Lisede ilk disiplinde ceza alır mıyım?

Makaleler
21
Daha fazla  
Arkadaşlar okulumda 10. sınıfta okuyorum. Şimdiye kadar hiç disiplin cezası almadım. Yeni gelen hocamız benimle birlikte dersin akışını bozmak gibi sebeplerden 3-4 kişiye tutanak yazdı. Suçum da tam olarak şu, 2 sıra ilerideki arkadaşıma kalkıp bende kalan defterini verdim.

Dün rehberlikten çağrıldık. Rehber Öğretmenimiz olaylar hakkında konuştu. 2 ya da 1 hafta sonra disiplin kurulundan çağrılırsınız ifadenizi alırlar dedi. Genelde konuşan bir öğrenciyim fakat derslerim hep çok iyidir. Bu olay geçen hafta oldu ve şube rehber öğretmenimize de anlattım durumu. Bu olaydan sonra derslerde daha sessizim ve hocam da öğretmenlerden de fikir alınıyor eğer kendini düzeltirsen çağrılana kadar ceza almama ihtimalin yüksek dedi.

Ailemde babam çok sinirlidir. Lisenin ortaokul olduğunu anlamadığı için dersler konusunda hep kavga ediyoruz. Bir de böyle disiplin suçu cezası alırsam bayağı sorun olur gibi. Rehber hocama bu olayın evden atılmaya kadar uzayabileceğini bu olayın aileme giderse kötü sonuçlar doğuracağını söyledim. Sizce ceza alır mıyım?

Anladığım kadarıyla sıkıntı olacak bir durum söz konusu değil zaten öğretmenlerin de sizin nasıl biri olduğunuzu bildiğini düşünüyorum.
hocam da öğretmenlerden de fikir alınıyor eğer kendini düzeltirsen çağrılana kadar ceza almama ihtimalin yüksek dedi.
Buradan anlaşılıyor ki öğretmen kişi korkutmak için söylemiş, yaptırım yapılacak bir şey değil.

ben de tutanak yedim öyle oldu 1 veya 2 hafta sonra çağırılıyor genelde veriyorlar ama keşke vermeden önce o okuldan nakil aldırsaydım diyorum öyle yap istersen ortadan kaybol

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı