Sanırım çözdüm. İlk başta 2. diskime yeni bölüm tablosu demem lazım. Sonra bir kısmına "/" bağlayacağım. Ardından kalan alanı boş bırakacağım. Doğru mu anladım?Nereden yaziyorsunuz? Live cd'den yaziyorsaniz ss alin ve buraya atin.
Sanırım çözdüm. İlk başta 2. diskime yeni bölüm tablosu demem lazım. Sonra bir kısmına "/" bağlayacağım. Ardından kalan alanı boş bırakacağım. Doğru mu anladım?Nereden yaziyorsunuz? Live cd'den yaziyorsaniz ss alin ve buraya atin.
Eksik bilgi var.Sanırım çözdüm. İlk başta 2. diskime yeni bölüm tablosu demem lazım. Sonra bir kısmına "/" bağlayacağım. Ardından kalan alanı boş bırakacağım. Doğru mu anladım?
Boot bölümünü ayarlarken bir yere bağlamama gerek var mı? Sadece windows ve dos yazıyor.Eksik bilgi var.
Once 512MB buyuklugunde FAT32 formatinda boot bolumu olusturmaniz gerek.
Ram'iniz fazlaysa cok gerek yok ama disk alaniniz fazlaysa istege bagli 4GB swap alani olusturun. Fazla gerekli degil ama olmasinda fayda var.
Diskin kalaninida EXT4 formatinda ROOT(/) olarak ayarlayin![]()
/boot'a baglamaniz gerek.Boot bölümünü ayarlarken bir yere bağlamama gerek var mı? Sadece windows ve dos yazıyor.
Evet. Ama FAT 32 yapınca boot çıkmıyor. ext4 yapınca çıkıyor. (Halletim.)/boot'a baglamaniz gerek.
FAT32 olarak ayarladiniz degil mi?
Garip. Ext4'de olur.Evet. Ama FAT 32 yapınca boot çıkmıyor. ext4 yapınca çıkıyor
Boot olarak belirlediginiz bolumu sececeksiniz.@363652 hocam önyükleyicinin kuruluacağı aygıtını hangisi seçmem lazım?
Halletim. Peki önyükleyicinin kurulacağı aygıtı hangisi seçeceğim?Garip. Ext4'de olur.
EXT4 olarak secip Boot'a baglayin.
Ustteki mesajimi guncelledim.Halletim. Peki önyükleyicinin kurulacağı aygıtı hangisi seçeceğim?
Boot olarak belirlediginiz bolumu sececeksiniz.
Peki. Şuan iniyor.Ustteki mesajimi guncelledim.
Hocam aslında sanal makineden deneme kurulumu yaptım. Sizin dediklerinizi yaptım fakat açılırken. "Minimal bash like editing is supported" yazıyordu. Bu gerçek PC'de olur mu? Yoksa VM olduğu için mi?Peki. Şuan iniyor.
Bu hatanin sebebinin ne oldugunu bilmiyorum, bircok sebebi var ve duzeltmesi cok kolay.Peki. Şuan iniyor.
Hocam aslında sanal makineden deneme kurulumu yaptım. Sizin dediklerinizi yaptım fakat açılırken. "Minimal bash like editing is supported" yazıyordu. Bu gerçek PC'de olur mu? Yoksa VM olduğu için mi?
@363652.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.