Linux'a yeni geçenler için öneriler

Video yırtılması için compton ekleyin sudo apt install compton lxde giriş yöneticisine başlangıçta çalışması için compton -ccg şeklinde ekleyin.

Dosya yöneticisinin çökmemesi için sorunu sistemde arayın, sistemde bir sorun olduğunda dosya yöneticisi çöker. Bu da pcmanfm dosya yöneticisi sorunluymuş gibi görülür.
Örneğin kullanıcı dizinindeki dosyalara bu komut ile izin verin chmod -R 755 /home/$USER bazen dosyalar izinsiz olunca da çökme olur.
Ayrıca bu sudo update-icon-caches /usr/share/icons/* komut ile ikonların rahat çalışmasını sağlayın. Daha bakım ve onarım için çok şeyler var ama şimdilik bunlar kafidir.

Sağ olun hocam yırtılma sorunu yok artık. Comptonu kapatınca falan düzeliyor diyorlardı birkaç yerde fakat ben de sorun aynı idi. Dediğiniz gibi comptonu yükledim ve başlangıçta açılması için ayarladım. Şu anda sorun yok yağ gibi videolar. Dosya yöneticisi çökme sorunuda trisquel Linux'ta oluyordu. Ne zaman bir ayar yapmaya kalksam çöküyordu yeniden başlatmak zorunda kalıyordum. Şu an Debian lxde kurulu bunda böyle bir sorun olmuyor.
 
Linux'dan memnunum yazılım desteği dışında. Sürücü desteği de az olduğu söylenenler arasında. Linux'a yeni başlayanlar için tavsiyem (günlük kullanım)"Ubuntu, Linux Mint, eğer bilgisayarının kaynakları çok az ise Linux Lite"dır.
Konuyu dirilttim sanırım fakat hala bu konuya bakan insanların olacağı da bir gerçek dostlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı