Linux neden stabil değil?

Juhrien

Picopat
Makaleler
1
Bugün bu aşağıda bıraktığım videoyu izlerken fark ettim. Kanalın amacı zaten böyle şeylerle saatlerce uğraşıp kitleyi eğlendirmek olsa da Linux işletim sisteminin böyle bir sürü soruna yol açması normal mi sizce? Video'da en basitinden Steam yüklendikten sonra bile garip garip hatalar çıkarıyor, çözünürlükler kendi kendine değişiyor vs. vs. Siz ne düşünüyorsunuz? Linux sizce oyun oynamak için, son kullanıcı için iyi bir işletim sistemi mi? Niye stabil değil?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bugün bu aşağıda bıraktığım videoyu izlerken fark ettim. Kanalın amacı zaten böyle şeylerle saatlerce uğraşıp kitleyi eğlendirmek olsa da Linux işletim sisteminin böyle bir sürü soruna yol açması normal mi sizce? Video'da en basitinden Steam yüklendikten sonra bile garip garip hatalar çıkarıyor, çözünürlükler kendi kendine değişiyor vs. vs. Siz ne düşünüyorsunuz? Linux sizce oyun oynamak için, son kullanıcı için iyi bir işletim sistemi mi? Niye stabil değil?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linux ile oyun oynanır mı?
-Evet. Ancak Windows daha geniş seçenek sunuyor.

Linux stabil değil mi?
-Şuana kadar bir problem yaşamadım. Gayet stabil benim gözümde.

Son düzenleme:
2 yıl önceki GNOME sürümünü günümüzde Cinnamon configiyle Wayland olmadan kullanıyor. Videoyu çeken arkadaş bilerek hataya yol açmaya çalışmış ve siz de kanmışsınız. Linux hataları değil bunlar, videoyu çeken kişinin hataları.

Linux her güncellemede kendini bozan Windows'tan kat kat daha stabildir.

Linux aslen son kullanıcı için değil çünkü. Son 10 yılda yapılan bazı yenilemelerle son kullanıcıya yönelik geliştirmeler de yapılmaya başlandı. Bu steam desteği, oyun destekleri falan son yıllarda getirildi hep. Linux kerneli, sunucular için optimize ve stabil haldedir. Oyun oynamak isteyen Windows'ta kalmalı.

Ayrıca, ne yaptığını bilen bir kullanıcı için Linux'ta buglar Windows'tan daha az.

Ayrıca, ne yaptığını bilen bir kullanıcı için Linux'ta buglar Windows'tan daha az.
Konu sahibinin eklediği video da kanıtı. Ya bilinçli yapılmış bir durum ya da videoyu çeken kişi hiçbir şey bilmiyor.

2 yıl önceki GNOME sürümünü günümüzde Cinnamon configiyle Wayland olmadan kullanıyor. Videoyu çeken arkadaş bilerek hataya yol açmaya çalışmış ve siz de kanmışsınız. Linux hataları değil bunlar, videoyu çeken kişinin hataları.

Video sadece örnekti. Bir şeyin sürümünün eski olması bir sürü bozuk hatayla çalışmasını aklar mı? Bence aklamaz. Zaten 2 yıl diyorsunuz, 5 yıl da değil. Ama kanal hakkında haklısınız, zaten genel olarak böyle videolar yayınlıyor ve insanlar bunu eğlenerek izliyor.

Video sadece örnekti. Bir şeyin sürümünün eski olması bir sürü bozuk hatayla çalışmasını aklar mı? Bence aklamaz. Zaten 2 yıl diyorsunuz, 5 yıl da değil. Ama kanal hakkında haklısınız, zaten genel olarak böyle videolar yayınlıyor ve insanlar bunu eğlenerek izliyor.
Linux, Windows değil. 2 senede dağlar kadar fark oluşuyor. Ek olarak GNOME için uygun olmayan bir dağıtımda yapıyor bunu. Cinnamon configiyle GNOME kullanıyor. 2 farklı yazılımın ayarlarını birbirine karıştırınca bozuluyorsa Linux mu hatalıdır üye mi? Aklanacak bir şey yok, videoda gösterilenler Linux hatası değildir.

Hocam'a katılıyorum. Buna inanmayanlar da gidip Windows Update ekranı izleyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı