Linux dağıtımı önerisi

Rolling Release dağıtımlar hiçbir zaman stable değildir. En son sürüm paketleri kullanırlar.

Yok hocam yanlış maalesef, rolling release bir release modelidir bunun stabilite ile bir alakası yoktur. Point release dağıtımların arasından en sorunlu dağıtımlar çıkabilirken, rolling release dağıtımlar arasından aşırı sorunsuz dağıtımlar çıkabilir.

Yok hocam yanlış maalesef, rolling release bir release modelidir bunun stabilite ile bir alakası yoktur. Point release dağıtımların arasından en sorunlu dağıtımlar çıkabilirken, rolling release dağıtımlar arasından aşırı sorunsuz dağıtımlar çıkabilir.
Yok yani demek istediğim başka idi ancak yanlış ifade etmişim. Rolling Release dağıtımlar size stabillik iddiası ile sunulmaz. Ama mesela ben Arch kullandığım sürece hiçbir sorun ile karşılaşmamıştım. Ayrıca evet Point Release dağıtımlarda da çok sorun çıkıyor, hatta ben rolling release dağıtım kullandığım sürece Ubuntu, Mint gibi dağıtımlardan çok daha az sorun yaşadığımı söyleyebilirim. Debian ile bile sürücü kurarken xorg bozulmuştu. xstart çalışmıyordu.

Yok yani demek istediğim başka idi ancak yanlış ifade etmişim. Rolling Release dağıtımlar size stabillik iddiası ile sunulmaz. Ama mesela ben Arch kullandığım sürece hiçbir sorun ile karşılaşmamıştım. Ayrıca evet Point Release dağıtımlarda da çok sorun çıkıyor, hatta ben rolling release dağıtım kullandığım sürece Ubuntu, Mint gibi dağıtımlardan çok daha az sorun yaşadığımı söyleyebilirim. Debian ile bile sürücü kurarken xorg bozulmuştu. Xstart çalışmıyordu.

Evet haklısın anlatmak istediğim bu zaten. Rolling release = Arch değildir yani gerçek bu. Test edilmiş paketlerle sunulan rolling dağıtımlar da vardır.

Sanırım yoktu. Genel olarak BSD için doğrudan derlenmiş çok az program var Linux'a göre.
Fakat BSD'nin en iyi yanı Linux için yazılmış programları BSD için de derleyebiliyor.
Steam hakkında bir fikrim yok. Zaten BSD'de Steam olması çok komik olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı