Linux'a yeni geçmek

Daha fazla  
Linux'a gecmeyi planlıyorum. Ubuntu falan düşündüm ama bazıları çok ağır elestirmiş. Yeni yeni alışma açısından önerilebilecek hangileri var?

@tempestian hocam sen bu işlerde uzmansın sanırım ne dersin? Bir de bu özelleştirme ile alakali rehber filan var mı forumda?

Linux'a gecmeyi planlıyorum. Ubuntu falan düşündüm ama bazıları çok ağır elestirmiş. Yeni yeni alışma açısından önerilebilecek hangileri var?

@tempestian hocam sen bu işlerde uzmansın sanırım ne dersin? Bir de bu özelleştirme ile alakali rehber filan var mı forumda?

Başlangıç olarak Linux Mint, Debian Tabanlı Pardus veya Zorin OS kullanabilirsiniz.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLxrn_UQE6Et5HKzDSby0AU4nxLzJvNBga
Yusuf ipek adlı bir YouTuber var videolarında açıklıyor bakabilirsin.

Ubuntu yerine tüm dağıtımları deneyebilirsin neredeyse. Saf/Vanilla Ubuntu bir çok bloatware ile geldiği için (bir tek bu sorunu yok) pek önerilmiyor. Onun yerine Kubuntu, KDE Neon öneririm, KDE Plasma masaüstü ortamı hem hızlı hem görünümü Windows'a çok benziyor.

Ubuntu iyidir. 5 yıldır Linux kullanıcısıyım. Gentoo kullanmışlığım bile var ama şu an Ubuntu'da yerimi almış durumdayım. GNU felsefesine uyuyor mu? Hayır ama arkasında Canonical olduğu için destekleyen çok fazla şirket var. Ubuntu, günlük kullanım için en iyi seçenek.

Technopat Sosyal'de GNU/Linux kategorisine gelip Rehber ön eki seçerseniz önünüze tüm GNU/Linux rehberleri çıkar.
1730310661420.png

Benim de kişiselleştirme ilgili rehberlerim bulunuyor. Aşağıdaki linkten tüm rehberlerime ulaşabilirsin:

Ubuntu veya türevlerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ubuntu'da gördüğünüz ağır eleştiriler ve aklınıza takılan şeyler neler? Bunlardan bahsedebilirseniz daha iyi yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Hocam tam bilgili degilim ama kullandigi bir yazılım sanirsam onu beğenmeyen çok kisi var indirmelerle alakalı bir şeydi sanırsam bir de aklıma takılan şey şu kullanacağım programları indirirken konsoldan mı indirmem lazım her seferinde yoksa setup gibi mi biride şey yazmisti parlaklik icin bile kod yazıyoruz oda doğru mu?

Başlangıç olarak Linux Mint, Debian tabanlı Pardus veya Zorin OS kullanabilirsiniz.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLxrn_UQE6Et5HKzDSby0AU4nxLzJvNBga
Yusuf ipek adlı bir YouTuber var videolarında açıklıyor bakabilirsin.

Yusuf ipek adli kişinin videolari yüzünden bu fikre kapıldım ama cok karısık duruyor ve AMD tarafındaki durumlar hakkında pek fikrim yok. Sanırım ubuntu ve mint kullanmayi deneyeceğim

Ubuntu yerine tüm dağıtımları deneyebilirsin neredeyse. Saf/Vanilla Ubuntu birçok bloatware ile geldiği için (bir tek bu sorunu yok) pek önerilmiyor. Onun yerine Kubuntu, KDE Neon öneririm, KDE Plasma masaüstü ortamı hem hızlı hem görünümü Windows'a çok benziyor.

Görünüm sorun olmaz gibi benim için beni en çok düşünduren kullananların sürekli kodlarla oynaması falan şöyle diyeyim işlevlerin %90ı sanki Windows'taki CMD benzeri konsoldan hallediliyor.

Yusuf ipek adli kişinin videolari yüzünden bu fikre kapıldım ama cok karısık duruyor ve AMD tarafındaki durumlar hakkında pek fikrim yok. Sanırım Ubuntu ve Mint kullanmayi deneyeceğim.

Merak etmeyin biraz kullandıktan sonra alışırsınız.
Linux Mint'in görünümünü sevmezseniz dediğiniz gibi Ubuntu iyidir güzeldir.

Görünüm sorun olmaz gibi benim için beni en çok düşünduren kullananların sürekli kodlarla oynaması falan şöyle diyeyim işlevlerin %90ı sanki Windows'taki CMD benzeri konsoldan hallediliyor.
Alıştığınızda seveceksiniz. Canavar değil o. Terminalden komutlarla yaptığımız her şeyin arayüzlü ayarı var ancak komutlarla yapmak daha kolay. Örneğin sen bir sorununu söylediğinde şu uygulamayı aç, şuraya gir, şuna bas, şunu yaz diye anlatmaktansa tek satırlık bir komutla çözüm sunmamız daha kolay ve hızlı.

Alıştığınızda seveceksiniz. Canavar değil o. Terminalden komutlarla yaptığımız her şeyin arayüzlü ayarı var ancak komutlarla yapmak daha kolay. Örneğin sen bir sorununu söylediğinde şu uygulamayı aç, şuraya gir, şuna bas, şunu yaz diye anlatmaktansa tek satırlık bir komutla çözüm sunmamız daha kolay ve hızlı.

Bunlar peki bir yerde yazıyor mu? Yoksa kendimiz mi ezberleyeceğiz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı