Mehmet Akif SOYDAL
Hectopat
Daha fazla
Yok hocam kontrol ettim. Fark vardı fakat beklentimin çok çok altındaydı çoğu yoluda denemiştim acaba tam gücü kulllanamıyor mu vesairede ne ettiysem bir şey değişmedi. HDD de Windows'tan çok hızlı çalışıyordu SSD olunca uçar gibi bir beklenti ile kurduğum için yüksek ihtimal. Fakat gerçekten yavaş kalıyor.
İlginç hocam, bende Windows devamlı %10-15 işlemci kullanrıken Linux çoğu zaman %1-15 arası, RAM genelde %10 oluyor. Windows ise RAM'de %30-50 daima.
Bunu kurulum sırasında açmayı neden koymuyor da kendiliğinden getiriyor? Madem son kullanıcı odaklı, herkesin kullanabileceği bir işletim sistemi o zaman bunun ne olduğunu bile bilmeyen kişilerin haberi bile olmadan bunu yapmasın. Microsoft'un verilerimizi sattığını kimse inkar edemez, açık kaynaklı olmadığı için istediğini yapıyor. Her halükarda güvenli bir işletim sistemi değil.
Rehber: Windows 11 her adımınızı izliyor mu: Recall nasıl kapatılır?
Microsoft bir süredir Recall özelliği üzerinde çalışıyor ve 24H2'de bu özelliği getirmişler. Özetle, bilgisayarınızın her 2 saniyede bir ekran görüntüsü alıp Microsoft'un yapay zekasına yönlendirilecek, siz de "2 küsur hafta evvel şöyle bir Excel dosyam vardı, adı neydi?" diye yapay zekaya...www.technopat.net
Terminali niye gözlerinde büyütüyorlar anlamıyorum. Kullanmaya alışınca 3. bir uzvumuz gibi oluyor resmen.
Microsoft bunu kurulumda değil kurulumdan sonra sihirbazda göstermesi gerekiyor. Boot ekranında neyi göstersin disk var anahtar var yani.
Terminal tarafına bakarsak abi herkes bizim gibi işin tekniğine bakmıyor ki mesela sorunları terminalden bulmak daha kolay direkt rapor geliyor eline, hani Windows'ta hata bulma sistemi deseler arka planda yaptığını biz yapıyoruz mesela farkı o. Terminal cidden çok iş yapan bir araç Linux yeni geçip Arch ile başlanacaksa insan hemen soğur çünkü tüm işleri kodla halletmen gerek.