Lise Müfredatından Evrim Konusunun Kaldırılması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuya dahil olmadan önce "koyun, çomar" kelimesinin yasaklanmasını istediğim konumu yayına sokmadan sildikleri için yönetime "teşekkür ederim!"(ironi)

Çöy, çöy, çöy.*Kaval müziği*

İkinci olarak bir insan ne olursa olsun koyun yada çomar değildir. Saygı bilmeyen, kendi fikirleri ile uyuşmuyor diye bir insana hakaret eden birisi ne kadar akıllıdır bilinmez. her ne kadar kabul etmese de bu bir gerçektir.

Yönetim ise ateşe körükle gitmemelidir. Aksine olaylar daha da alevlenmeden müdahale etmelidir, konuyu kitlemelidir bence.

Evrim teorisine gelinecek olursa ben bir Müslüman olarak dinimle örtüşmediği için kaldırılması taraftarıyım. Ayrıca bu müfredat hazırlanırken öğretmenlerin de görüşü alındı. Binlerce öğretmen eğer bu teorinin kaldırılması doğrudur diyorsa doğrudur. Sonuçta demokratik bir ülkedeyiz.

Ciddi olarak soruyorum leylekten yada maymundan geldiğine inanan var mı?

Hakaretlerinizle değil fikirlerinizle savaşın.

Son düzenleme:
Konuya dahil olmadan önce "koyun, çomar" kelimesinin yasaklanmasını istediğim konumu yayına sokmadan sildikleri için yönetime "teşekkür ederim!"(ironi)

İkinci olarak bir insan ne olursa olsun koyun yada çomar değildir. Saygı bilmeyen, kendi fikirleri ile uyuşmuyor diye bir insana hakaret eden birisi ne kadar akıllıdır bilinmez. her ne kadar kabul etmese de bu bir gerçektir.

Yönetim ise ateşe körükle gitmemelidir. Aksine olaylar daha da alevlenmeden müdahale etmelidir, konuyu kitlemelidir bence.

Evrim teorisine gelinecek olursa ben bir Müslüman olarak dinimle örtüşmediği için kaldırılması taraftarıyım. Ayrıca bu müfredat hazırlanırken öğretmenlerin de görüşü alındı. Binlerce öğretmen eğer bu teorinin kaldırılması doğrudur diyorsa doğrudur. Sonuçta demokratik bir ülkedeyiz.

Ciddi olarak soruyorum leylekten yada maymundan geldiğine inanan var mı?

Hakaretlerinizle değil fikirlerinizle savaşın.
Bende Ateist'im, bana da evrim teorisi mantıklı geliyor napacağız şimdi ? Senin dininle uyuşmuyor diye benim düşüncemin yasaklanması sonuna kadar saçma değil midir ? (Ateist değilim ancak sırf kendi dini ile örtüşmüyor, uymuyor diye yasaklanmasını düşünmek saçmadır.)

Bende Ateist'im, bana da evrim teorisi mantıklı geliyor napacağız şimdi ? Senin dininle uyuşmuyor diye benim düşüncemin yasaklanması sonuna kadar saçma değil midir ? (Ateist değilim ancak sırf kendi dini ile örtüşmüyor, uymuyor diye yasaklanmasını düşünmek saçmadır.)
Düşünceni o zaman hakaret etmeden söyle insanlar senin dediğin gibi kaval müziği çalarak yayılan varlıklar değiller. Sözlerinize dikkat edin.

Sonuçta demokratik bir ülkedeyiz.

Ülkede demokrasi kavramının içi o kadar boşaltıldı ki gerçek anlamda "iki kurt ve bir kuzunun akşam yemeğinde ne yiyeceklerini oylaması" benzetmesi çok uygun kalıyor.

Evrimin maymundan leylekten (çocukluk çağının etkileri galiba?) gelmek olmadığını anlatırdım da kime neyi anlatayım? Miyobunuzu at gözlüğü takarak düzeltmeye çalışır gibi bir haliniz var.

Bu ülkede bilimsel düşüncenin oturması için daha çok uzun yıllar var. O zamana kadar bilime ideoloji karıştıranlar sabredip bilmedikleri konularda konuşmasalar hepimizin kafası daha rahat olacak.

Bilimin ışığı sizin de üstünüze düşsün...

Düşünceni o zaman hakaret etmeden söyle insanlar senin dediğin gibi kaval müziği çalarak yayılan varlıklar değiller. Sözlerinize dikkat edin.

Meraktan soruyorum yanlış anlamayınız. Hiç hakaret bulamadım ben. Neyi hakaret olarak düşündünüz?

Bu konuda yazılanları gördükçe gülmekten kendimi alamıyorum kusura bakmayın.
Yahu eğitim sisteminin çok kötü berbat ötesi olduğunu söyleyen siz değil misiniz? İlkokul çocuğuna öğretilen tonca gereksiz bilgi olduğu konusunda hemfikir değil miyiz?
Bunlardan birsi kaldırılmış işte. Bu inat bu düşmanlık nedendir anlamak güç. Umarım kısa zamanda diğer gereksiz konuları da kaldırırlar.
Sırf dinle örtüşmüyor diye, sırf birilerinin düşmanlığını yapacağız diye burada evrim'in ilkokul müfredatından kaldırılmasını yanlış buluyorsunuz. Ama eğitim sistemi de kötü diyorsunuz. Gereksiz öğretilen şey çok diyorsunuz. E adamlar ne yapacaklar?
"Heh" diyince olacak şey değil eğitim sistemi denen şey. Yavaş yavaş oturacak. Ve bence ilk adımı attılar bu konunun kaldırılması ile.
Bunun dinle vs. ilgisi yok arkadaş. "Ezber" sistemini kötü bulmuyor muyuz? Hemfikir değil miyiz ezber konusunda? "Ezber" konularına öncülük eden bir konu müfredattan kalkmış. Hala bu direnç nedendir?

Evrim'in Müslümanlıkla uyuşmaması yanlış bir bilgi. Öncelikle bunu düzelteyim. Ve burada Fransa ve Almanya'da "Ermeni Soykırımı" kelimesinin sizi hapse kadar götüreceği yasağı gibi benzeri bir yasak konmuyor. "Evrim" düşüncesi yasaklanmadı ülkede. Evrim ülkenin her yerinden kaldırılmıyor. "Evrim" sözcüğünün kullanımına yasak gelmedi. Sadece ilkokul çocuğuna öğretilen bir bilgi olmaktan çıkıyor. İsteyen araştırır, öğrenir. İsteyen istediği yerde istediği gibi kullanır. Evrim'e gelen bir düşünce yasağı söz konusu değil. Olamaz da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı