LGS'den 350 puan almak için gerekenler

Merhabalar, sizce LGS'den 350 puan alır mıyım?
Türkçe: 15 net.
İnkılap: 10 net.
Din k: 8net.
İng: 5 net.
Mat: 4-6 net.
Fen: 12-15 net.
LGS puan Hesaplama'da bu netlerle 350 diyor. Sizce alabilir miyim?
Biraz heyecanlıyım zaten.
LGS hesaplama sitelerine bakabilirsin. Şuan en son yani 20-21 hesaplamasına göre arada en fazla 10 puan oynar ona göre hesap yapabilirsin.

LGS'nin matematiği zor mu? Ben de bu sene sınava giricem.
Hocam ben şu an 12. sınıfım yani YKS'ye giricem ve LGS matematiğini unuttum soru mantığı olarak bu yüzden tam bir şey diyemem. Ama yılına göre zorluk değişiyor genelde ortalama bir zorluk gelse bile bazen Türkçe belirleyici oluyor bazense matematik oluyor bu yüzden yeterli çalışırsanız ve soru tipi görürseniz yapabileceğinizi düşünüyorum.
(Not: Ceza yememek için mesajınızı böyle düzenledim.)

Hocam ben şu an 12. sınıfım yani YKS'ye gireceğim ve LGS matematiğini unuttum soru mantığı olarak bu yüzden tam bir şey diyemem. Ama yılına göre zorluk değişiyor genelde ortalama bir zorluk gelse bile bazen Türkçe belirleyici oluyor bazense matematik oluyor bu yüzden yeterli çalışırsanız ve soru tipi görürseniz yapabileceğinizi düşünüyorum.

Ulan ne kadar zaman geçmiş. Gözüm yaşlandı. Lise 2'ye gidiyormuşum. Şu an mezun senem YKS'ye hazırlanıyorum.
O zamanları düşününce kendimle gurur duyuyorum. Sen daha 12-13 yaşında bir çocuksun. O kadar şeyin içinde kalktın ders çalıştın. Bir seyler başarmaya çalıştın (hala değişen pek bir şey yok ). Çıktın oradan lisede bir şeyler başarmaya çalıştın. Kimi zaman başardın kimi zamansa olmadı. Yılmadın hala bir şeyler için çabalıyorsun.
Yine o kadar şeyin içinde hem de.
Gerçekten azimli bir insanım. Bugün bu mesajları görüp yıllar önce yazdıklarımı okuyunca gerçekten mutlu oldum.

Ulan ne kadar zaman geçmiş. Gözüm yaşlandı. Lise 2'ye gidiyormuşum. Şu an mezun senem YKS'ye hazırlanıyorum.
O zamanları düşününce kendimle gurur duyuyorum. Sen daha 12-13 yaşında bir çocuksun. O kadar şeyin içinde kalktın ders çalıştın. Bir seyler başarmaya çalıştın (hala değişen pek bir şey yok ). Çıktın oradan lisede bir şeyler başarmaya çalıştın. Kimi zaman başardın kimi zamansa olmadı. Yılmadın hala bir şeyler için çabalıyorsun.
Gerçekten azimli bir insanım. Bugün bu mesajları görüp yıllar önce yazdıklarımı okuyunca gerçekten mutlu oldum.
Zaman gerçekten hızlı geçiyor, o zamana göre bakınca her amacım için bir temel atmış olmanın mutluluğunu bende yaşıyorum. Umarım istediğini gibi olur her şey.

Hocam ben şu an 12. sınıfım yani YKS'ye giricem ve LGS matematiğini unuttum soru mantığı olarak bu yüzden tam bir şey diyemem. Ama yılına göre zorluk değişiyor genelde ortalama bir zorluk gelse bile bazen Türkçe belirleyici oluyor bazense matematik oluyor bu yüzden yeterli çalışırsanız ve soru tipi görürseniz yapabileceğinizi düşünüyorum.
Zaman çok hızlı geçiyor be, yolun açık olsun umarım istediğin bölümü kazanırsın.

Vay be ne kadar zaman geçmiş, gözüm yaşlandı. Lise 2'ye gidiyormuşum. Şu an mezun senem ve YKS'ye hazırlanıyorum.
O zamanları düşününce kendimle gurur duyuyorum. Sen daha 12-13 yaşında bir çocuksun. O kadar şeyin içinde kalktın ders çalıştın. Bir seyler başarmaya çalıştın (hala değişen pek bir şey yok). Çıktın oradan lisede bir şeyler başarmaya çalıştın. Kimi zaman başardın kimi zamansa olmadı. Yılmadın hala bir şeyler için çabalıyorsun.
Merhaba @A 10 Thunderbolt ll . YKS 2024 hedefiniz nedir ve hangi alandan YKS'ye hazırlanıyorsunuz?
Zaman gerçekten hızlı geçiyor, o zamana göre bakınca her amacım için bir temel atmış olmanın mutluluğunu ben de yaşıyorum. Umarım istediğiniz gibi olur her şey.
Merhaba @Graiden. YKS 2024 hedefiniz nedir ve hangi alandan YKS'ye hazırlanıyorsunuz?

Merhaba @A 10 Thunderbolt ll. YKS 2024 hedefiniz nedir ve hangi alandan YKS'ye hazırlanıyorsunuz?

Merhaba @Graiden. YKS 2024 hedefiniz nedir ve hangi alandan YKS'ye hazırlanıyorsunuz?

Birader ilk 20 k.
Kafamda endüstri ve elektrik elektronik mühendisliği var. Ama bir çılgınlık yapıp ODTÜ olsun bizim olsun deyip herhangi bir ODTÜ bölümü de yazabilirim.
Ama hedefim sayısal ilk 20 k.

Hedefim ilk 20.000'dir.
Kafamda Endüstri ve Elektrik Elektronik Mühendisliği var ama bir çılgınlık yapıp ODTÜ olsun bizim olsun deyip herhangi bir ODTÜ bölümü de yazabilirim.
Dediğim gibi hedefim Sayısal ilk 20.000'dir.
ODTÜ yerine Bilkent tam burslu Kimya bölümü veya Boğaziçi Kimya bölümü de yazabilirsiniz ama ODTÜ İstatistik sizin ilgi alanınıza daha yakın. Umarım YKS 2024'te Sayısal ilk 20.000'e girersiniz.

ODTÜ yerine Bilkent tam burslu kimya bölümü veya Boğaziçi kimya bölümü de yazabilirsiniz ama ODTÜ istatistik sizin ilgi alanınıza daha yakın. Umarım YKS 2024'te sayısal ilk 20.000'e girersiniz.

Sağ olun. ODTÜ istatistik ortaokuldan beri kafamı kurcalayan bir bölüm. Ancak zaten Ankara'da yaşıyorum. Başka illeri vs merak ediyorum. Daha onun mukayesesini tam yapmadım. Ankara'da okuyup yemek konaklama ulaşım gibi dertleri hiç yaşamamak mı yoksa il dışı gidip daha rahat bir kafa ile okumak mı?
Evden uzaklaşmak istediğim zamanlar çok oluyor. Ama önce ilk 20 bine girmem lazım.

Sizin hedefiniz nedir hocam?

Sağ olun. ODTÜ İstatistik ortaokuldan beri kafamı kurcalayan bir bölüm ancak ben zaten Ankara'da yaşıyorum ve başka illeri de merak ediyorum. Daha onun mukayesesini tam yapmadım. Ankara'da okuyup yemek, konaklama ve ulaşım gibi dertleri hiç yaşamamak mı yoksa il dışına gidip daha rahat bir kafa ile okumak mı?
Evden uzaklaşmak istediğim zamanlar çok oluyor. Ama önce ilk 20.000'e girmem lazım.

Sizin hedefiniz nedir hocam?
YKS 2024 sıralama sonuçları açıklandıktan sonra şehir tercihini daha detaylı düşünürsünüz. Ben bu sene 4 yıllık örgün bir üniversite kazandım ama seneye TYT'ye girip 2 yıllık örgün İkinci Öğretim bir bölüm daha tercih edebilirim. Örgün 4 yıllık bölümle örgün 2 yıllık bölüm aynı anda okunabildiği için bu yolu deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı