Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

Çünkü ha Linus ha Bill 🤣
Linux'un "sahibi" kurucusu Fin asıllı Linus Torvalds da Bill Gates gibi Amerikalı bu arada. Aynı AMD gibi.
Bir de grafik sürücüleri berbat. Ekran kartı iyiyse yeniyse bilemem ama eski kötü ekran kartlarında birçok dağıtım da bu konuda çok kötü ve yetersiz.

Açık kaynaklı diyip ters psikoloji yapıyor herkes. Kodları kontrol edin kanıtlayın bana arka kapı olmadığını ondan sonra Linux'u savunun. Binlerce satır kod var zaten bilsem de uğraşamam ben.
Kimse kontrol etmiyor; nasıl olsa açık kaynak zaten aman bana ne zaten birileri kaynak kodlarını denetlemiştir, diye düşünüyor işte ters psikoloji. Ha terminalde sudo yazıp heyçkırlık oynamayı seviyorsanız birşey diyemem. Bir de topluluğu övülüyor ama bir hatayı sorduğunuzda tanımadığınız kişi, ne işe yaradığını söylemediği açıklamasız kodları kürekle üzerinize atıyor. İşin yoksa kodları oku, araştır, doğrula tek tek. Bu mu güvenilir?:d
Linux projesi açık kaynaklıdır. Açık kaynak genelde güvenilirdir ama her açık kaynağın da güvenilir olma zorunluluğu yok. Başlığa cevap olarak da ön yargılı değilim sevdiğim dağıtımlar oldu ama çok uğraştırıcı. Günlük kullanım için uygun değil. Artıları da var eksileri de. Bir işlemi yapmak görece daha karmaşık ve uzun sürüyor. Çok ham. Bazen bir program indirip kurmak için bile terminalden kütüphane mağazasını güncellemek gerekiyor.
Not: Paralı olan Linux işletim sistemlerini hiç denemedim ve kullanmadım.

Çünkü ha Linus ha Bill 🤣
Linux'un "sahibi" kurucusu Fin asıllı Linus Torvalds da Bill Gates gibi Amerikalı bu arada. Aynı AMD gibi.
Bir de grafik sürücüleri berbat. Ekran kartı iyiyse yeniyse bilemem ama eski kötü ekran kartlarında birçok dağıtım da bu konuda çok kötü ve yetersiz.

Açık kaynaklı diyip ters psikoloji yapıyor herkes. Kodları kontrol edin kanıtlayın bana arka kapı olmadığını ondan sonra Linux'u savunun. Binlerce satır kod var zaten bilsem de uğraşamam ben.
Kimse kontrol etmiyor; nasıl olsa açık kaynak zaten aman bana ne zaten birileri kaynak kodlarını denetlemiştir, diye düşünüyor işte ters psikoloji. Ha terminalde sudo yazıp heyçkırlık oynamayı seviyorsanız birşey diyemem. Bir de topluluğu övülüyor ama bir hatayı sorduğunuzda tanımadığınız kişi, ne işe yaradığını söylemediği açıklamasız kodları kürekle üzerinize atıyor. İşin yoksa kodları oku, araştır, doğrula tek tek. Bu mu güvenilir?:d
Linux projesi açık kaynaklıdır. Açık kaynak genelde güvenilirdir ama her açık kaynağın da güvenilir olma zorunluluğu yok. Başlığa cevap olarak da ön yargılı değilim sevdiğim dağıtımlar oldu ama çok uğraştırıcı. Günlük kullanım için uygun değil. Artıları da var eksileri de. Bir işlemi yapmak görece daha karmaşık ve uzun sürüyor. Çok ham. Bazen bir program indirip kurmak için bile terminalden kütüphane mağazasını güncellemek gerekiyor.
Tamam kanka.

Linux'un "sahibi" kurucusu fin asıllı Linus Torvalds da Bill Gates gibi Amerikalı bu arada. Aynı AMD gibi.

Linus Torvalds finlandiyalıdır.

Açık kaynaklı deyip ters psikoloji yapıyor herkes. Kodları kontrol edin kanıtlayın bana arka kapı olmadığını ondan sonra Linux'u savunun.

Kodlarında backdoor olsa sence birisi çıkıp "Linux'da backdoor var" demez miydi? Bunca gizlilik dağıtımı Linux'u taban alır mıydı? (tailsos whonix gibi) mademki güvenmiyosun o zaman inceleyeceksin ve güveneceksin, bu kadar basit.

Linux'un "sahibi" kurucusu.

Linux sahipsiz bir yazılımdır, özgür bir yazılımdır. Özgür bir yazılım lisansı olan gpl V2 ile lisanslanmıştır.

Çünkü ha Linus ha Bill 🤣

Açıkçası ben de açık kaynaksa birileri inceliyordur diye düşünüyordum.

Kodlarında backdoor olsa sence birisi çıkıp "Linux'da backdoor var" demez miydi?
İşte bu psikolojiyle hareket edersek işin sonu Çiftlik Bank mantığına gidiyor. Herkes böyle senin gibi düşünecek olursa, sen ben kontrol etmezsek, sence kim binlerce satır kodu okuyacak ve arka kapı olmadığını doğrulayacak?

Linux sahipsiz bir yazılımdır, özgür bir yazılımdır. Özgür bir yazılım lisansı olan gpl V2 ile lisanslanmıştır.
O benim öznel yorumlamam, zaten gizleyip yazdım.

Linus Torvalds finlandiyalıdır.
Evet Finlandiya'da doğdu.

İşte bu psikolojiyle hareket edersek işin sonu çiftlik bank mantığına gidiyor. Herkes böyle senin gibi düşünecek olursa, sen ben kontrol etmezsek, sence kim binlerce satır kodu okuyacak ve arka kapı olmadığını doğrulayacak?

Al o zaman incele, arka kapı bulursan haber ver.

Al o zaman incele, arka kapı bulursan haber ver.
Yukarıdaki benden alıntıladığın mesajda bilsem bile bu kadar çok işle uğraşamayacağımı yazmışım ve sen Microsoft'un sitesini bana atıyorsun :(
Neden sen bana açık kapı olmadığını kanıtlayamıyorsun? Kendin yapamadığın şeyi bana görev olarak ödev verdin resmen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı