Linux'un olayı nedir?

Linux'un olayı tamamen açık kaynaklı olması. Açık kaynaklı yazılımlarda herkes kaynak kodları okuyabilir, kopyalayıp değiştirebilir.

Kaynak kodları görebildiğimiz için bir hata görürsek buna çözüm bile sunabiliriz ancak aksine Windows'ta hata güncellemesi beklemek zorunda kalırsınız.

Dostum bir sürü Linux dağıtımı var o yüzden Linux diye genele almak pek mantıklı olmaz ama genel olarak hepsinin Windows 10'dan farkı çok yüksek derecede özelleştirilebiliyor olması, bedava oluşu, ve bilgisayarlarının kaynaklarını daha iyi kullanışı olabilir.

Windows 10'dan farkları var mı? Varsa neler?

Daha özgür, daha kullanışlı, daha az oyun desteği(proton ile bu durum bayağı azaldı tabii.), daha az kaynak tüketimi, ücretsiz,

Zamanında bir deli çıkıp "beleş bir işletim sistemi yapacağım, hem beleş olacak hem profesyonel. Elini taşın altına koyan var mı?" dedi. O günden beri herkes kafasına göre bir şeyler geliştiriyor.

En önemli fark, Windows'da 150 bin çalışan ortak şirket amaçları için çalışıyorken Linux'un tek amacı olan özgür yazılımı bile beceremeyen dağıtımlar da var.

Özgür işte.

Dostum bir sürü Linux dağıtımı var o yüzden Linux diye genele almak pek mantıklı olmaz ama genel olarak hepsinin Windows 10'dan farkı çok yüksek derecede özelleştirilebiliyor olması, bedava oluşu, ve bilgisayarlarının kaynaklarını daha iyi kullanışı olabilir.
Ücretli olan dağıtımlar da var ve en az 8 gb ram isteyen dağıtımlar da var. Ekran kartını sömüren masaüstü ortamı da var. Tamamen seçimlerinize göre değişiyor, direkt hafif demek doğru olmaz ancak minimal hâliyle aşırı hafif.

kurduğunda Windows 10+ gibi HDD üzerine çökmemesi her hangi bir farklılığına örnek. Tiling olarak kullanmak için pencere yöneticileri vardır bu sayede mous kullanmadan bilgisayarı kullanma şansınız doğar. Kısacası Masaüstü yöneticilerine ihtiyaç yoktur pencere yöneticileri daha iyidir ve böyle bir şey windowsta yok. Ola ki masaüstü yöneticisi istedin xfce Windowsun pencere yöneticisinden daha iyi bir pencere yöneticisine sahip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı