Lise ortamı nasıl?

Alakası yok bence, 480 puanlık bir fen lisesinde bile 30 kişilik bir sınıfta yaklaşık 15 kişi ergence davranıyor. Ergen, her yerde ergen olmaya devam ediyor kısacası. Nefret ediyorum liseden, ortaokul günlerimi çok özlüyorum. Ortaokulda da bu şekilde davranan kişiler vardı ancak sayıları daha azdı, yaşları küçük oldukları için.

Ek olarak, keko tiplerin sayısı burada çok az. Yok değil ancak 2-3 kişi var okul genelinde.
Kızlar evet de erkeklerde pek görmedim ben ergence davranıldığını. Ve genelde iyi liselerde arkadaş ortamı da iyi oluyor.

Merhaba, 8. sınıfa geçtim ve LGS'ye hazırlanıyorum. Ortaokul hayatım hiç güzel geçmedi, sürekli boş insanlarla uğraş uğraş başım ağrıdı. Şu anlık hiç arkadaşım kalmadı ve artık bir arkadaş bulmak istiyorum. Bu sene sınıfımı değiştireceğim fakat okulum çok kötü olduğu için yeni sınıfımda arkadaş bulabileceğimi sanmıyorum. İnsanların birçoğu ortaokulun ortamının önemsiz olduğunu, iyi liseye gidersem arkadaş bulabileceğimi söylüyorlar. Gerçekten lise ortamı denildiği kadar güzel mi?

Kankam çok üst düzey bir yere gitmiyorsan ortaokulun devamı olacak bir şey değişmeyecek karakter olsun ergenler olsun.

Kızlar evet de erkeklerde pek görmedim ben ergence davranıldığını. Ve genelde iyi liselerde arkadaş ortamı da iyi oluyor.
Evet, cinsiyet farkına kesinlikle katılıyorum. Kızlar lisede gerçekten garip davranıyor. Erkeklerde o kadar bir değişiklik olmuyor ancak sigarayı, alkolü havalı gören tiplerin sayısı artmaya başlıyor. Tabii okulun seviyesi yükseldikçe sigaraya, alkole özenme durumu azalmaya başlıyor.

Arkadaş ortamım da var, okulda eğitim de iyi ancak ben ortaokuldaki tadı alamadım maalesef.

Vallahi benim de ortaokul kötü geçti ama lise acayip berbat bir yer sana açıkça söylüyorum asla filmlerdeki gibi yerler hayal etme belki başka gelişmiş ülkelerde farklıdır ama Türkiye'de acayip kötü sistemi ayrı kötü ortam ayrı kötü yukarıda birisi daha söylemiş gerçekten de %5'lik ballı kısma gelirsen belki iyi bir ortama denk gelirsin gerisi boş öz güven eksikliğin varsa daha da sıkıntı eğer imkanın varsa koleje gitmen belki iyi olabilir çünkü kolejde oraya para verdiğin için disiplini tam olmasa da sağlamaya çalışıyorlar.

Vallahi benim de ortaokul kötü geçti ama lise acayip berbat bir yer sana açıkça söylüyorum asla filmlerdeki gibi yerler hayal etme belki başka gelişmiş ülkelerde farklıdır ama Türkiye'de acayip kötü sistemi ayrı kötü ortam ayrı kötü yukarıda birisi daha söylemiş gerçekten de %5'lik ballı kısma gelirsen belki iyi bir ortama denk gelirsin gerisi boş öz güven eksikliğin varsa daha da sıkıntı eğer imkanın varsa koleje gitmen belki iyi olabilir çünkü kolejde oraya para verdiğin için disiplini tam olmasa da sağlamaya çalışıyorlar.

Koleje gitmek saçma olur hocam orada tam tersi zenginliğiyle hava atan çocuklar oluyor ve notları hep şişiriyorlar. Eğer YKS planı yoksa gitsin koleje o da inanılmaz pahalı şu an. Tam tersi LGS'den iyi puan alıp iyi okula yerleşmesi daha mantıklı olur.

Kankam çok üst düzey bir yere gitmiyorsan ortaokulun devamı olacak bir şey değişmeyecek karakter olsun ergenler olsun.
Evet, cinsiyet farkına kesinlikle katılıyorum. Kızlar lisede gerçekten garip davranıyor. Erkeklerde o kadar bir değişiklik olmuyor ancak sigarayı, alkolü havalı gören tiplerin sayısı artmaya başlıyor. Tabii okulun seviyesi yükseldikçe sigaraya, alkole özenme durumu azalmaya başlıyor.

Arkadaş ortamım da var, okulda eğitim de iyi ancak ben ortaokuldaki tadı alamadım maalesef.
Hocam ortaokul ortamım çok kötü ya. Kurtulamayacak mıyım bunlardan?

440 puan ve üstü liselerde arkadaş sorunu yaşamazsın onun altındakilerde her türlü keko tiplemesi görülüyor genelde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı