Linux'a yeni geçenler için öneriler


Bunlar değişken şeyler kardeşim. Kalan RAM'i tamamen kullanabileceğin şüpheli unreclaimable cache olacak bir şey olacak. Bir de 32-Bit 64-Bit arasında çok fazla kullanım farkı olur. Yani şu şu kadar RAM kullanıyor demeden önce düşünülmesi gereken bir dünya etken var.


Bence yeterince araştırma yapılmadan başlık açılması yerine, cevaplanan soruları Google'da aratarak kesin cevapları aldıktan sonra açmak daha mantıklı olacak. Her önüne gelen başka bir şey iddia ederse anca itibarı zarar görür Linux'un.
 
Chrome sekmelerinden bahsettim Lubuntu'da 6 sekme açıkken 750 MB yiyor.

Distrotest'ten baktım Kubuntu'ya. Şimdi de USB'ye yazdırıp bakacağım gerçekten öyle mi diye. Lubuntu lxqt ile geliyor lxqt masaüstü ortamını hiç sevemedim ben. Lxde seçeneğide var ama. Ona bakacağım.
 
Distrotest'ten baktım Kubuntu'ya. Şimdi de USB'ye yazdırıp bakacağım gerçekten öyle mi diye. Lubuntu lxqt ile geliyor lxqt masaüstü ortamını hiç sevemedim ben. Lxde seçeneğide var ama. Ona bakacağım.

Hocam o "1, 2, 3, 4" silinebiliyor.
 
@Odrisli Linux hakkında bilginiz olduğuna emin misiniz? Sanki çok az araştırma ile konu açmışsınız gibi geliyor. Sorarsanız benim de bilgim o kadar fazla değil fakat çok eksik ve yanlış bir konu olmuş.
 
Vazgeçtim zaten. Lxde güzel fakat dosya yöneticisi çöküyor hep ve videolarda yırtılma sorunu oluyor. Bunları düzeltmek için uğraşıyorum.

Video yırtılması için Compton ekleyin sudo apt install compton Lxde giriş yöneticisine başlangıçta çalışması için compton -cCG şeklinde ekleyin.

Dosya yöneticisinin çökmemesi için sorunu sistemde arayın, sistemde bir sorun olduğunda dosya yöneticisi çöker. Bu da Pcmanfm dosya yöneticisi sorunluymuş gibi görülür.
Örneğin kullanıcı dizinindeki dosyalara bu komut ile izin verin chmod -R 755 /home/$USER bazen dosyalar izinsiz olunca da çökme olur.
Ayrıca bu sudo update-icon-caches /usr/share/icons/* komut ile ikonların rahat çalışmasını sağlayın. Daha bakım ve onarım için çok şeyler var ama şimdilik bunlar kafidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı