Lise Nasıl Bir Ortamdır ?

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 20.494
Nasıl bir ortam olacağı gideceğin liseye göre değişir. Yeni arkadaşlarla ve derslerle tanışacaksın, ilk haftalarda alışman zor olabilir. Sana tavsiyem seni aşağı çekecek kişilerle arkadaşlık etmemen, arkadaşlarını iyi seçmen. Gidebiliyorsan anadolu lisesine git bana göre. Sayısal ve sözel arasında kalmışsın ama 3. bir tercih var o da eşit ağırlık. Sözel okuyup gidebileceğin üniversite sayısı sınırlı, üniversiteyi bitirdiğinde de çalışabileceğin iş sınırlı. Çoğu okul sözel bölüm bile açmaz çünkü tercih eden sayısı azdır. Bölümü seçeceğin mesleğe göre tercih edeceksin ama sözeli pek düşünmeni tavsiye etmem. 9. sınıfta zaten ortak dersler görülecek, şimdilik kafa yormana pek gerek yok. Fizik, kimya, biyoloji dersleri gördükten sonra onları sevmezsen eşit ağırlık düşünebilirsin. Ama her şekilde matematik yapacaksın eşit ağırlıkta da. Yeni okulunda başarılar :)

9. sinifta tum sinif geometriden kaliyordu az daha. İlk donemi cocuk oyuncagiydi, ikinci donemi sadece hocanin gozlerine bakiyorduk. Sagolsun sozlulere sirayla 50 50 yazmisti bonkor adam(!). Zaman cabuk gecmis. :)

Ben meslek lisesine gitmekte kararlıyım. Çünkü bilişim bölümü okuyacağım ama matematik iyi sayılmaz sözelim daha iyi. Bilgisayara ve teknolojiye hevesim olduğu için bilişim bölümünde daha verimli olacağımı düşünüyorum. Bu yüzden Anadolu liselerini istemiyorum ayrıca her gün 8 saat olduğu için meslek lisesine göre daha ağır. Neden derseniz atölye dersleri v.s 9 saat olabiliyor ama diğer günler 6 saat 7 saat de olma şansı var programa göre değişiyor tabii. Sizce bilişim bölümünde hangi dalı seçmeliyim neden?

Son düzenleme:
Veritabani diyecegim fakat cok agir bir dal, kendini gelistiremeden ogrenmek zor. Okul disinda mecburi olarak gelistireceksen kendini, onu sec. En uygunu Web Programlama olur senin icin.

Kafam da 2 tane okul var.
1. 425 Öğrenci var ve sadece Web Programcılığı Dalı var. Kız teknik ve meslek lisesi.
2. 1.825 Öğrenci var (Zalımlarda var tabi) Bilgisayar Teknik Servis-Web Programcılığı-Veritabanı programcılığı bölümleri var.
Sizce hangisini seçmeliyim?
@Silinen üye ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı