Lise ortamı nasıl bir ortam?

ECetin

Hectopat
Katılım
12 Mart 2016
Mesajlar
258
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam millet! Bu sene Lise'ye geçtim ve Lise'den korkuyorum. Yani kızlar falan. Ben Asosyalim pek bakmam kızlara. Yani nasıl desem... Gidip "Naber Bebek" demem yani :D Neyse acaba lise nasıl bir ortam ney yapacağız kanka bulunurmu neler yapılır yardımcı olursanız sevinirim. İyi sosyaller. :D
 
Kanka rahat bulunur. Biz ilk günden kaynaşıp okul tarihine geçmiştik :D Kızlarla fazla uğraşma onlar sana gelir. Benim aşırı yakışıklı olmayan tipimle bildiğim beni seven 17 kız var. Sevgili yapma olayı da kolay. Derslere gelince: orası sıkıntılı. Dersleri dinle. Çok konuşma. Hocalar eskisi gibi değil. Hele anadolu lisesi tutturduysan bayağı kötü. İstisnalar olabilir ama çoğunun malum bir yerleri uzayda resmen. Airlandere dönmüşler :D . Müdüriyet te genel olarak aynı. Kavga falan da çıkarmamaya bak. Kısacası lise ilkokuldan neredeyse tamamen farklı bir yer. Dikkatli ol. Bu arada hangi okulu tutturdun ?
 
Geçme, kapısını görünce dön arkanı git. İçinde çok değişik(iyi anlamda değil) insanlar var. Kuzenimden bildiğim kadarıyla yeni nesil kızlardan uzak durmanı öneririm, kanka muhabbetine girme hemen, o kanka dediklerin %99 ihtimal arkadaşın olmayacak, olayı akışına bırak, en iyi ve yakın arkadaşlarım ne ara "kanka" olduğumu anlamadıklarımdır hep.

Ha bir de, asosyallik şu devirde kotu bir şey değil. Ben açıkçası zibilyon tane arkadaşı olan ama her toplandıklarında orda olmayanın dedikodusunu yapan, tek amacı kafelerde oturmak olan, hayatı bir tek eğlence gören, ailesinin imkanlarıyla kendini bir şey sananlarla arkadaş olmaktansa asosyalliği tercih ederim, ettim de(ki hele bu donemde %99 böyle olacak okulundakiler).

Akıllı ol, çok konuşma, bunu bir iki defa denedim çünkü çok sık ortam değiştirdim, sen ne kadar az konuşursan millet senle konuşmaya o kadar meyilli oluyor, mesela hiç ummayacağın insanlar senle ortak nokta aramaya çalışıyor. Mesela tiki kızlara ayar vermek için ağzını bir defa açıyorsun, o lafı herkes dinliyor(e zaten mantıklı konuşuyorsun, çünkü lafını tartıyorsun) o kız da şıp diye olduğu yerde ağzı açık sana dönük kalıyor(sınıf gülme krizi). Sonra yolda kankisi seni görünce bir gözü sende bir gözü kankasında "Kanka o çocuuuuk." oluyor.

Spor veya zeka gerektiren işlerde Master Yoda ol. Yani mesela satrançta çok iyi ol, mesela çok iyi bir kaleci ol(eldiven kullan, sonra o ellerle yazı yazacaksın).

Bu yaştaki kişiye ders çalış denmez, kendi anlamalı çalışması gerektiğini. Hayatımda ders babında yaptığım tek şey(12. Sınıfa kadar) sınıfta dersi dinlemek ve mantığını anlamaya çalışmak, verilen ödevi yapmak(çok deli hocalar hariç, onlar ödev vermiyor .k, o başka bir şey), sınavlara 2 hafta önceden çalışmaya başlamak(her gün birinin özetini hazırlasan yeter zaten, sınav haftası da iki günde bir tane hazırla mis gibi geçti iştee), 12 ye gelince işler değişiyor tabi.

12 olunca beni etiketle ölmemiş olursam cevaplarım.

*Telefondan 28 dk da yazdım, hataları olduğunca düzelttim, varsa bildiriniz.
 
Son düzenleme:
Sen konuşmadığın zaman senle konuşmak isteyenler çoğunlukla basit insanlar olur. Bu arkadaşa da o basit kişiler gelmiş galiba. :D Sen konuşmazsan senle kimse konuşmaz. Bunun senaryosu değişebilir ortam kurulmuşken o yanda duran "cool" çocuk sonradan bir "merhaba" demek zorunda kalır. Ki burada daha çok sabırlı olması gereken tek olandır. Çünkü diğerleri konuşurken o kendini kasan iç sesiyle muhataptır. ;)
Kısacası olayı akışına bırak. Herhangi bir hatanda rezil olurum diye korkma. En fazla iki gün dalganı geçecekler. Arada bir o konuyu hatırlatanlar olur tabi. Yani öyle havalı olacağım diye kendini kasma ileride ne kadar boş olduğunu anlarsın. Bizim sınıf çoğunlukla birbirini gömme peşindeydi ama öyle kötü niyetle değil maksat gırgır yani. Samimi bulduğun kişilerle emmi oğlu gibi takıl. Çok da şey yapma ama sen de en az onun kadar samimi ol. Söylememe gerek yok WhatsApp'de grup açın orada konuşun ders notlarını buradan fotoğraf çekip atarsınız falan. Kopya çekin. Gerçekten hayat kurtarır kopya da verin birbirinize ineklik yapmayın. Lisedeki dostluk gibisi yoktur. Herkesin kanı kaynıyor ve herkes zehir gibi gülmek için WhatsApp konuşmalarını okuyorum öyle bir kafada olacaksınız. Ama yeni nesil nasıl bilmiyorum. Bizim nesil de birazcık şeydi de o kadar kötü değildi. Bir de bizim sınıf 18 erkek 3 kızdı. Birisinin sevgilisi vardı birisi tesettürlü diğeri de cırtlak bir şeydi. Hadi bakalım ithal mal getirmek zorunda kalıyordun. Ve bunu bahane bilip çok mevzu oldu. Tabi olaylardan bir tane denk geldi onda da artistlik oldu laf atıldı birbirine 5 dakika geçmeyecek kadar vurma çabası ondan sonra dağıldı herkes. İlk sene olunca böyle oluyor tabi. :D Dersi dinle, mantığını kavra, öğretmenlerle sidik yarıştırma, karşı gelme, çok fazla ses çıkarma. Bunları yaptığın zaman en ideal öğrenci sensin. İnek gibi olma ama sınıfın huzurunu da ilk sen bozma. Millet coşarsa sen de coş. :) Her türlü şeye hazırlıklı ol. 80 alacağın performansa hoca 40 da verebilir. Bunlar olabilir. Kafana göre takıl yani. Kendin ol yeter. İki ego kasmak için saçmalama. He bir de boş dersi kovala. Arkadaşlarını örgütleyip dışarı çıkmayı isteyin. Yaz tatiline yakın yapın bunları böyle dersler bitti bitecek tarzında olunca. Hiç bir hocaya güvenmeyin. Hele duygu sömürüsü yapanla hiç bulaşmayın sizi seviyoruz falan deyip geçiştirin. Bir hoca diğer hocalardan farklıydı uyarı falan da aldı. Bize anlatırdı herkes bana düşman falan filan. Bizimkiler de buna kanıp bunun yanında oluyordu tabi ben atılmadım öyle. Sonra yakın arkadaşım da benim liseye geldi. Şu detayı vereyim hoca bize sadece size anlatıyorum diyordu. Benim arkadaş anlattı anlattı daha deminki konuşmayı yaptı ben de sordum "en son sadece size anlatıyorum dedi mi?" o da evet dedi. Yani herkese anlatıyor ama başkasının haberi olduğundan kimsenin haberi olmuyor. Böyle bir örgütleme olamaz yani. Okul yakınsa böyle en fazla 10 km falan varsa kendine bisiklet bul onunla okula git gel gerçekten zevkli oluyor ve otobüsten daha hızlı varıyorsun. Elbet oralarda otopark vardır oraya kilitlersin bisikleti. Ya da kuytu köşe bir yer bulursun oraya saklarsın. Neyse benden bu kadar. Daha aklıma bir şey gelmiyor. Hayırlısı olsun. (y)
 
Karakterinin büyük bir kısmını lise hayatında yaşadıkların şekillendirir. Ne olursa olsun kendinden vazgeçme. Özenip başkaları gibi davranmaya çalışma. Kendi benliğini bul, kendin gibi davran, kendin ol. En önemlisi de kendine güven. Sen bunları başarırsan sadece lise hayatında değil, ömrünün her dakikasında başarılı olursun.
 
Şimdi liseye geçtim demişsin ama ne tür lise olduğunu söylememişsin. Anadolu liselerinde arkadaş ortamı efsanedir, gerçekten efsane. Kızlarla da konuşacaksan tipine değil huyuna bak. Bu önemli çünkü tipe bakarsan neyse orasını bakınca ve konuştukça anlarsın. Hocalar konusu gerçekten değişik. Bazı hocaların egosu tavan olabilir, bazıları çok gevşektir, bazıları ise iyi niyetli ve para için değilde gerçekten size 1-2 bir şey öğretmeye çalışan insanlardır. Bu lise ortamında dersler ve teneffüs içindeki hareketlerinize dikkat etmenizde fayda var. Derslere artık daha da vakit ayırmanız gerekecek. Zaten 9. Sınıfta büyük ihtimalle tam alışamadığınız için ders notlarınız sizi tatmin etmeyebilir. Okul idaresi, okuldan okula değişir. Gerçekten okuldan soğutan müdür vs. olabilir. Zaten böyle yönetimlerde tuvaletlerde sigara yok şurda burda kavga vs. cesaretiniz yetmez çünkü direk okul değiştirmek ya da okuldan atılmaktan başka hiçbir şey olamayabiliyor.
 

Geri
Yukarı