Linux dağıtımını neden kullanmamalıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konuyu açtım çünkü mantık çerçevesinde konuşuruz sandım. Ama Öyle olmadı hemen savunmaya geçildi O savunduğumuz Linux yada Windows benim ve sizin değil.Temeli bizde değil.Sizin malınız yada sahibide degilsiniz.Hazır çekirdeğini kullan grafikle süsle oldu sana hazır bir Os.
Malesef puan, popülarite peşinde değilim.Anladığım şey bir konuda tartışmayı konuşmayı beceremiyorsunuz hakarete varmanızı ne gerek var,5 yaşındaki çocuk demenize ,otostop konusunu farklı merci lere çekmenize gerek yoktu.İnsafsısınız tahammülsüz ve bencilce yazdığınız şeylere katılmıyorum.Boş konu diyorsunuz bir sürü laf ve mesaj yazıyorsunuz ardından demek ki boş değilmiş.
Hele de cahil hiç değilim ,ben değerliyim bana değerli nedenlerle gelseniz hak veririm.Karşınızdaki size katılmıyor diye ezici aşağılayıcı şeyler yazmanız çok ayıp.Konuyu tartışalım dedim süründürdünüz hiç birinize karşı husumetim ,öfkem, kinim yok tanımamda sizleri sonuçta aynı Milletten aynı kandanız.Size yapılmasını istemediğiniz şeyi neden başkasına yapıyorsunuz.Vicdanınıza hükümünüz mü geçmiyor yoksa?Malesef bir Arkadaşınızı kaybettiniz.Bilin ki haksız olsam da bunu nazikçe söylemenizi beklerdim.Cahillik ,çocukluk,hayatın boş konuları benim olsun sizin yolunuz daima açık ,aydınlık olsun.
Saygıyla kalın,itmeden, ezmeden ötelemeden,hakaret etmeden, edeplice,Ahlaklı olun öyle kalın.
SAYGIMLA.
isterseniz üyeliğimi silin burada işim olamaz artık.
HOŞÇAKALIN.😶😌🤐😟
Saydığınız nedenlerin birkaçı çok gereksiz. Ben de acemi bir şekilde mint kurdum. Bir sıkıntı çıkmadı yani. Burada sana kodlama gereken bir işletim sistemi kur diyen yok. Siz linuxu kullanılamaz bir işletim sistemi gibi eleştirmişsiniz.
Çok kullanılan bir işletim sistemi değil.
Bakın burası mesela çok yanlış. Çok kullanılmıyor diye kullanılmaması mı gerekiyor? Cevap hakkınızı kullanmanızı bekliyorum.
 
En doğrusunu yaptın bence, arkandan atıp tutanları takma kafana. Unutma meyve veren ağacı taşlarlar. Bir argüman sunamadan bunu yapmalarına da şaşırma çünkü ellerinde böyle bir şey yok. Hayatta her zaman popülerleşen şeylerin cehaletin kontrolü altına girdiğini göreceksin zaten, bir şey bu evreye vardığı zaman ipin ucu kaçmış demektir bir daha eski tadını kalitesini asla veremeyecek, göstermeyecektir. Bu forumda katı kuralları olmasına rağmen katii sondan kurtulamamış durumda. Bu devirde öyle bir şansı da yok. Dün geceki moderasyon safsatasından sonra bende artık mesafemi korumayı planlıyorum, çok sık yazmam. Zaten bir şey de kaybetmezsin.
 
Windows´a da, GNU/Linux´a da futbol takımı gibi bakmak yerine işe yarayan alet setleri gözüyle bakmak çok daha doğru olur. Kimine göre biri kullanışlı iken, kimine göre de diğeri daha kullanışlı olabilir. Daha da önemlisi kimi firmaya göre sadece birini kullanmak kârlıyken, kimi firmaya göreyse ikisini birden farklı işlerde ve farklı amaçlarda kullanmak çok daha kârlı olabilir. Zaten firmalar farklı sistemlere bu gözle baktıkları için Windows-GNU/Linux tartışması da çıkmıyor. Sadece takım tutar gibi tutan kişiler karşı karşıya geldiklerinde kavga çıkıyor. O da boş ve gereksiz bir kavga oluyor haliyle.​
 
  1. Çünkü Linux zordur.
  2. Bol bol komut girmeliyiz.
  3. Bazı dağıtımların kurulum için grafik arayüzü yok.
  4. Driver desteği spesifik donanimlar için yok (Wireless, e-imza, ekran kartı, barkod yazıcı projeksiyon cihazı...)
  5. Çok kullanılan bir işletim sistemi değil.
  6. Oyun desteği yok güncel oyunları oynayamazsınız (driver desteği olmadigi için).
  7. Ücretsiz yani fazla uğraşılmamıştır yazılımıyla.
  8. Destekleyen firma çok az.
  9. Programlama çok az yapılır.
  10. Ortak bir standardı yok. Binlerce dağıtım var birbirinden bağımsız. Birinde çalışan diğerinde çalışmayabilir.
  11. Yazilim desteği çok azdır.
  12. Bir Microsoft değil.
  13. Devletler kullanmıyor.
  14. Zordur basit hiç değildir.
  15. Neden kullanalım ki?
  16. İkide bir çöker stabil değil.
  17. Ikinci işletim sistemi kuramazsın kesinlikle.
  18. Başka başka sebepler.

Saydığım nedenlerden kaçına katılıyorsunuz? Yazın, paylaşın.

17 bilgiden 1 doğru bulabildim helal olsun. İkide bir çöken asıl Windows'tur. Konu da hortlatılmış ama neyse. İnsanın siniri bozuluyor bu makaleyi görünce. 10 dakika kullanıp "Ya bu olmamış geri Windows'a." demiş tipiniz olduğundan bahsetmeye gerek yok.
 
17 bilgiden 1 doğru bulabildim helal olsun. İkide bir çöken asıl Windows'tur. Konu da hortlatılmış ama neyse. İnsanın siniri bozuluyor bu makaleyi görünce. 10 dakika kullanıp "Ya bu olmamış geri Windows'a." demiş tipiniz olduğundan bahsetmeye gerek yok.
Ben burada rastgele yazilmis seyler goruyorum siz emin misiniz makale gordugunuze?
 
Ben burada rastgele yazilmis seyler goruyorum siz emin misiniz makale gordugunuze?

Arkadaşa göre makale. Onun deyimi ile. Yazık ya ne desem bilemedim. Dediklerinin tam tersi olması ise cabası. Dell gibi büyük bir marka varsayılan olarak bilgisayarlarında Linux kullanıyor ise bu arkadaşın araştırmasının hiçbir gerçeklik payı olmadığını gösterir. Ben de makale değil de birkaç cümle parçası görüyorum. Sabah sabah tepemiz attı. Linux'a dağıtım demiş onu da gördüm sabır...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı