Lise Müfredatından Evrim Konusunun Kaldırılması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar ben bir müslüman olaraktan hem zorunlu din dersinin verilmesine hem de bir takım teorilerin ders kitaplarından kaldırılmasına son derece karşıyım. Teoriler bilime ışık tutan yegane şeylerdir zaten, biri yanlıştır ancak diğeri doğrudur, kesin veya değil bir önemi yok.
Bize kitaplarda gösterilen şeyler zorunlu din dersi gibi inanmak zorunda bırakıldığımız şeyler değil ki zaten. Sen önündeki sayısız teorinin kimisinin yanlış kimisinin de doğru olduğunu zaten bilirsin.
İnanmak zorunda değilsindir ancak bilmek zorundasındır çünkü bilmek sana bir şey kaybettirmez. Teoriler sorgulayan ve geliştiren, bugünlerimizi yaratan insanların ürünleridir zaten.

Kendini yazılımcı olarak geliştirmeye çalışan müslüman bir genç olarak, imamhatiplerden çıkma neslin ülkeye ne denli yararsız olacağını da bizzat kabul eden, farkında olsan, çevresine de anlatan bir gencim.
Sırf müslümanız diye atılan her yanlış adımı savunmak zorunda değilsiniz, kör eder bu davranış insanı.
A partisi sırf inancına sahip çıkıyor diye attığı her yanlış adımın ayak izini kapatmak zorunda değilsin.

Buraya kadar olan sözlerim inanan arkadaşlarıma. İnanmayan arkadaşlarım için ise tek söyleyebileceğim zorla güzellik olmayacağı :) Bir düşünceyi tartışırken karşındaki senle inatlaşıyorsa mevzu orada zaten çoktan kapanmış olmalıdır. Birinin inancı hakkında konuşurken de her daim sarf ettiğimiz cümlelere dikkat etmeliyiz her ne kadar karşındaki insandan nefret ediyor olsan da.

Sosyal 2 farklı inancın çatışma alanı olmamalı bundan bahsediyorum. Sosyal yöneticileri de inanç tartışmalarına katılmak yerine bunların oluşumunu engellemelidir.
Bir topluluğa genel anlamda hakim olan düşünce diğer düşünceyi ezmek için farklı bir platform bulsun diyorum kısacası. Ben böyle gereksiz tartışmalara izin verilsin istemiyorum.

Arkadaşlar ben bir müslüman olaraktan hem zorunlu din dersinin verilmesine hem de bir takım teorilerin ders kitaplarından kaldırılmasına son derece karşıyım. Teoriler bilime ışık tutan yegane şeylerdir zaten, biri yanlıştır ancak diğeri doğrudur, kesin veya değil bir önemi yok.
Bize kitaplarda gösterilen şeyler zorunlu din dersi gibi inanmak zorunda bırakıldığımız şeyler değil ki zaten. Sen önündeki sayısız teorinin kimisinin yanlış kimisinin de doğru olduğunu zaten bilirsin.
İnanmak zorunda değilsindir ancak bilmek zorundasındır çünkü bilmek sana bir şey kaybettirmez. Teoriler sorgulayan ve geliştiren, bugünlerimizi yaratan insanların ürünleridir zaten.

Kendini yazılımcı olarak geliştirmeye çalışan müslüman bir genç olarak, imamhatiplerden çıkma neslin ülkeye ne denli yararsız olacağını da bizzat kabul eden, farkında olsan, çevresine de anlatan bir gencim.
Sırf müslümanız diye atılan her yanlış adımı savunmak zorunda değilsiniz, kör eder bu davranış insanı.
A partisi sırf inancına sahip çıkıyor diye attığı her yanlış adımın ayak izini kapatmak zorunda değilsin.

Buraya kadar olan sözlerim inanan arkadaşlarıma. İnanmayan arkadaşlarım için ise tek söyleyebileceğim zorla güzellik olmayacağı :) Bir düşünceyi tartışırken karşındaki senle inatlaşıyorsa mevzu orada zaten çoktan kapanmış olmalıdır. Birinin inancı hakkında konuşurken de her daim sarf ettiğimiz cümlelere dikkat etmeliyiz her ne kadar karşındaki insandan nefret ediyor olsan da.

Sosyal 2 farklı inancın çatışma alanı olmamalı bundan bahsediyorum. Sosyal yöneticileri de inanç tartışmalarına katılmak yerine bunların oluşumunu engellemelidir.
Bir topluluğa genel anlamda hakim olan düşünce diğer düşünceyi ezmek için farklı bir platform bulsun diyorum kısacası. Ben böyle gereksiz tartışmalara izin verilsin istemiyorum.
Bu dediklerinizi yönetici kadrosunun dinlemesi lazım.

15 tatil'de bile okula gidiyorum ve buna hızlandırma programı diyorlar. Anlayamadığım konu hızlandırma programında 7 ders "Din" var. Din'e lafım yok lakin, 5 tane soru çıkıcak bir ders için 7 ders fazla değil mi? Eğitim sistemi ulan eğitim sistemi. Canlı bir varlık olsa şu eğitim sistemi nükleer bomba atarım katliam düzenlerim yemin ederim.

Ben şuan 12. Sınıfta okumakta ve evrim konusunu görmüş bulunmakta olan bir öğrenciyim. Bi kere evrim vardır. Tüm canlılar yıllar boyu evrim geçirmiştir. Bunun maymunla alakası yoktur. Müfredatta bile evrimin kanıtları sunulur , öğretilir. Evrimsel genellemeler gibi alt başlıklarında bulunan bazı teoriler günümüzde geçerliliğini yitirmiştir. Ama bu konuyu kaldırmaya gerekçe gösterilemez.

Cahil okumayan bir nesil yetişiyor, eğitim sistemimiz rezalet, bence ülkenin en büyük problemi budur yıllardır. Yine buna sebep olanlar veya sessiz kalanların birçoğu sahte diplomaya sahiptir. Destekleyenlerde yine dinle gözü karartılanlar. Nede olsa cennete gidecekler. Dine asla saygısızlık etmek istemem buna sonsuz saygım var lakin insanları gözlerini açmaya davet ediyorum. Dinleri üzerinden prim yapılıyor ve bunu göremeyecek kadar bilgisizler. Evrimi "Maymundan geldik" sanıyorlar, teorinin ne demek olduğunu bile bilmiyorlar belkide. Oysa sayın müslüman kardeşlerim kutsal kitapta ilk emir oku değil mi? Kaç taneniz evrimi araştırdınız! Vücudumuzda evrime dair organlar bulunmaktadır, apandis gibi 20 yaş dişi gibi. Son yüzyılda evrimi destekleyen 200.000’den fazla makale yayınlamıştır. Bu makaleler evrimi destekleyen milyonlarca kanıt barındırmaktadır. Bugüne kadar evrim teorisine ters düşen tek bir kanıt bile bulunamamıştır. Hiçbir bilimsel makalede evrim reddedilememiştir. Ve emin olun, çoğu bilim insanı evrim teorisini doğrulamak için değil; yanlışlamak için uğraşmaktadır. Zira evrimi yanlışlayabilmek çok büyük bir başarı olacağından, bilim insanı kesinlikle Nobel ödülüne layık görülecektir. Hiçbir bilim insanı da bu ödülü kaçırmak istemez.

Yazmadan edemeyeceğim Atatürkçülük konusuda azaltılmış diye okumuştum bir sitede. Bir adam sırf içki içiyordu diye yaptıkları örtülemez! Hayatımızı ona borçlu olduğumuz unutmayın.

Ben sizin fikrinize saygı duyarak kendi fikirlerimi beyan ettim, bir hatam varsa affola beni eleştirebilirsiniz ama bunu saygı içerisinde yapınız.

Tamamen haklısınız yazdığınız her şeyde. Ancak gerçekte böyle değil maalesef.
Kaldırılmamasını ben de gönülden isterim. Ancak mevcut durumda Evrim de dahil birçok konunun kaldırılması gerekli.
Neden derseniz, bugün okuyan-araştıran insan sayısı çok çok az yeni nesillerde. Öğrenciler liseden mezun olacağında dahi doğru düzgün Türkçe konuşamıyor, bilmiyor. Araştırmaya istek yok. Öğrenmeye istek yok. Saygı yok. İstisnalar var mı? Elbette. Ancak parmakla sayılacak kadar gerçekten.
Ben birçok konunun kaldırılmasını istiyorum. Yerine adam akılı okuma yazma ve konuşma öğretecek dersler gelsin istiyorum. Çocuğun içine araştırma duygusu aşılayan dersler. Ve çocuğa Ahlak nedir öğreten dersler gelsin.

Edat-bağlaç-fiilimsi vb. doğrudan ezberlenmesi için dayatılacağına önce adam akıllı Türkçe öğretilsin. Dil öğretilsin. Nasıl konuşulur öğretilsin. Dil Anlatım sınavından, Edebiyat sınavından 90-95 gibi notlar ile geçip daha 'herkes' kelimesini bile yazamayan öğrencilerle yığılı okullar.
Din dersine gelip zorla namazın nasıl kılınacağı öğretilmeye çalışılacağına, Din dersi yerine Ahlak dersi verilsin. Saygı nedir adam akıllı öğretilsin. 'Ben müslümanım' diyip caddenin ortasında tüküren, otobüste bağıra bağıra küfreden, büyüğüne saygı duymak yerine dalga geçen öğrencilerle yığılı okullar.

Öncelikle Dil ve Ahlak sorunu halledilmeli okullarda. 50 yaşından sonra da evrim nedir öğrenilebilir. Matematik-Fizik öğrenilebilir. Ancak 50 yaşından sonra öğrenilen insanlık, saygı ve ahlak, hiçbir işe yaramaz.

Ben şuan 12. Sınıfta okumakta ve evrim konusunu görmüş bulunmakta olan bir öğrenciyim. Bi kere evrim vardır. Tüm canlılar yıllar boyu evrim geçirmiştir. Bunun maymunla alakası yoktur. Müfredatta bile evrimin kanıtları sunulur , öğretilir. Evrimsel genellemeler gibi alt başlıklarında bulunan bazı teoriler günümüzde geçerliliğini yitirmiştir. Ama bu konuyu kaldırmaya gerekçe gösterilemez.
Bana o müfredatta anlatılan şeyleri kanıt diye sakın gösterme, gülerim sana. Eğer Recep Baltaş'a yazımı okuduysan ne dediğimi anlayacaksındır. Bana burda evrimle ilgili cidden bir kanıt göster.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı