Linux tabanlı sistem tavsiyesi

Hangi Dağıtım?

  • Ubuntu

    Oy: 2 10,5%
  • Linux Mint

    Oy: 9 47,4%
  • Elementary OS

    Oy: 4 21,1%
  • Diğer (Lütfen Belirtiniz.)

    Oy: 4 21,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    19
Hocam şu hata verene kadarki komuta kadar bazı şeyler indirdi, yarım çalıştı. Chromium indirsem izi kalacak. Az daha bilgi sahibi olayım ben Linux ile en iyisi.

Depoda Chrome yerine Chromium bulunuyor. Chromium açık kaynak olduğu için bulunuyor. Dediğim komut ile indirin. Arch tabanlı dağıtımlarda genelde tek bir komut ile bütün programlar kuruluyor. Bu yönü çok iyi.
 
Depoda Chrome yerine Chromium bulunuyor. Chromium açık kaynak olduğu için bulunuyor. Dediğim komut ile indirin. Arch tabanlı dağıtımlarda genelde tek bir komut ile bütün programlar kuruluyor. Bu yönü çok iyi.

İyi ama takıntılı bir insan olarak o indiremediğim Chrome'nin izi kalacak.
 
Hocam Arch Linux dünyasını da merak ettim açıkçası. Zaten Manjaro sevmeyen bir insanım. Arch Linux deneyecektim, daha iyi izlenimler yaratabilirdi belki ama kurulumu çok zor.
O zaman sizi GUi kurulum yöneticisi olan EndeavourOS'a yönlendireyim. Bu dağıtımda bir kurulum yöneticisi var ve kurarken hangi masaüstü ortamını kurmak istediğinizi size soruyor. Hangisini isterseniz online olarak onu kuruyor tıpkı Arch gibi.

Online olduğu için tüm paketleri internetten güncel olarak indirmesi gerektiğinden kurulumu diğer dağıtımlara kıyasla daha uzun sürebiliyor. Ancak kurulum yaparken sistemi kullanabiliyorsunuz zaten internette dolaşır biraz video izlersiniz :D

Ayrıca bu dağıtımı kurduğunuzda AUR ve AUR yardımcısı (yay) otomatik olarak ayarlanmış ve kurulmuş oluyor. Sana sadece "yay google chrome" yazıp aradığın paketi bulmak ve seçmek kalıyor.

Önce yay'ı yükle ardından "yay -S google-chrome" yaz.
Evet, aslında Google Chrome kurmak Arch tabanlı dağıtımlarda bu kadar basit.
 
İzi kalmaz. Kalsa bile Chromium ile ilgili bir sıkıntı çıkmaz.

Hocam Arch tabanı bir gün deneyeceğim, ancak o gün, bugün değil. Biraz Linux deneyimim olsa da daha acemi sayılırım sizin yanınızda. Zaten benim yaşım küçük 13 yaşındayım ve biraz farklıyım. Benim yaşımdaki herkes CS:GO oynayıp e-sporcu olma hayalleri kurarken ben yazılımla uğraşıyorum. Debian tabanlı güzel bir sistem istiyorum. Artık Windows benim için bitmiştir.
Arch Linux kurmayı denesemmi sizce?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı