamıyorum, daha doğrusu ne yapacağımı anlamıyorum, tüm formülleri bilsem de. Bakalım nasıl olacak puanlar. Benim yeterli zamanım olmadı pratik yapmak için, OBP tek şansım.

Genelde 370-400 arası yapıyorum.

Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz ki LGS'ye tam 7 gün kaldı. Bu konuyu LGS'den önce açıp bittiğinde tekrar gelip deneyimimi sonuçlarımı söylemek istediklerimi yazacağım. Aşağıya şu an yaptığım ortalama sonuçları bıraktım.

Matematik: 16-18 net.
Fen: 19-20 net.
Türkçe: 18-20 net.
Din: 9-10 net.
İnkilap: 9-10 net.
İngilizce: 10 net.

Ortalama puan: 450-470

Hedeflerim: Mustafa saffet fen lisesi.
Nitelikli Anadolu liseleri.

Umarım hedeflerim gerçekleşir, emeğimin karşılığını alırım. Tavsiyeleriniz, sormak istediğiniz bir şey olursa mümkün olduğunca cevaplamaya çalışacağım.

Kalın sağlıcakla...

Ben LGS'den çıkmış biri olarak söyliyorum denemelerle LGS hiç ama hiç paralel gitmiyor. LGS'den fulde çekebilirsiniz yere de çakılabilirsiniz. Size tavsiyem fenden 19 net yapmam lazımdı 15 net yaptım demeyin hangi dersten daha iyi olduğunuz LGS'ye girince çok değişiyor. Mesela ben matematikte hep 4 net yapardım LGS de 15 net yaptım türkçede hep ful çekerdim 16 net yaptim fendede hep 7-8 yanlış çıkardı Full yaptım denemeler cidden paralel gitmiyor birçok arkadaşımda denemelerin tam zıttını yaptı.

Nesin sen kral, bunlar nasıl sonuçlar 😂

Ben yeni nesil matematik sorularını yapamıyorum, daha doğrusu ne yapacağımı anlamıyorum, tüm formülleri bilsem de. Bakalım nasıl olacak puanlar. Benim yeterli zamanım olmadı pratik yapmak için, OBP tek şansım.

Genelde 370-400 arası yapıyorum.

Ortaokul başarı puanı alınmıyıcak diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı