Rehber Linux'a geçmek isteyenlere tavsiyeler

Sunucu tarafında Windows'tan Linux'a geçtim. Başta zorlandık. Kullanımı kolay değil. Sonra alıştık. Bu deneyimimi sizlerle paylaşıp bilgilendirme yapacağım. Siz de kendi deneyimlerinizi yayınlayabilirsiniz.

- Linux'ta küçük büyük harf duyarlılığı var. Yani aynı dizinde "Technopat" ile "technopat" olabiliyor. Eğer dosya isimlerine dikkat etmiyor iseniz sorun yaşarsınız. Ayarlar yaparak bunu değiştirmek mümkün.
- Bazı şeyleri kurmak zor. İşletim sisteminin kendi deposu var. Eğer depoda istenen şey yoksa farklı kaynaklardan bulmak zorundasınız.
- Güncelleme yapmadan bazı uygulamalar kurulmuyor.
- Terminalde Screen uygulamasını kullanıyorsanız dikkatli olun. Henüz acemiyseniz yanlışlıkla birden fazla pencere açabilirsiniz. Gereksiz pencereleri kapatmaya gayret gösterin.
- Kısayollar yüzünden uygulamayı hatayla kapatma riskiniz bulunuyor. Örneğin "CTRL+C" ile bir yeri kopyalamak istiyorsunuz. O sırada bir konsol uygulaması açık. Bastığınız an uygulama kapanıyor. Çözüm sağ tık ile kopyalamak.
- Linux'ta FTP sunucusuna gerek yok. Örneğin FileZilla, SSH üzerinden bağlantı kurabiliyor. Bu da ekstra bir sunucu gereksinimini ortadan kaldırıyor.

O clipboardda ne varsa onu yapıştırtıyor. Normal bir işletim sistemi değil zaten. Uzaktan eriştiğin bir şey.
Sen adın gibi her şeye karşı mısın? Adını sonradan değiştirirsin diye anlamayanlar için ek bırakıyorum.

Doğru söylüyor olabilirsin, Putty için de aynı olay geçerli mi?
1682656091336.png

Sen adın gibi her şeye karşı mısın? Adını sonradan değiştirirsin diye anlamayanlar için ek bırakıyorum.

Doğru söylüyor olabilirsin, Putty için de aynı olay geçerli mi?
Eki Görüntüle 1757561
Bi' kere ben pokuman ismete karşıyım. Kurguda çok kötü bir pokuman. Sen şimdi diyeceksin ki bunada karşı çıktın ama çıkmadım.

Putty cmd gibi aynı. CTRL C ve V yerine farenin sol yada sağ butonları kullanılır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı