Lise ortamı nasıl?

treess_1212

Femtopat
Merhaba, 8. sınıfa geçtim ve LGS'ye hazırlanıyorum. Ortaokul hayatım hiç güzel geçmedi, sürekli boş insanlarla uğraş uğraş başım ağrıdı. Şu anlık hiç arkadaşım kalmadı ve artık bir arkadaş bulmak istiyorum. Bu sene sınıfımı değiştireceğim fakat okulum çok kötü olduğu için yeni sınıfımda arkadaş bulabileceğimi sanmıyorum. İnsanların birçoğu ortaokulun ortamının önemsiz olduğunu, iyi liseye gidersem arkadaş bulabileceğimi söylüyorlar. Gerçekten lise ortamı denildiği kadar güzel mi?

Merhaba, 8. sınıfa geçtim ve LGS'ye hazırlanıyorum. Ortaokul hayatım hiç güzel geçmedi, sürekli boş insanlarla uğraş uğraş başım ağrıdı. Şu anlık hiç arkadaşım kalmadı ve artık bir arkadaş bulmak istiyorum. Bu sene sınıfımı değiştireceğim fakat okulum çok kötü olduğu için yeni sınıfımda arkadaş bulabileceğimi sanmıyorum. İnsanların birçoğu ortaokulun ortamının önemsiz olduğunu, iyi liseye gidersem arkadaş bulabileceğimi söylüyorlar. Gerçekten lise ortamı denildiği kadar güzel mi?
Daha çok boş insanlar var.

Bu dediklerin anca ortalama-iyi fen lisesine gidersen olur. Yoksa yine boş insanlarla uğraşmaya devam edersin. Hele de ortalama ile gidersen.

Bu dediklerin anca ortalama-iyi fen lisesine gidersen olur. Yoksa yine boş insanlarla uğraşmaya devam edersin. Hele de ortalama ile gidersen.
Gittiğiniz okula göre değişiklik gösterse de lise okul dönemlerinin en kötüsü bence. Leş gibi bir ergen herkes. Nefret ederim liseden.
Daha çok boş insanlar var.
Liseye göre değişiyor
438 puanlı sosyal bilimler lisesinde olur mu? İyi lise diyorlar.

Yüksek puanlı fen liseleri veya Kabataş Galatasaray gibi liselere gitmediğiniz sürece yine boş boş tiplemeler ile karşılaşırsınız. Özellikle obpli liseler tam bir çöplük gibi her kafadan her tipten insan bulmak mümkün. Gittiğiniz lise nitekli değilse çok bir beklenti yapmayın ortamda yine salak saçma tipler olur.

Yüksek puanlı fen liseleri veya Kabataş Galatasaray gibi liselere gitmediğiniz sürece yine boş boş tiplemeler ile karşılaşırsınız. Özellikle obpli liseler tam bir çöplük gibi her kafadan her tipten insan bulmak mümkün. Gittiğiniz lise nitekli değilse çok bir beklenti yapmayın ortamda yine salak saçma tipler olur.
Hocam bazıları lise ortamı daha iyi diyorlar.

Liseler Amerikan gençlik filmi gibi değildir,
Özellikle Türkiye içinde bulunanları bir çeşit ömür törpüsüdür. OBP'li veya Puanlı olması fark etmez %5 veya altı denen yani kaymak tabakaya denk bir liseye geçmeyecekseniz muhtemelen umduğunuz ortam asla olmayacak.
Üstüne gittiğiniz lise kötüleşmeye başladıkça ortamda "varoşluk" ve "kekoluk" denen kavramları kutsal değerleri gibi kabul edip ölesiye savunacak insanlarla doludur.
O yüzden en iyi yere gitmiyorsanız size dendiği gibi iyi bir ortamı geçtim, "Düzgün İnsan" bulsanız bile oturup mutlu olacaksınız.
Ki en iyi yere gitseniz bile en iyi ihtimalle daha dokuzuncu sınıftan ortalama ve sınav notları için birbirini yiyecek insanlarla uğraşacaksınız. Yani gerçekten %5 ve %1 denen Türkiye içinde zenginlerin, çalışkanların kısaca toplumsal sınıf içinde "Büyük Biladerler" grubuna mensup insanlarla dolu bir okula gitmiyorsanız geçmiş olsun.

Liseye geçince daha da boş insanlarla uğraşacaksınız hatta bazıları arkanızdan iftiralar vs. atacak.
Veya boş hocalarla uğraşacaksın sebebi yokken not kıracak.

Ben bunları dediğim zaman herkes bana "Liseye geçecek insana böyle denir mi?" diye sitem ediyor fakat 4 yıllık tecrübe ve 2 tane liseyi aynı anda gözleme imkanına sahip bir insan konuşuyor.

Kısaca: Amerikan filmlerindeki dolaplı bol partili lise ülkemiz sınırları içinde yok. Böyle düşünerek girerseniz çok pişman olursunuz.

Alakası yok bence, 480 puanlık bir fen lisesinde bile 30 kişilik bir sınıfta yaklaşık 15 kişi ergence davranıyor. Ergen, her yerde ergen olmaya devam ediyor kısacası. Nefret ediyorum liseden, ortaokul günlerimi çok özlüyorum. Ortaokulda da bu şekilde davranan kişiler vardı ancak sayıları daha azdı, yaşları küçük oldukları için.

Ek olarak, keko tiplerin sayısı burada çok az. Yok değil ancak 2-3 kişi var okul genelinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı