Linux'a geçilmeli mi?

Evet ne olduğunu öğrendim, sanırım bende de var. :D Daha iki bir gün oldu Xubuntu yükleyeli ama ben Mint Ulyana 20 veya Arch Linux'a geçmeyi düşünüyorum. :D
Linux dünyasında yeni iseniz Arch yerine Manjaro kurmak sizin daha iyi olabilir. Tabii Arch da kurabilirsiniz ancak kurması çok zor gelebilir. Manjaro zaten Arch tabanlı onu da belirtmeliyim.
 
Evet ne olduğunu öğrendim, sanırım bende de var. :D Daha iki bir gün oldu Xubuntu yükleyeli ama ben Mint Ulyana 20 veya Arch Linux'a geçmeyi düşünüyorum. :D
Arch biraz gözünüzü korkutabilir çünkü normal bir kurulum ekranı yerine komutlarla kurulum yapıyorsunuz. Manjaro'da Arch tabanlı olduğu için ilk onu denemenizi öneririm.
 
Galiba daha ''distro hopping'' olayını yaşamıyorsunuz.
Şu ana kadar hiç Linux kullanmadım sadece Manjaroyu USB'den denedim o kadar ama tam olarak geçeceğim zaman (Sanal makine veya dual boot) ben de distro hopping olayını yaşarım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ana kadar hiç Linux kullanmadım sadece Manjaroyu USB'den denedim o kadar ama tam olarak geçeceğim zaman (Sanal makine veya dual boot) bende distro hopping olayını yaşarım.
Aslında biraz da kişiye bağlı bir şey. Örneğin Kubuntu, KDE Plasma kullanıyor ve fazla özelleştirmeye sahip. Özelleştirme yapmak isteyen birisi Kubuntu ile devam edebilir. (Başka dağıtımlar ve masaüstleri de özelleştirme için uygun tabii ki)
 
Dağıtımdan dağıtıma geçme oluyor. Yeni bir dağıtım kurduğum zaman en fazla 2-3 saat kalabiliyordum ve sonra sıkılıp değiştiriyordum ve ne yazık ki hala öyle. Yakında Gentoo ya da Arch deneyeceğim.
Linux'a ilk geçtiğim bir ayda DistroWatch'dan rastgele dağıtımlara bakıp 30-40 farklı distro kurup kullanmıştım. Aslında bunu yapmak Linux'ta dağıtımdan dağıtıma değişmeyen ortak şeyleri ve değişen şeyleri öğrenmeyi sağlıyor. Çoğu yeni başlayan kişi dağıtımdan dağıtıma büyük farklar olduğunu sanıyor.
 

Geri
Yukarı