Linux'a yeni geçmek

Ubuntu'nun arka plan servisi bol ama işine yarar şekilde. Ağırlık yapmaz pek. Bende boşta 1, 8-2 GB RAM ve %1 işlemci tüketiyor ama sistemden sisteme ve başlangıç uygulamalarına göre değişir. Ayrıca Linux'ta Windows'un aksine tüm sistemi yönetebilirsin. Windows'ta gereksiz servisi kapasan da yeniden açılıyor. Linux öyle kısıtlayıcı değil.

Hocam driver sorunu yaşamam değil mi? AMD APU kullanacağım 3 4 ay sonra komple sistem degiseceğim şu an dediklerinize göre ben boşu boşuna 2 sene Windows'un sacmaliklariyla uğrasmisim

İdarelik R5 3400G kullanacağım birkaç ay ondan sonra R5 5600 RX 6700 XT'ye geçeceğim tekrardan

Hocam driver sorunu yaşamam değil mi? AMD APU kullanacağım 1 2 ay sonra komple sistem degiseceğim şu an dediklerinize göre ben boşu boşuna 2 sene Windows'un sacmaliklariyla uğrasmisim

İdarelik R5 3400G kullanacağım birkaç ay ondan sonra R5 5600 RX 6700 XT'ye geçeceğim tekrardan
AMD ise gözün kapalı geçebilirsin. NVIDIA sorunlu. AMD sürücüleri mükemmel düzeyde.

Hocam çok garip bir devirde yaşıyoruz. Artık gerçek hayatta yaptıklarımızdan çok sanal dünyada yaptıklarımızdan sorumluyuz.(Ben öyle düşünüyorum.) O yüzden güvenlik ve anonimlik bu devirde çok önemli.(Özellikle son zamanlarda ülkemizde de RAT vb. şeyler çok arttı. Herkes birbirinin hesabını boşaltıyor.)
Haklisinda kolay kolay denk gelicegimi sanmam

Ubuntu telemetri ve snap yuzunden elestiriliyor ilk defa linux kullanacsaniz ubuntu da olur ama bence zorin yada mint daha uygun.

Hocam o zaman sorun yok fakat şey aklımda kaldı kurulum yaparken performans ayarlarına Windows kadar absürt derecede ihtiyaç var mı?
Hiçbir ayara gerek yok. Kur, kullanmaya başla. Ayar gerekmiyor. Sistemin NVIDIA olsa sürücü kurman gerekirdi ama AMD olduğu için sürücü kurmayla bile uğraşmana gerek yok. Tüm sürücülerin kurulu gelecek.

Hiçbir ayara gerek yok. Kur, kullanmaya başla. Ayar gerekmiyor. Sistemin NVIDIA olsa sürücü kurman gerekirdi ama AMD olduğu için sürücü kurmayla bile uğraşmana gerek yok. Tüm sürücülerin kurulu gelecek.
Tamamdır hocam yardımın icin sana ve diğer herkese teşekkur ederim bir ihtiyacım olursa size ulasmayı denerim 😃

Tamamdır hocam yardımın icin sana ve diğer herkese teşekkur ederim bir ihtiyacım olursa size ulasmayı denerim 😃
Konu açarsan yardımcı oluruz hocam. Umarım Linux hoşunuza gider.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı