Lian Li Lancool II Mesh incelemesi

Merhaba, bugün sizlere Türkiye'ye yeni gelmiş olan Lian Li Lancool II Mesh model kasayı inceleyeceğim.

Ürünün resmi sitesi.


Önceki konum şu idi.

Kasanın kağıt üstündeki özelliklerle başlayalım.

Adsız.png


Fan

Fanların bağlantısıyla başlayalım. Fanların üçü de birbirine bağlantılı şekilde geliyor kasanın arkasında. Anakarta 1 tanesinin 3 pin güç bağlantısını bağlamanız yeterli.
Fanların ARGB bağlantısıyla devam edeyim. Eğer anakartınızda ARGB portu varsa ARGB ile bağlayabilirsiniz. Eğer anakartınızda ARGB portu yoksa -benim gibi- 3 fanı tek SATA kablosuyla bağlayıp fanları ARGB kullanabiliyorsunuz.

Kasanın ön portlarında 2 adet tuş var. C ve M adında. C tuşu yani ''Color'' tuşuna basarsanız tek renk yanıyor fanlar. M tuşu yani ''Mod'' tuşuna basarsanız 7-8 tane farklı mod var. 7-8 mod içerisinden birini seçip C tuşuyla o modların rengini değiştirebiliyorsunuz.

Temperli Cam

Kasanın iki yan kapağında da menteşeli temperli cam mevcut. Bu temperli camları pencere gibi açıp kapatabilir veya yukarı kaldırıp çıkartabilirsiniz. Mıknatıslı bir yapıya sahip.

Not: PSU Shroud'u açmadan camları açamıyorsunuz.


PSU Shroud

Kasanın iki tarafında da mıknatıslı açılabilir PSU Shroud bulunuyor. Ön taraftaki kısım mesh, arka kısım düz metal. Mıknatısla açılıp kapanıyor. Arladaki mesh olmadığından dolayı daha fazla metal var ve SSD tepsisi var 2 tane, bu sebeple biraz ağır.


Anakart Braketi

Kasanın E-ATX'e kadar desteği var. Ancak E-ATX anakart takacaksanız bu braketi yukarıda bulunan 2 vidasını sökerek ters çevirmeniz gerekmekte. Yoksa anakartınız kasaya sığmaz. Ben ATX anakart kullandım ancak 24 pin güç bağlantısını çok kırmamak için ters çevirdim.

Kırmızı dikdörtgenle işaretlediğim parça, demek istediğim parçadır.

Adsızsadsdadsadsa.png



Kablolama Kapakları

Çok güzel düşünülmüş bir detay. Kabloların dışarıdan gözükmesini engelliyor. Gerçi bunun yapılması gerekirdi çünkü kabloların bulunduğu kapak da temperli cam tasarımlı. Dışarıdan kabloları görmek istemeyiz, değil mi?

Kablolama kapakları için olumsuz bulduğum bir nokta var. Kocaman kapağı sadece 1 vida ile sabitleme fikri çok kötü bir fikir. 1 tane ortada vida olacağına 1 tanesi sol diğer 1 tanesi sağda olmak üzere 2 vida konmasını isterdim. Ortada olduğu için sol ve sağda biraz potluk duruyor.


SSD

Toplam 6 adet SSD desteği var. 2 tanesi PSU Shroud bölmesine, 2 tanesi anakartın arkasındaki yere ve 2 tanesi öndeki PSU Shroud ızgaralarının üzerine olmak üzere.

HDD

Toplam 3 adet HDD desteği var. Üç HDD için de kızak mevcut. Bu kızaklar hayatımda gördüğüm en kolay HDD montajını yaşamama vesile oldu. 3 HDD kızağını da tutan 1 tane vida var, bu vidayı söküp raylı sistem bulunduran kızağı ileri geri oynatabiliyorsunuz.


Kutu içeriği

q.png


Üstteki siyah teşekkür kartı. Soldaki kasanın detaylı kitapçığı, sağdaki ise ön portlarla alakalı bir kağıt. Lancool II Mesh yazan kutu ise kasanın vidaları, kablo kelepçeleri bulunan bir kutu.


Kablolama

Bir yere kadar çok rahattım ancak sonradan resmen daraldım. SSD, PSU ve HDD montajı inanılmaz kolaydı. Ama switch bağlantıları ve USB 3.0 bağlantıları tam bir eziyetti. Kesinlikle bir tasarım hatası olmalı. USB 3.0 kablosunu 90 derece kırmadan o boşluğa sokmanızın imkanı yok. Ama ben onu yapmak istemedim. Hem kabloya zararlı, hem de tam USB 3.0 girişinin üzerinde 1 tane kondansatör var, kablonun çok bükülmesi durumunda kondansatörün yamulma riskini göze alamadım. Kesinlikle berbat bir tasarım var anakart bağlantılarında.

Kablo kelepçeleri bolca var, güzel bir detay. Cırt cırtlı da var, plastik kelepçe de var. Seçim size kalmış.


Toz Filtresi

Kasanın alt ve üst panelinde toz filtreleri bulunuyor. Ön panelde toz filtresi yok. Ön panel ''Ultra Fine Mesh'' tasarımıyla tasarlanmış. Bu tasarımı en çok Phanteks kullanıyor. P400A, P360A, P500A gibi kasalarda da böyle. Gamers Nexus incelemesinde 1 tane yuvarlağın çapı 1.15mm'di yanlış hatırlamıyorsam.


Fan Montajı

Üst panele 2 adet 120mm fan taktım. İkisini de ortalayacak şekilde taktım. Yalnız şöyle bir problem var, ön panele yakın olan fanda hiçbir sıkıntı yok ancak 8 pin güç bağlantısı tarafındaki fan gerçekten zorladı. Soldaki fan, 8 pin güç bağlantısıyla çakıştı. Güç bağlantısını birazcık sola itmek zorunda kaldım. Bunun dışında bir sorun yaşamadım.

PSU Shroud bölmesinin üstüne sadece 1 tane fan montajlayabildim. Kasa ikinciyi de destekliyor ama USB 3.0 kablosunu çok fazla bükmek istemedim. Bu bir eksidir, resmi olarak destek veriyorsun ancak yanlış bir kablolama tüneli yüzünden fan takamıyorsun. Sinir bozucu.

Arka kısım rahatça takılabiliyor.


Radyatör

Ön panele 360mm güle oynaya takarsınız, hatta belki pull push bile yapılabilir. Oldukça geniş bir alan var. O bölmede bir metal parça var 1 adet vida ile sabitlenmiş. Bu vidayı söküp radyatör desteğini arttırabiliyorsunuz. Yalnız HDD kızağına dikkat etmeniz gerekir. HDD kızağını ittirmeniz gerekebilir.

Üst panele sıvı soğutma takacaksanız ortalamanızın imkanı yok, bunu açıkça söyleyeyim. 120mm fanı bile zar zor taktım, radyatöre pek imkan vermiyorum. Ortalama gibi bir takıntınız yoksa üst panelde 2 tane fan montaj tipi var. Biri hafif önde, biri ortada. Hafif öne radyatör sığacaktır. Yalnız RAM'lerinize çarpabilir. Bu sizin elinizdeki parçalara göre değişiklik gösterir.




Toparlayalım, kasanın artılarını yazmak yerine eksilerini yazacağım. Zaten bol bol artısı var, saymakla uğraşmayalım.


Eksileri
  • Kablo kapaklarının tek vidayla sabitlenmesi.
  • Ön panel bağlantılarının olduğu alandaki boşluğun fazla yakında olması.
  • Üst panelde fanı ortalamak istediğinizde 8 pin güç bağlantısına çarpması.
  • Elimdeki anakart ATX olmasına rağmen E-ATX aparatını çevirmem gerekti. 24 pin çok bükülüyor yoksa.
  • Mıknatıslı kapakların mıknatısı aşırı kuvvetli, yavaş kapatmazsanız tak diye çarpıyor.

Okuyan okumayan herkese teşekkürler. Buradan sonrası kasa görselleri olacak. Soğutucunun kablolarını daha güzel kablolayacağım ekran kartı takınca.


SON.png


2.png


3.png


4.png


5.png



31.png


32.png


342324.png


45.png


dsadsadsasad.png
 
Kasada Corsair kasalarındaki gibi RGB kontrolcüsü ve sys fan çoklayıcı var mı hava akışı nasıl bir de bunun başka bir modeli var onunla farkı sadece ön panelmi.
 
Kasada Corsair kasalarındaki gibi RGB kontrolcüsü ve SYS_FAN çoklayıcı var mı hava akışı nasıl bir de bunun başka bir modeli var onunla farkı sadece ön panel mi?
Lancool II modelini bilmiyorum, bendeki Lancool II Mesh modeli. İkisi birbirinden farklı modeller. Bu kasada 3 tane fan birbirine bağlı, eğer anakartında ARGB header yoksa SATA güç girişiyle bağlıyorsun ve öndeki tuşlarla fanların ARGB'sini kontrol ediyorsun. Anakartında ARGB header var ise oraya takıyorsun ve anakartın yazılımından istediğin gibi kontrol edebiliyorsun. SYS_FAN çoklayıcı yok. Lancool II Mesh modelinin hava akışı oldukça iyi. Yabancı kanalları izlersen yılın en iyi hava akışına sahip kasası olarak seçmişti 1-2 Youtube kanalı.

Lancool II modelinin ön paneli mesh değil, Lancool II Mesh modeli mesh. Lancool II'nin hava akışı iyi değil.

1619360331061.png
 
Lancool II modelini bilmiyorum, bendeki lancool II mesh modeli. İkisi birbirinden farklı modeller. Bu kasada 3 tane fan birbirine bağlı, eğer anakartında ARGB header yoksa SATA güç girişiyle bağlıyorsun ve öndeki tuşlarla fanların ARGB'sini kontrol ediyorsun. Anakartında ARGB header var ise oraya takıyorsun ve anakartın yazılımından istediğin gibi kontrol edebiliyorsun. Sys_fan çoklayıcı yok. Lancool II mesh modelinin hava akışı oldukça iyi. Yabancı kanalları izlersen yılın en iyi hava akışına sahip kasası olarak seçmişti 1-2 YouTube kanalı.

Lancool II modelinin ön paneli mesh değil, lancool II mesh modeli mesh. Lancool II'nin hava akışı iyi değil.

Eki Görüntüle 991985

ID coolingten bir sıvı soğutma alsam MAX1000 TL olacak şekilde RGB uyumu sağlayabilir miyim yani öndeki fanlar mavi yanarken bundakilerde mavi yanarmı birbirlerine bağlayabilir miyim?
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı