Liseyi bırakmak mantıklı mı ?

• Konuyu başlatan nh580
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 894

nh580

Femtopat
Daha fazla  
Liseye gidiyorum, derslerim iyi değil. Bu sene sınıfta kalma ihtimalim yüksek, kendi işim de var biçerdöver ve tarım. İşimi çok severek yapıyorum en mutlu olduğum yer işimin başı. 1 kere sınıfta kalanlar açığa geçebiliyor diyorlar. Sizce açığa geçmek bu açıdan mantıklı mı ?

Liseye gidiyorum, derslerim iyi değil. Bu sene sınıfta kalma ihtimalim yüksek, kendi işim de var biçerdöver ve tarım. İşimi çok severek yapıyorum en mutlu olduğum yer işimin başı. 1 kere sınıfta kalanlar açığa geçebiliyor diyorlar. Sizce açığa geçmek bu açıdan mantıklı mı?

Tercih meselesi. Bir hayalin yoksa mutlu olduğun yer senin için en iyisi. Ancak dikkat et giderin gelirinden çok olmasın.

Liseye gidiyorum, derslerim iyi değil. Bu sene sınıfta kalma ihtimalim yüksek, kendi işim de var biçerdöver ve tarım. İşimi çok severek yapıyorum en mutlu olduğum yer işimin başı. 1 kere sınıfta kalanlar açığa geçebiliyor diyorlar. Sizce açığa geçmek bu açıdan mantıklı mı ?
Bırakma, en azından mezun ol öylece işe başla. Günümüzde işsiz üniversite mezunları varken sen üstüne liseyi bırakmayı düşünüyorsun. Bu yüzden liseyi bırakma.

Eğer üniversite gibi bir planın yoksa okumaya da pek hevesli değilsen, yaşın daha çok gençken bi meslek sahibi ol. Askere gidene kadar hiç değilse çömezliğini atmış olursun. Askerden geldiğin gibi vakit kaybetmeden kendi işinin patronu olursun kimsenin ağız kokusunu çekmezsin. Ben okudum 11 sene banka yöneticisi oldum yaşım 42. Sekiz senedir işsizim. Yaşımdan dolayı ve banka tecrübesi dışında başka tecrübem olmaması yüzünden kimse iş vermiyo. Keşke okumayıp askere gidene kadar çıraklık yapsaydım diyorum. O sebepten iyi düşün karar ver. Erken yaşta al mesleğini eline sonra çok pişman oluyor insan.

Liseye gidiyorum, derslerim iyi değil. Bu sene sınıfta kalma ihtimalim yüksek, kendi işim de var biçerdöver ve tarım. İşimi çok severek yapıyorum en mutlu olduğum yer işimin başı. 1 kere sınıfta kalanlar açığa geçebiliyor diyorlar. Sizce açığa geçmek bu açıdan mantıklı mı?

Benim öyle bir sürü arkadaşım var inat edip üniversiteyi kazandı şu an birlikte okuyoruz. "ay ben yapamıyorum, edemiyorum" deyip bırakmamazlık yapma, çok pişman olursun kafanı toparlayıp düzgün bir şekilde çalışırsan daha iyi yerlere bile gelirsin. Zaten işim var deyipte yapma, belki bir gün yanıp kül olacak tarla (Allah göstermesin bu arada). O zaman ne yapmayı planlıyorsun? En azından üniversiteyi kazanıp devlette çalışırsan daha düzgün bir hayatın da olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı