Lisede İstiklâl Marşı töreninden kaçmak

Ne olduğunu bilemeyiz %90 genelde hocalar eğer ilk seferinse veya göze batmıyorsan korkutma amaçlı, "Sisteme geçti.", "Tutanak tuttum." gibi seni kandırırlar fakat sen imza atmadığın sürece mümkün değil diye biliyorum. (düzeltebilirsiniz yanlış diyorsam.)
Hocam İstiklal Marşı'ndan kaçmak ciddi bişey. Başka bişey olsa tamamda.

Benim zamanimda okudugum Lise de 5 bin öğrenci vardi. Ve Cuma Gunleri İstiklâl Marşı zamaninda okulun yarisi kaçardi. Haftanin son gunu olduğundan ve uzun sure ayakta beklememek icin kacardi öğrenciler. Tabii ki doğru değil bu durum ama yapılırdı yani. Sirf bu yuzden Disiplin cezasi almaniz bence ağır bir ceza. Uyarı ceza almanız bence daha mantıklı olur. Umarım ceza almazsın güzel kardesim ve sende bundan sonra kaçmazsın. Kurallara riayet edersin. Öğrencilik hayatında başarılar dilerim.

Milliyetçilik insanın içinde olur, orada insanları haftada 2 kere zorla tutmanın hiçbir anlamı yok. Herkes milliyetçi olmak zorunda da değil. Disiplin falan gereksiz, boş şeyler; "Az bile." diyerek konu sahibinin üstüne gitmeyin.
Bu milliyetçilikten ziyade düzen ve disiplin isteği. Ha başarılı olamıyorlarmış göründüğü üzere.

Okula geldiği halde törene katılmamak disiplin cezası gerektiren davranış olarak nitelendirilir.
Cezanın ne olacağı disiplin kuruluna bağlı. Muhtemelen kınama verirler. Çünkü yönetmelikte alışkanlık haline getirmek diye de bir madde var. Bunun için uzaklaştırma vereceklerini sanmıyorum.

Vatan millet meselesi getirenlere gülüyorum. Ben tıraş olmama rağmen sakalın var denmesi yüzünden lisenin özellikle son 2 yılında çoğu zaman katılmadım. Ama yakalanmadım.
Kitap okurken yakaladılar. Vatana ihanetmiş, kınama verdiler.

Bu arada hangi okulda 2 dakika sürüyor? Gerçekten çok merak ettim. Bizim okulda en az 15 dakika sürerdi. Milleti toplayamadıkları için ders saatinden en iyi ihtimalle 5 dakika önce başlanırdı. Çıkışta olan ise neredeyse herkesin otobüsünü kaçırmasına sebep olurdu.
Öğrencinin direkt marşın okunmasından kaçma amacı taşıdığını sanmıyorum. Boş boş duyurular yapıp duruyor müdürler. Ondan sıkılmıştır.

Kendi kurduğun cümlede bir kaçma kelimesi olmasına çok şaşırdım. İstiklal marşı kaçılacak bir şey değil, geçmişi anmadır. Sen bunu içinde hissetmezsen ha okulun bahçesinde olmuşsun ha evde ha yollarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı