@ahmet_kıran Ekmek kafalı Elmır... İmkan farkı olacak, ne olmak istediğine göre gireceksin. Şu an yapılacak fazla bir şey yok. Son tekrarları, denemelerinizi yapın yeter artık.
Ne kadar kararlı çalışacağına bağlı fakat yine de 10 günü matematiğe ayrılması saçma onun yerine genel denemeler çözmesi gerekiyor.
Nereden bileyim sizce, insandan insana değişiyor duygu düşünce durumları.
Zorunda kalmadığın sürece üniversite istiyorsan 400'den aşağıya alan meslek lisesine gitme lütfen.
İyisi kötüsünü bilemem fakat ders saatleri çok az oluyor mesleklerde, özellikle AMP'ye düştüysen offf.Niye Borusan Teknik var 390 puana. Diğer mesleklerden kat kat iyidir
ATP deyim ama çok dersim var.saat 8.30 da başlıyor saat 17.15 de bitiyor pazartesileriİyisi kötüsünü bilemem fakat ders saatleri çok az oluyor mesleklerde, özellikle AMP'ye düştüysen offf.
Hocam nasıl yaptın taktik ver de Yksde kullanalımLGS de 0.84 yüzdelik dilim yapmış biri olarak konuşuyorum tahmin ettiğin kadar veya çevrendekilerin sana aşılamaya çalıştığı kadar zor bir sınav değil. Bu sınavdan nasıl bir sonuç alırsan al eğitim hayatın ne çok daha kolaylaştıracak ne çok daha zorlaştıracak. LGS de beklediğinden iyi puan alırsan ne ala, ama alamazsan hangi liseye gidersen git çalışıp rakiplerinden rahatlıkla sıyrılabilirsin. Ayrıca her ne kadar iyi bir okula gitsem bile aldığımız eğitim kesinlikle yeterli değil. Bu yüzden okul olarak başarımız okulda aldığımız eğitim ile değil okul dışında kendi bireysel çalışmamız ile ilgili ve eminim ki evde iyi bir fen lisesine giden bir öğrenci ile basit bir meslek lisesine giden öğrenci aynı seviyede çalışabilir. Umarım okulun neden o kadar da önemli olmadığını anlatabilmişimdir.
Stres yapmaman için şöyle bir taktik verebilirim. Aynı durumu bende yaşamıştım geceleri uyuyamama gibi problemler bende yoktu ama gün içinde stresli oluyordum. LGS den sonra bu stresin ne kadar gereksiz olduğunu farkettim. Kendi çevremden LGS ye girmiş olan yaklaşık 20-25 kişi de aynısını söyledi sınavdan önce nasıl streslendiğini daha sonradan ne kadar gereksiz olduğunu. Ve tek bir kişi bile evet streslenmekte haklıymışım bu önemli bir sınav gibi birşey söylemedi ve ben eminim ki sınavdan sonra sende aynısını diyeceksin. Belki buna inanmak stresini azaltır.
Sınavda başarılar![]()
Şuan 10. sınıfım YKS ve LGS yi aynı mantıkla çalışmanın işe yarayacağını düşünmüyorum. YKS'ye nasıl çalışılmalı ondan da pek emin değilim ama en azından LGS'ye nasıl çalıştığımı yazayım oradan kendine birşeyler katacarsan ne mutlu bana.Hocam nasıl yaptın taktik ver de Yksde kullanalım
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.