Linux'a geçilmeli mi?

613007

Decapat
Makaleler
2
Merhaba. 6 aydır sürekli Linux ile ilgili videolar izliyorum. Elimde eski laptop var. Onun üzerinde de çok fazla Linux dağıtımı denedim. Linux hakkında temel bilgim var. Linux'a sıcak bakıyorum. Oynadığım oyunları da araştırdım. Hepsi çalışıyor. Ubuntu'ya geçmek istiyorum ama nedense geçmekte istemiyorum. Çok arada kaldım. Windows 11'den de sıkıldım. Sizce değer mi?
RAM: 16 GB
Ekran Kartım: RTX 4060 OC 8 GB
İşlemcim: AMD Ryzen 5 5500
Depolama: 1. 500 GB M2 SSD 2. 240 GB SATA SSD

Sıkıntı falan çıkınca sistem uğraştırıyor bazen sayfa sayfa forum gezmek zorunda kalıyorsun onun dışında geçmemek için bir sebep yok.

Eğer sıkıldıysan ve Linux bilgin yeterli ise geçebilirsin.
Hem sıcakta bakıyormuşsun.

Ubuntu dağıtımını live USB'den deneyeceğim. Beğenirsem yüklerim. Yedekleyecek fazla bir şey yok. Yani önümde engel de yok.

Sıkıntı falan çıkınca sistem uğraştırıyor bazen sayfa sayfa forum gezmek zorunda kalıyorsun onun dışında geçmemek için bir sebep yok.

Eski bilgisayarda Linux denerken yaşadığım sorunlar hakkında ChatGPT uygulamasından yardım alarak çözebiliyorum kısmen.

Ubuntu dağıtımını live USB'den deneyeceğim. Beğenirsem yüklerim. Yedekleyecek fazla bir şey yok. Yani önümde engel de yok.

Eski bilgisayarda Linux denerken yaşadığım sorunlar hakkında ChatGPT uygulamasından yardım alarak çözebiliyorum kısmen.
O zaman hayırlı olsun. Geçince bana deneyimlerini anlatır mısın belki ben de denerim.

Merhaba. 6 aydır sürekli Linux ile ilgili videolar izliyorum. Elimde eski laptop var. Onun üzerinde de çok fazla Linux dağıtımı denedim. Linux hakkında temel bilgim var. Linux'a sıcak bakıyorum. Oynadığım oyunları da araştırdım. Hepsi çalışıyor. Ubuntu'ya geçmek istiyorum ama nedense geçmekte istemiyorum. Çok arada kaldım. Windows 11'den de sıkıldım. Sizce değer mi?
RAM: 16 GB.
Ekran kartım: RTX 4060 OC 8 GB.
İşlemcim: AMD Ryzen 5 5500.
Depolama: 1. 500 GB M.2 SSD 2. 240 GB SATA SSD.

İlk defa kullanacak isen bence Linux Mint daha iyi olur Ubuntu kurarken sıkıntılar yaşamıştım sen yaşar mısın bilmem bence kurmadan sanal makinede kurup denemekte fayda var.

İlk defa kullanacak isen bence Linux Mint daha iyi olur Ubuntu kurarken sıkıntılar yaşamıştım sen yaşar mısın bilmem bence kurmadan sanal makinede kurup denemekte fayda var.

İlk defa kullanmıyormuşsun pardon.

Hocam Ubuntu kurulum sırasında NVIDIA sürücülerini kuruyor mu? Ya da en başta kurma seçeneği var mı? (not: Ubuntu hiç kurmadım)

Hocam Ubuntu kurulum sırasında NVIDIA sürücülerini kuruyor mu? Ya da en başta kurma seçeneği var mı? (not: Ubuntu hiç kurmadım)

Kuruyor indirme sırasında üçüncü taraf yazımlarını yükle derseniz kuruyor diye biliyorum.

@613007 Garuda Linux Gaming Edition kurulum sırasında kuruyor ama isterseniz ona da bir bakabilirsiniz.

Eğer eğlence arıyorsanız geçmenizi önermekteyim. Bunun dışında linux dağıtımlarının biraz şov amacı ile kullanıldığını düşünüyorum. Bir iş amacınız yok ise geçmenizin bir mantığı olduğunu düşünmüyorum.

Ekstra olarak sorunuzun cevabı Ubuntu belli başlı driverları kurmaktadır. Bunlar ekran kartı intel chipsetleri tarzı şeyler. Kurulmayanları zaten kullanmayınca anlarsınız kurulumları çok zor şeyler değil.

Hocam Ubuntu kullanmayın Ubuntu şu an düşüşte olan bir firma onun yerine Linux Mint Debian versiyonu ya da Zorin OS deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı