Linux nasıl kurulur?

Sistemde tek disk olacak. Asıl HDD'mi çıkaracağım. SSD'm yok zaten :) Bahsettiğim HDD'yi eski Windows sürümlerini denemek ve virüs test etmek için kullanırdım. Eski bir HDD zaten. 80 GB boyutunda. 3 kere başkası tarafından düşürüldü ve fişi çekme seviyesine geldi. Dün bir şekilde çalıştırdım. Bakalım Linux kurunca canlanacak mı kendisi. Ayrıca içerisindeki Windows 7'yi silmem lazım, Linux kurulumunda onu silip diske Linux'u sorunsuzca kurabilir miyim (disk çalışıyorsa)?

Sistemde tek disk olacak. Asıl HDD'mi çıkaracağım. SSD'm yok zaten :) Bahsettiğim HDD'yi eski Windows sürümlerini denemek ve virüs test etmek için kullanırdım. Eski bir HDD zaten. 80 GB boyutunda. 3 kere başkası tarafından düşürüldü ve fişi çekme seviyesine geldi. Dün bir şekilde çalıştırdım. Bakalım Linux kurunca canlanacak mı kendisi. Ayrıca içerisindeki Windows 7'yi silmem lazım, Linux kurulumunda onu silip diske Linux'u sorunsuzca kurabilir miyim (disk çalışıyorsa)?
O zaman @The Shorekeeper'ın attığı videoyu izleyin. Kurarsınız tabii, diski sil ve yükle seçeneğini seçmeniz yeterli. Dual boot yapmak istemiyorsanız videoya gerek yok zaten.

Son olarak Rufus ayarları nasıl olmalıdır? Eski bir anakarta sahibim. Foxconn G31MXP anakart, Core 2 Duo E8400 işlemci ve ATI Radeon HD 3450 ekran kartı var. UEFI vb. desteklemiyor kısacası bilgisayarım.

Son olarak Rufus ayarları nasıl olmalıdır? Eski bir anakarta sahibim. Foxconn G31MXP anakart, Core 2 Duo E8400 işlemci ve ATI Radeon HD 3450 ekran kartı var. UEFI vb. desteklemiyor kısacası bilgisayarım.
Eski ise GPT seçmeyin. Direkt yazdırın MBR seçip. Size ISO/Hybrid uyarısı verebilir, orada DD modunu seçin.

Fazla anlamıyorum. Rufus'un bahsettiğiniz ayarları yapıp bir ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

balenaEtcher kullanabilirsiniz. Herhangi bir ayar yapmanıza gerek kalmıyor.

Rufus kullanmak istiyorum. ISO'yu seçip MBR yapıp yazdırmalı mıyım, yoksa ek ayarlar gerekiyor mu Linux ISO'su yazdırmak için?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı