Lisede uzun saç yasağı

Bunun gibi insanları takmayın bence. Bende şu dönemlerde metal dinlememden ötürü bir uzun saç bırakma hevesine kapıldım. Kestirmeyi istemiyorum, kızların bağlamasına izin verilip bize verilmemesindeki amaç nedir çözemedim. Siz hakkınızı savunun ki bizim okulumuzun müdürü de uzun saçlıydı.
 
Sabah okula gittim. Okula gelmek zorunlu mu veya saç uzatmakta bir sıkıntı olur mu diye, müdür yardımcısı iyi bir adam sordum herhangi bir şey demedi yasak ile ilgili. Maalesef her okulda değişiyor.
 
Edep, nizam diye birşey var, askerde de aynısını yapmaya çalışır isen seni yerler orada. Kural falan var diye hatırlıyorum ayrıca disiplin herşeyin temelidir.
''Dinçer, düzenlemenin sadece kıyafetlere değil saçları da ilgilendirdiğini ifade ederek "Artık erkek öğrenciler okula uzun saçlı gelebilecek" dedi. Dinçer, düzenlemeyle öğrencilerin kendilerine güven kazanmasını amaçladıklarını ifade etti.'' 🤔 Disiplin her şeyin temeli ama bu disipline girmiyor. ''Okula uzun saç ile gelmek yasaktır'' diyen yok. Müdürler kendi kafalarına göre düzenleme getiriyorlar. Eski kafa işte erkek saç uzatamaz mantığı.
 
Edep, nizam diye birşey var, askerde de aynısını yapmaya çalışır isen seni yerler orada. Kural falan var diye hatırlıyorum ayrıca disiplin her şeyin temelidir.
Asker kuralları ayrı okul kuralları ayrı. Belli ki büyüğümüzsün hocam ama sanırım değişen kurallardan haberiniz yok. Ve evet haklısınız, disiplin her şeyin temelidir.
 
Abartı bir uzunluk değilse sıkıntı yok.(Belinize kadar gelen bir uzunluk, öylesi itici duruyor çümkü) Sonuçta ben de saç uzatmayı seven biriyim. Biraz eski kafadan gelen bir düşünce bu. Öyle kız gibi ne öyle o saçın hali?" gibisinden. Ama bunun için birini dövmek fazla abartı geldi bana. Arkadaşın dediği gibi saçınızı bakımlı tutun. Uzun seviyorsanız boyun veya omuz hizasını geçmemesine dikkat edin.
 
Ne biçim hoca o ya. Niye dövsün seni. Sanmıyorum dövmeye çalışacağını falan ama eğer öyle bir şey olursa sende koy bir.

Edep, nizam diye bir şey var, askerde de aynısını yapmaya çalışır isen seni yerler orada. Kural falan var diye hatırlıyorum ayrıca disiplin her şeyin temelidir.

Cevapladığın için teşekkürler tabii ki askerde o kural ama okulda değil.
 

Geri
Yukarı