Çözüldü Linux & Windows dualboot Windows tarafında sorun çıkartır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

363652

Megapat
Makaleler
3
500 GB SSD diskimin bir kısmına Linux kurmak istiyorum ama Windows 10 tarafında herhangi sorun olabilir mi?
@Linuxginar

Bir de güzel görünümlü stabil bir Linux dağıtımı önerebilir misiniz?

Çözüm
Çözüm
Bazı dağıtımlar Windows bazı kısımları bozabilir bazıları bozmayabilir. OpenSUSE, Fedora gibi dağıtımlar kullanabilirsin eğer Security boot açıksa ayrıca OpenSUSE, Ubuntu ve sanırsam Fedora gibi dağıtımlarda destekliyor.

Secure Boot kapat bir de, saçma sapan bi' şey zaten. Driver sorunu cikarmasin.

Bazı dağıtımlar Windows bazı kısımları bozabilir bazıları bozmayabilir. OpenSUSE, Fedora gibi dağıtımlar kullanabilirsin eğer Security boot açıksa ayrıca OpenSUSE, Ubuntu ve sanırsam Fedora gibi dağıtımlarda destekliyor.

Tabii ki olmaz. Sadece saat sorunu oluyor 3 saat fark oluyor (gmt 3 kullandigimizdan)
O da basit cozumlu: Windows ve Ubuntu yüklü bilgisayarda saat sorununun çözümü - Ubuntu Türkiye Wiki 4

Stabil ise Pop!_OS onerimdir :)

Windows hızlı başlatmayı kapatmalısınız. Ve önereceğim dağıtım OpenSUSE'dir.

Çok teşekkürler. Windows'dan çoktan sıkılmıştım zaten ama program desteği vb. gibi kaygılarım olduğundan geçmedim. Şimdi aklıma dualboot yapmak geldi. Gerçekten çok heyecanlıyım şu an Linux için :)

Çok teşekkürler. Windows'dan çoktan sıkılmıştım zaten ama program desteği vb. gibi kaygılarım olduğundan geçmedim. Şimdi aklıma dualboot yapmak geldi. Gerçekten çok heyecanlıyım şu an Linux için :)
Iyi eglenceler, ne yalan soyleyeyim hic program sorunu cekmedim herhangi bir dagitimda :D

Fast Boot açıksa kapatın, anakartta işletim sistemi ayarı varsa "Other" yapın. NVIDIA kullanıyorsanız Secure Boot'u kapatın.

Program kısmı kullandığınız programlara bağlı.

Windows tarafında bir sıkıntı çıkarmasa da ikili başlatmada kullanırken Windows güncellemesinin GRUB başlatıcıyı bozduğu görüldü. (nadir)

Önerim Linux Mint Cinnamon'dur.

Bir de güzel görünümlü stabil bir Linux dağıtımı önerebilir misiniz?
Güzel görünüm Linux'ta tamamen sizin elinizde. İstediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz Linux dağıtımlarını. Yine de üşeniyorsanız;
Manjaro - Zorin OS - UbuntuDDE önerebilirim.

Ben uğraşırım temalarla diyorsanız yüklediğiniz dağıtıma istediğiniz masaüstü ortamını kurup onun özelleştirmelerini yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı