Lise nasıl bir yer?

Ergen TikTok müziği dinleyen aptal kızlar.
Teşhirci gibi dolaşan kızlar veya erkekler.
-1000 IQ tipler ve mizahşörler.

Ister iyi ister kötü lise hep aynısı oluyor.
Ayrıca sıkıcı ve hapishane gibi 8 saat okul.
 
Şuan Üniversitedeyim konu işi okuldan okula değişiyor meslek lisesi okursan kalma olasılığın az olur meslek lisesinde kalanın aklına şaşarım zaten düşük bir okula gidersen nasıl desem böyle yoldan geçeni alan okula düşersen. İlk senelerin kabadayılık ile geçebilir benim lisem de kabadayı fazla yoktu.
 
11. sınıfın konuları çok ağır onun dışında 9-10. sınıfta günde 1 saat çalışanın ortalaması 80+ kalır.
 
9. sınıfın ilk konuları full sözel. Mantık ve kümeler mesela matematikte ezber gibi bir şey. Diğer dersler de başta sözel. Yani ilk sınavlardan düşük alırsan kendini sayısal anlamda kötü hissetme. Ayrıca günü gününe çalışmayı bil derim. En azından sınavdan 2 hafta önceden başla.
Sınav zorlukları nasıl?
 
Nasıl oldukları önemli değil, sadece bireysel takıntıları olmadan hayatta kalamıyor bu arkadaşlar maalesef. İlla bir akımın önümönümöncüsü olmak zorundalar yoksa kendiciklerini kanıtlayamazlarmış 😔
Keşke izole olmasaydık. Bireysel takıntılarımız yerine bireysel performanslarımız öne çıksaydı. 4 duvar ardına sıkışmış özgün fikirlere tutunabilseydik. Ve keşke etrafı gördüğümüzden ibaret olduğunu sanmasaydık.
 
Sınav zorlukları nasıl?

Başta zor gelecektir. Sayısalcı olsan bile o mantık konusunu tekrar etmezsen zorlanacaksın. Saf zekayla yapılabilecek bir konu değil.

Ayrıca 2. yazılıda daha da rahatlayacağını düşünüyorum. Çünkü sonunda "adam" gibi konular baş göstermeye başlıyor. Onlara da önceden aşina olduğunu düşünürsek diğerine nazaran daha kolay olacaktır senin için.
Gayet az bir zaman. %1.5'e de 3 ayda girmiyorlar. 3 ayda çalışmayı artırıp giriyorlar. Yoksa 3 ayda sıfırdan başlansa düzgün bir yere girilemez.

Giriliyor. 3 ay sadece deneme çözüp %1,5'a girdi arkadaşım. Şu anda ise iyi bir Anadolu lisesinde.
 
Gayet az bir zaman. %1.5'e de 3 ayda girmiyorlar. 3 ayda çalışmayı artırıp giriyorlar. Yoksa 3 ayda sıfırdan başlansa düzgün bir yere girilemez.
Ben girdim, dersleri bile dinlemedim cidden. Son 1-2 ay deftere baktım hiçbir şey anlamadım, şans yanımdaydı galiba :D Kolaydı bana göre, fen ile Türkçe aşağı çekti biraz. Yine de ildeki en iyi okulu kazandım iyi bir derece ile.
 

Geri
Yukarı