Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

Örnek veriyorum oyuncu LoL oynayacak. Çalışıyor mu Linux üzerinde. Hadi performansdan feragat edip Lutris üzerinden Wine ile çalıştıralım. Çalışıyor mu? Hayır. Son aylarda çalışmamaya başladı LoL. Bu sadece bir örnek. Neden insanlar sanallaştırma kullanıp performansdan feragat etsin ki? Bahsedilen testler çok güçlü bilgisayarlar için geçerli. Düşük donanımlı bilgisayarlarda bayağı performans farkı oluyor.
Wine ve proton, sanallaştırmadan çok daha farklı teknolojiler. Lütfen birbirini karıştırmayın.
Gelişmekte olan bir durum GNU/Linux'ta oyunlar, kimse mükemmel demedi zaten. Gidip de çalışmayan 10-20 oyundan birini söyleyip "GNU/Linux oyunda kötü, Windows en iyisi." demeyin lütfen, kendinizi kandırmış olursunuz.

Wine ve proton, sanallaştırmadan çok daha farklı teknolojiler. Lütfen birbirini karıştırmayın.
Gelişmekte olan bir durum GNU/Linux'ta oyunlar, kimse mükemmel demedi zaten. Gidip de çalışmayan 10-20 oyundan birini söyleyip "GNU/Linux oyunda kötü, Windows en iyisi." demeyin lütfen, kendinizi kandırmış olursunuz.
Hocam daha kullanmadan mesaj yazan da çok. 😅

Sektör tahmin ettiğiniz gibi değil. Belli başlı programlar var. İnsanlar sırf özgür yazılım diye bütün sistemlerini değiştirmek istemiyor. Önemli olan işin aksamadan devam etmesi. Siz, ben bilgisayarla uğraşmayı seviyoruz. Bizim için bir sıkıntı çıkarmayabilir ancak normal insanlar için aynısı geçerli değil.
Bu ihtimal sektörün çok küçük bir kısmını kaplıyor. Bence bu, GNU/Linux'un ana sorunu değil.

Hocam daha kullanmadan mesaj yazan da çok. 😅
Ya da Kali Linux kurup GNU/Linux'u zor sananlar, onlara artık bir şey diyemiyorum. Zaten tartışmanın yarısı bu tür mesajlarla dolu.

Haklı değiller. 14 yaşındayım ve bazen oyun oynuyorum bazen günlük işlerimi yapıyorum. Ona rağmen kullandığım dağıtım:

Eki Görüntüle 1240652

Ve memnunum.

Proton ile Steam oyunları çalışıyor.

Yeni bilgisayar kullanmaya başlayan insanlar Linux'tan hemen anlamazlar. Windows daha kolay kullanılabilir oldğundan ve sürücü, oyun vs. desteği olduğundan daha çok kullanılıyor.

Yeni bilgisayar kullanmaya başlayan insanlar Linux'tan hemen anlamazlar. Windows daha kolay kullanılabilir oldğundan ve sürücü, oyun vs. desteği olduğundan daha çok kullanılıyor.
Bence daha cok surekli Windows dayatilmasi yapildigindan kullaniliyor. 😃

Bu ihtimal sektörün çok küçük bir kısmını kaplıyor. Bence bu, GNU/Linux'un ana sorunu değil.

Ya da Kali Linux kurup GNU/Linux'u zor sananlar, onlara artık bir şey diyemiyorum. Zaten tartışmanın yarısı bu tür mesajlarla dolu.

Kullanmaya karar verip Gentoo ya da Arch kurmayı deneyip zor sananlarda var.

"GNU/Linux oyunda kötü, Windows en iyisi." demeyin lütfen, kendinizi kandırmış olursunuz.
Windows oyun kulvarında Linux’dan daha iyi. Bunu kabullenelim. Burada suçlu oyun geliştiricileri. Ancak her ne olursa olsun Windows üzerinde destek daha fazla ve oyuncuların ilk tercihi. Kör körüne fanboy olmaya gerek yok. İki sisteminde birbirlerine göre avantajları var. Tabii 10 sene sonra bakarsın olay tam tersi olur.

Windows oyun kulvarında Linux'dan daha iyi. Bunu kabullenelim. Burada suçlu oyun geliştiricileri. Ancak her ne olursa olsun Windows üzerinde destek daha fazla ve oyuncuların ilk tercihi. Kör körüne fanboy olmaya gerek yok. İki sisteminde birbirlerine göre avantajları var. Tabii 10 sene sonra bakarsın olay tam tersi olur.
Mesajımı tam okumayıp, en sonunu alıntı yapan biri daha. Ne diyeceğim bilemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı