LGS öncesi ve sonrası

Ben LGS'den çıkmış biri olarak söyliyorum denemelerle LGS hiç ama hiç paralel gitmiyor. LGS'den fulde çekebilirsiniz yere de çakılabilirsiniz. Size tavsiyem fenden 19 net yapmam lazımdı 15 net yaptım demeyin hangi dersten daha iyi olduğunuz LGS'ye girince çok değişiyor. Mesela ben matematikte hep 4 net yapardım LGS de 15 net yaptım türkçede hep ful çekerdim 16 net yaptim fendede hep 7-8 yanlış çıkardı Full yaptım denemeler cidden paralel gitmiyor birçok arkadaşımda denemelerin tam zıttını yaptı.

Hocam dediğinize katılmıyorum. Geçen sene sadece ilk dönem konularından muaf tuttular, hem fen bayağı basitti. Ondan paralel gitmemiştir.

Evet hocalarımız da diyor soru ağırlığına göre puanlar 6 ya kadar artabiliyor diye.

Ben LGS'den çıkmış biri olarak söyliyorum denemelerle LGS hiç ama hiç paralel gitmiyor. LGS'den fulde çekebilirsiniz yere de çakılabilirsiniz. Size tavsiyem fenden 19 net yapmam lazımdı 15 net yaptım demeyin hangi dersten daha iyi olduğunuz LGS'ye girince çok değişiyor. Mesela ben matematikte hep 4 net yapardım LGS de 15 net yaptım türkçede hep ful çekerdim 16 net yaptim fendede hep 7-8 yanlış çıkardı Full yaptım denemeler cidden paralel gitmiyor birçok arkadaşımda denemelerin tam zıttını yaptı.

Ayrıca şöyle bir şey var genel ortalamanın üzerinde alıp almanız çok önemli ben 3-4 soru daha yapsaydım performanmansımı 3'e katlıycakmışım çok önemli ortalamayı geçmek.

Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz ki LGS'ye tam 7 gün kaldı. Bu konuyu LGS'den önce açıp bittiğinde tekrar gelip deneyimimi sonuçlarımı söylemek istediklerimi yazacağım. Aşağıya şu an yaptığım ortalama sonuçları bıraktım.

Matematik: 16-18 Net
Fen: 19-20 Net
Türkçe: 18-20 net
Din: 9-10 net
İnkilap: 9-10 net
İngilizce: 10 net

Ortalama puan: 450-470

Hedeflerim: Mustafa Saffet Fen lisesi
Nitelikli Anadolu liseleri

Umarım hedeflerim gerçekleşir, emeğimin karşılığını alırım. Tavsiyeleriniz, sormak istediğiniz bir şey olursa mümkün olduğunca cevaplamaya çalışacağım.

Kalın sağlıcakla...
Gayet güzel netlerin var. Umarım LGS sınavında da aynı başarıyı gösterirsin.
Geçen sene girdiğim için birkaç tavsiye verebilirim. Sınavdan 2-3 gün çalışmayı bırak. Kafanı dinle o günlerde. Sınavı falan düşünme. Sınav günü için ekstra bir şey yapma. Her sabah yaptığın gibi yap. Kahvaltıda her sabah yumurta yiyorsan gene yumurta ye gibi. Okula, eğer stresli isen 30 dakika-1 saat erken git. Sakinleşirsin biraz. Korona belası olduğu için tek git bence. Ama heyecanlanırım diye korkuyorsan ailen ile git. Sınav esnasında ise sadece sakince soruları incele. Önceki yaptıklarına rağmen sakinleşmediysen sorulara bak. Sınav zaten çok çok hızlı geçiyor. Din ve İnkılap full yapsan daha iyi olurmuş. Ama gene de çok iyi. Önceki senenin LGS'lerini ve örnek soruları tekrar tekrar çöz ve öğren. Başarılar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı