Lisede uzun saç yasağı

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Katılım
6 Aralık 2017
Mesajlar
10.572
Makaleler
4
Çözümler
40
Şu lise öğretmenlerinden bıktım. Öğretmen diye başa geçirmişler. Biraz araştırdım ve lisede uzun saça laf etmeleri gibi bir kural yokmuş. Ama hoca beni neredeyse tehdit edecek ve bu hoca benim hocam bile değil. Okulun çoğu öğrencisini dövmüş biri. Her tarafa korku salmaya çalışan, utanmazın teki. Benim saçımı kesmem için üzerime yürüdü, ben de geri çekildim. Konuşmayla olayı bitirdik. Saçımı uzatmam için ne yapmalıyım? Bu hocaya tatlı dilde bile konuşsam dövmeye çalışır, müdüre gitsem haklı çıkar mıyım (müdüre saç uzatma konuşması)?
 
Saçımı uzatmam için ne yapmalıyım?
Saçını kesmemelisin. Kesmeyince uzuyor.

Hiçbir şey yapmıyorsun. Birisi saçına laf ederse hangi yönetmeliğin hangi maddesine dayanarak söylediğini soruyorsun.
Bu arada saçının düzgün, bakımlı olmasına dikkat et. Öyle bir madde var, oradan iş yapabilirler.
 
Lisede saça karışamaz. Bakımlı olacaktır zaten saçınız yani hiçbir türlü karışamaz. Eğer dediğiniz gibi milletin saçına karışıyorsa ailenden biri ile müdüre gidip derdini anlat. Olmadı harbi şikayet et. Sana el kaldıramaz bile sen ona kötü davranış sergilemezsen. Ama o da olursa kendini savun sonra direkt müdüre koş ya da öğretmenlerin oraya.

NOT: 2013 yılında saç ile ilgili olan kuralda değişiklik var diye biliyorum. Uzun lafın kısası bakımlı saça sahipsen bir halt yapamaz, hakkı yok, devam ederse hakkını ara.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı