LGS'ye 7 gün kaldı ve hiç çalışmadım

Teşekkür ederim mesajın için 🙂 doğru diyorsun 1 sınav kötü geçerse geçsin hayatımın sonu değil ya.

Evet öyle yapacağım OBP ile gireceğim liselere.

Dostum, sakın panik yapma, çalışırsan her şeyini olacağının bilincinden ayrılma. Sana önerim şu şekildeki; bu yaz antrenmanlarla matematik 1 ve zaman bulabilirsen antrenmanlarla matematik 2 kitabını bitirdikten sonra liseye başlaman.

Kendini kandırma çocuk da olsa beyin 18 yaşında oluşmuyor 13 yaşındakilerdede var en başarılı okula veya iyi okullara gidenler başarılı olur kötü olanlara gidenler olamaz sadece kendini kandırıyorsun.
Bu nasıl bir argümandır. Ne demek 18 yaşında oluşmuyor 13 te de var. Sen şuan 13 yaşındaki çocukla 18 yaşındaki "birey" aynı mı düşünüyor diyorsun? Sana dediğimi bile yapmamış, gelmiş bana "kendini kandırıyorsun, kendini kandırıyorsun" diyorsun. İnşallah çocuğun olmaz. Eğer olursa yazık olur çocuğa.

Bu nasıl bir argümandır. Ne demek 18 yaşında oluşmuyor 13'te de var. Sen şu an 13 yaşındaki çocukla 18 yaşındaki "birey" aynı mı düşünüyor diyorsun? Sana dediğimi bile yapmamış, gelmiş bana "kendini kandırıyorsun, kendini kandırıyorsun" diyorsun. İnşallah çocuğun olmaz. Eğer olursa yazık olur çocuğa.

Çocuğum olursa merak etme senin gibi kendini kandıran gerçekçi olmayan lise kazanmaya çalışamayacak kadar tembel olmaz.
13 yaşındaki çocuk da düşünebilir geleceğini.

Aga yerlerde 65 68 falan.

Hayırlısı çok pişmanım keşke çalışsaydım.

Evet aga çok pişmanım aklıma bile gelmedi LGS yapacak bir şey yok sürüneceğim galiba.

Evet öyle yapacağım yüksek ihtimal şimdi biz taşınacağız taşınacağımız yerde yakında 1 tane lise var oda Anadolu lisesi puanı da 370 falan alırlar mı adrese dayalı bilmem belki uzaktaki bir meslek lisesine gönderirler.
Oradaki liseye gitmek için 2 yıl ikametkah olarak kalman lazım. Eski oturduğun yerdeki liseye gideceksin.

Teşekkür ederim mesajın için 🙂 doğru diyorsun 1 sınav kötü geçerse geçsin hayatımın sonu değil ya.

Evet öyle yapacağım OBP ile gireceğim liselere.

Dostum ben sana kendi deneyimim söyleyeyim. Tamamen kapasite meselesi. Senin yaşında bende çalışmamıştım sınava. Hem de hiç. Ama derslerim iyiydi. Sınava çalışmadan girmiştim. İlçemdeki en iyi 3. okula gitmiştim hem de bana yakındı. Fakat bir işe yaramadı lise ben söyleyebilirim. Tek yaradığı şey çok güzel arkadaşlar edindim. 8 sene oldu hala aynı insanlarla her gün konuşuyor ve takılıyorum. Şu an Marmara üniversitesi son sınıfım yazın mezun olacağım. Aynı zamanda arkada kendi elektrik işimi yürütüyorum. Eve gelince hala oyun oynarım.

Benim tereddütüm yoktu sınavda iyi bir şey yapacağımı biliyordum ondan çok takmadım. Eğer sen aynı fikirde değilsen, evet biraz yanlış yapmışsın ama çok da önemli değil. Yakınlarında güzel bir liseye gireceğin sürece bir sıkıntı yaşamazsın. Tavsiyem bundan sonra derslerine ve ileride üniversite sınavına daha dikkat etmendir. Sağlıcakla kal.
Çocuğum olursa merak etme senin gibi kendini kandıran gerçekçi olmayan lise kazanmaya çalışamayacak kadar tembel olmaz.
13 yaşındaki çocuk da düşünebilir geleceğini.
Yok dostum senin çocuğun olursa ağır anksiyete sahibi olur. Büyük ihtimal ileride alçaklık kompleksi falan da çıkar. 13 yaşındaki çocuk düşünür zaten geleceğini benim dediğim yine bu değildi sen başka yerlere çekmeye çalışıyorsun. Ben karar verebilme kapasitesinden bahsediyorum. Konu sahibi zaten dediğim şeyin gerçek olduğunun örneği. Belli ki çalışmak istemiş ama oyun oynamayı seçmiş ve çalışmamış. Çünkü 13 yaşındaki çocuğun karar verme yeteneği 15-18 yaşındaki insanla aynı değildir. İleride büyüdükçe ve olgunlaştıkça bu durum değişir. Sen hemen yapıştırıyorsun ama ileride bir şey olamaz diye. Bu tavırlar ileride kendi çocuğun (olursa) yapacağın şeyleri az buz özetliyor. Onun için yapma.

Son düzenleme:
Shoot denen arkadaşın gözü kör ve önünü göremiyor olmasından şüpheliyim, acaba kendi lisesinde TYT/AYT netleri diplerde olan öğrenci hiçmi yok.

Bu nasıl bir argümandır. Ne demek 18 yaşında oluşmuyor 13'te de var. Sen şu an 13 yaşındaki çocukla 18 yaşındaki "birey" aynı mı düşünüyor diyorsun? Sana dediğimi bile yapmamış, gelmiş bana "kendini kandırıyorsun, kendini kandırıyorsun" diyorsun. İnşallah çocuğun olmaz. Eğer olursa yazık olur çocuğa.

Bence çok fazla tepki gösterdiniz.
Bu arkadaş son derece realist bir bakış açısı bile dedi ki 'kötü lise: Kötü bir eğitimin başlangıcıdır' dedi ve bu öyle.
Moral bozucu bir durum ama bu hayatın gerçeği arkadaşlar konuya yazdığım ilk mesajdan bunu net şekilde anlayabilirsiniz.
Biz burada 'olmaz boş ver düzeltirsin' dediğimizde gerçekçi olmuyoruz kendimden biliyorum ben!

Üstüne üstlük düşük kalitedeki lise öğrencilerinin kaliteleri de son derece düşük çünkü bende son derece kötü bir lisede okuduğum için biliyorum.
Burada arkadaşımızda bunları açık açık söyledi diye bu onu mükemmeliyetçi falan yapmıyor, gerçek hayat bu maalesef.

Arkadaşlar 8. sınıfım ve 8. sınıfımı komple boş boş oyun oynayarak geçirdim kaldı 1 hafta yeni farkına varıyorum yardım edin hiçbir okula gidemem liseyi okuyamam diye korkuyorum hiçbir şey bilmiyorum. Çarpım tablosu dahil. Galiba bittim arkadaşlar. Ne yapmalıyım?

Hiçbir şey yapma, hiçbir işe yaramayacak zaten. Hayatın gerçekleri bunlar gereksiz motivasyon verip hayal kırıklığına uğramaya gerek yok.

Bence çok fazla tepki gösterdiniz.
Bu arkadaş son derece realist bir bakış açısı bile dedi ki 'kötü lise: Kötü bir eğitimin başlangıcıdır' dedi ve bu öyle.
Moral bozucu bir durum ama bu hayatın gerçeği arkadaşlar konuya yazdığım ilk mesajdan bunu net şekilde anlayabilirsiniz.
Biz burada 'olmaz boş ver düzeltirsin' dediğimizde gerçekçi olmuyoruz kendimden biliyorum ben!

Üstüne üstlük düşük kalitedeki lise öğrencilerinin kaliteleri de son derece düşük çünkü bende son derece kötü bir lisede okuduğum için biliyorum.
Burada arkadaşımızda bunları açık açık söyledi diye bu onu mükemmeliyetçi falan yapmıyor, gerçek hayat bu maalesef.

Ben çok tepki gösterdiğimi düşünmüyorum. Arkadaşın yorumlarından "kötü lise: Kötü eğitimin başlangıcıdır" argümanın çok daha ilerisini söylediği belli oluyor.

Ben lise sınavına çalışmayın da demedim çocuğu da savunmadım. Arkadaşa çocuğa yaptığı yorum için tepki gösterdim ki bu yanlış. Yaptığı yorumun lise eğitimiyle alakası da yok. Çalışmadığı için bir şey olmaz demiş direk.

Kötü bir liseye gitmek tabii ki iyi bir şey değildir. Ama yolun sonu da değildir. Tıpkı iyi bir liseye gitmenin her şeyi çözmeyeceği gibi. Asıl gerçek budur dostlar. Asıl sizin söylediğiniz gerçekçi değil deterministtir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı