Liselerde kulaklık yasak mı

Bizim lisedeyken müdür yoktu telefonlara karışmıyorlardı. Sonra yeni müdür atandı adam telefon düşmanıydı resmen 9. sınıftık seneye yasaklayacağım diyordu telefonları. Normalde yönetmelikte telefon yasakmış ama her okul farklı karar alabilir yani telefonları yasaklayabilirler. Sonuçta kulaklıkta telefonla kullanılıyor ve normalde telefon kullanırken göremeseler bile kulağında kulaklık varken sırıtır nöbetçi hocalar gelip alabilir telefonu ve kulaklığı belli olmaz.
 
Kulaklık derste kullanmadığın sürece sorun değil. Saklama gibi bir çabaya girme. Normalde çantaydaysa çantanda, cebindeyse cebinde dursun.

Saat için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Özellikle sınavlarda fark edilirse sıkıntı çıkar. Derste takabilmenin uygunluğu için yönetmeliğe bakmak lazım.
Ama ben liseye giderken bir akıllı saat takan arkadaşım vardı. Sınavlarda da takıyordu. Fark eden hoca veya şikayet eden kimse olmamıştı.
 
Okulda kullanmayacaksam sıkıntı çıkmaz diyorsunuz yani. İyi bende zaten sadece otobüs de kullanacağım.

Teneffüslerde falan kullanabilirsin sıkıntı çıkmaz yani. Gelipte hoca kulaklığını almaz. Ben teneffüslerde falan kullanırdım müzik falan dinlemek için. Bir de 1 saat falan öğlen arası var.
 

Geri
Yukarı