Lise mezunu olarak yazılımda iş kazanabilir miyim?

  • Konuyu başlatan Xed
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 52
  • Görüntüleme 17B
10 Yıl sektör tecrübesi olan arkadaş olayı çok iyi özetlemiş. Sanırım şu an yapabileceğin en mantıklı şey 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümüne girip oradan DGS ile ile 4 yıllığa tamamlaman olur. Sınava 4 ay kalmış 4 ay Full TYT çalışırsan güzel puanlar çıkarırsın.
 
Herkesin Üniversite bitirdiği bir ortamda Lise mezunu olarak, Askerde Onbaşı bile olamazsın. (Koyun'un olmadığı yerde Keçi krallık ilan eder. Ama Koyun'un olmadığı yerde sadece.)
 
Herkes kendini kanıtlaman lazım demiş... O işler öyle olmuyor. Siz gelecek hakkında 10-15 yılı kapsayacak bir plan yapıyorsunuz, ve ebeveynleriniz size gelip "Öyle yapma aman oğlum/kızım, okulunu oku da..." diyor ve tüm planlarınız suya düşüyor ve çevresindeki üniversite mezunu, istediğiniz mesleği olan fakat ofisboy olarak kullanılan kişiler hakkında örnekler veriyor.

Burası Amerika değil. Burası Türkiye.
 
Bilgisayarda oyun oynamayı zaman geçirmekten sayıyorsanız pek bir şey yapacağınızı sanmam. Herhangi bir şirkette lise mezunu olarak çalışmanızda imkansız. Facebook gibi bir şey yaparsan belki öyle para kazanırsın😀
 

Yeni konular

Geri
Yukarı