Linux neden Windows'dan daha iyi?

1- Devlerin karari. Kim hangisi en cok kolaylik sagliyorsa ona yukler, bunu millete "bilgisayar nerdi" diyip "son kullanici" olarak yazdiginiz insanlar dusunsun.

2- Windows'da bir tek varsayilan "dwm" pencere yoneticisi mevcut. Girip kisisellestirmelerde taskbar, arkaplan ve blur ayari yapabiliyorsun. Onun disinda kaynak tuketip kullanabilecegin diger kisillestirme uygulamalarini tek tek kurman gerekiyor. Rainmeter, WE gibi asiri kaynak tuketen uygulamalar olmadan istedigin kisisellestirmeyi yapamiyorsun. Ayrica WE parali ve kapali kaynak. Ancak Linux'da bunu istedigin DE'yi kurup, birkac konfigurasyon ile mukemmel hale getirebiliyorsun. Bu konuda Windows savunmak bir hata, savunulmasi mumkun olmayan bir sey. Hayatinda hic Windows rice gordun mu ki?

3- O kadar yazilim var, cogu Linux'a cikarilmamis. Alternatifleri isinizi karsiliyorsa, sorun yok demektir. Su ana kadar Linux'da olup alternatif yazilimi cikarilan bir Windows uygulamasi gordunuz mu?

4- Yahu sistem bozulunca DISM, bootrec atiyorsun. Windows immutable bir seymi sence? Her OS ayni, hicbir farki yok. Immutable Linux distrosu kullandin mi hic? 1 kez bile kirildigini gormezsin, normal bir sey yaparak kiramazsin. Kirsan bile ancak user'i kirarsin zaten.

5- Windows'un kendisi kapali kaynak. Daha diyebilecegim bir sey yok. Acik kaynak yok da diyemeyiz.

6- Performans'da nasil fark yok? Performans gerektiren makinelerde neden Linux kullaniyor saniyorsun? Gidipde Windows mu kullanacak bu adam? I/O diye bir sey duydunuz mu hic? Dedigin gibi, Windows son kullaniciya gore bir isletim sistemi. Performans istiyorsan cevabi acikca ortada, kendinde diyorsun.

7- İkisininde exploitleri var, ama Windows'un acik ara daha fazla. cve-website suraya dikkatli bir bicimde bakmanizi oneririm. Zaten o dedigin sorunlarin Linux icin olanlari tum isletim sistemlerini kapsiyor. Yamalana yamalana geldi dediginiz kernel sorunlari cozulmeye devam ediyor.

8- Ya' GUI yaziyorda ne oluyor? Arkadas Windows'da tiklarla ugrastiginizi ancak Linux'da bir kac satir komut yazarak istediginize ulasabildiginizi soylemis. Son kullanici olarak Windows kullanmaya devam etmek istiyorsaniz devam edebilirsiniz.

Egosal bir durum var ortada anladigim kadariyla. Milletin yaptigi herseye atlayip "bu boyle", "su soyle" diyip duruyorsunuz. EAR'i ozeniyorsunuz sizde anladigim kadariyla.
Zaten cevap vermişim. Papağan gibi tekrarlamanın anlamı yok, hala aynı şeyleri sorup duruyorlar yediremeneyen "I use arch btw." kitlesi. Ben sıkıldım gerçekten, iyi günler herkese.
İstemiyo'saniz tek yapmaniz gereken ilgilenmiyorum'a basmak, ya da hic karismamak. Secimi ben sunuyorum ya?
O'na bakarsanız Linux kerneli 1991 yılında piyasaya sürüldü ve bugüne kadar yamalanarak geldi. Sizin durumunuza bakarsak Windows daha yeni kerneli ile daha iyi. Kendiniz kabul ettiniz eğer bu argümanı sunduysanız.
Kernelin tek basina RAM'e gore RAM kullanmasi mi iyi? Oyun oynarken ne olacak bu? Oyun modundan hic bahsetmeseniz bile daha iyi olur, gelebilecek cevaplari cok iyi biliyorum.

Linux'da ise kullanmasi gerektigi kadar kullaniyor. Windows kullanirken eski bilgisayarlar ne yapacak? Hic eski bilgisayar kullandiniz mi?

"Fork" denilen catallama isini de bu seye katarsaniz, yamalanma dediginiz seyin aslinda mantiksiz oldugunu anlayabilirsiniz belki. Forklayip istedikleri sekilde degistirebiliyorlar. Windows'da istediginiz kerneli kurabiliyor musunuz? Ayrica istedikleri zaman bastan da yazabiliyorlar, eski surumlerden baslayip. Windows NT yamalanarak gelmedi mi saniyorsunuz bu yana kadar?

Lütfen bir projeyi işlemciden geçirir misin bir Windows üzerinden geçir bir de Linux üzerinden geçir. Desktop ve verimlikik açısından değerlendir. Şaşkına çeviriyorsun bazen beni.

Android telefonumdan yazıyorum ancak siz bilirsiniz iftira atmayı kendinize uygun görüyorsanız.
Geçen gün neden Debian kullanmıyorsunuz diyordunuz Linux kullandığınızı herkes biliyor burada haberiniz olsun. Bir de bence şunu okusan iyi olur:

Windows tekler geçer ev kullanımında.

Kapalı kaynak olduğu için zaten güvenli olmuyor. Ayrıca evet. 3. parti yazılım. Sisteme dahil değil.
Daha ucuncu partinin ne demek oldugunu bilmiyorsun. Program dagiticisi Microsoft, haliyle program ucuncu parti degil direkt ureticiden geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…