Çözüldü Load balancing, dispatch ve internet birleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NeuraLink

Hectopat
load balancing, dispatch ve büyük firmaların kullandığı SD-WAN gibi kavramların en makul ve uygun olanlarını kullanarak ağlarımın hızlarını mümkünse birleştirmek, birleştirmek mümkün değilse farklı görevlere farklı ağlar atamak istiyorum.

Durumum: Kendi katımda ve üst katta birleştirebileceğim iki ağ var fakat üst kattaki ağı alt kata çekmem mümkün değil. Ek olarak telefonumun internetini gerektiği zamanlar kablo ile aynı anda bilgisayarıma bağlayabilirim. Yani iki kablosuz bir kablolu internetim var. Bunları pfsense ve OpenWrt gibi teknolojileri kullanarak birleştirebileceğim en makul yollar nelerdir?

Elimde pfsense ile kullanabileceğim fazladan bir cihaz mevcut yine de mümkünse Github: alexkirsz / dispatch gibi bir yol ile internetlerimi birleştirmek isterim. Bu Git'i denedim ve maalesef bağlantıları birleştiremedim. Eskiden bağlantıları çok güzel birleştiren bir proje vardı fakat şu an bulamıyorum. Bu tür bir proje bilende söyleyebilir. İki tane ..Mb/s internetin birleşimi toplamlarının %85-90'ı etse yine güzel.

Yiğit Kamuray'ın açtığı "internet birleştirme nasıl yapılır?" konusunda Disty hocanın "eski veya boşta bir bilgisayarınız varsa iki tane daha Ethernet kartı takıp OpenWrt veya pfsense kurup kullanabilirsiniz. Ben kendi bilgisayarımda bir sanal makinede pfsense kullanıyorum." demesine istinaden burada kendisini etiketleyerek konuyu açtım. @Disty

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
OpenWrt'de multiwan kullanabilirsiniz.

Wi-Fi ağları için Wi-Fi menüsünden Wi-Fi Client şeklinde Wi-Fi ağına bağlanın ve WAN olarak atayın.
Kablolu için normal rehberler ile aynı.
Bahsettiğiniz paketleri (dispatch, PfSense) kullanmadım. Kendi deneyimlerimi paylaşıyorum.

Sadece OpenWrt ve OpenWrt'nın multiwan özelliği ile kolaylıkla istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Alternatif olarak ifenslave kullanabilirsiniz.

Wi-Fi desteği konusunda bir fikrim yok, hiç Wi-Fi ile sunucu kurmadım normal olarak. Teorik olarak çalışmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
OpenWrt'de multiwan kullanabilirsiniz.

Wi-Fi ağları için Wi-Fi menüsünden Wi-Fi Client şeklinde Wi-Fi ağına bağlanın ve WAN olarak atayın.
Kablolu için normal rehberler ile aynı.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı