LGS'nin manyak zorluğu

Umarım linç yemem fakat geçen sene LGS'ye girdim ve anlatıldığı kadar zor değil. Seçici 2 ders var onlar da matematik ve Türkçe. Türkçe sorularında bilgi çok az soruluyor çoğu okuduğunu anlama. Matematik soruları da öyle soruda sizden ne istediğinizi anlayınca cevap zaten benim diyor. 1-2 seçici soru oluyor matematikte o kadar.
Anlatıldığı kadar zor değil diyorsun ama bu lgs den lgs ye değişiyor malesef. Geçen sene çalışan herkes kolaydı dedi ama ondan önceki sene özellikle sayısal zordu. Her lgs 2022 yılındaki gibi olsa çok güzel olurdu ne daha zor ne de daha kolay.

Anlatıldığı kadar zor değil diyorsun ama bu lgs den lgs ye değişiyor malesef. Geçen sene çalışan herkes kolaydı dedi ama ondan önceki sene özellikle sayısal zordu. Her lgs 2022 yılındaki gibi olsa çok güzel olurdu ne daha zor ne de daha kolay.
Hocam bütün LGS'leri çözmüş birisi olarak hepsini göz önünde bulundurarak yaptım bu yorumumu.

Neyde ne kadar haklıymışsınız acaba?
Sadece tartışmada değil, her şeyde beğenmedim atıyorsunuz, bunda da attınız. Madem benden ve fikirlerimden nefret ediyorsun beni göz ardı edebilirsin. Amacın sadece tartışma çıkartmak.

AYT matematik bile LGS matematikten basit. Formülü bilen AYT de çözüyor ama LGS de sağdan girip soldan çıkıyorsun.
Kafası sayısal yatmayan ezberciler için olabilir çünkü AYT matematikte mantıkla çözülemeyecek birçok şey var ama ortaokul matematikte mantık kavrarsan her şeyi çözersin zaten ve mantık kavramak da çok daha kolay.
Kesinlikle LGS kolay demiyorum, ben de baktım ve oldukça zor ama "AYT'den zor" demek biraz ağır olmuş. Döneme göre daha zor olabilir ama öyle demeye çalışıyorsanız bunu belirtin yoksa dümdüz şekilde "Her yaş için LGS, AYT'den daha zor" demiş oluyorsunuz.

Senin dediğinde gayet doğru fakat benim demek istediğimiz yanlış anladın, yani madem LGS hayatımızı bu kadar çok etkliyemecekse (senin dediğine göre) o zaman bu kadar zorlamanın manası nedir?

Bana 2021 LGS matematik sorularını çözebilir misin o zaman? Nasıl olsa zor değil. :)

Aga bana 1.dönem konulu soruları yolla şu an 8.sınıfım gel bakalım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı