LoL Bronz'dan çıkılmıyor

Uzun süre bronzdan çıkamayan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Gerçekten bu durumun tek çaresi minimum 3 kişilik gruplarda iletişim halinde oyun kurmaktan geçiyor. Bazen gerçekten ne kadar ligine göre ileri düzey oynasan da bronz ligi gerçekten nuhun gemisi gibi. Elbette KDA önemli bir şey fakat maç kazandırmıyor.

Sağlığınız için LoL'ü bırakın. "Bağımlısıyım, bırakamıyorum" diyorsanız da kendinize mid rolünde bir arkadaş bulun. Erken oyunda middeki arkadaşınıza yardım edin. Middeki arkadaşınız diğer lanelere roam attıkça midi mümkünse alametle pushlayın. Tüm ejderleri almaya çalışın. Oyun çok uzamadan arkadaşınızla baron alın veya alabildiğiniz kadar kule alın ve bitirin. En azından golda çıkarsınız.

Pre her şeyden once gelir. Ilk once kendine saglam bir pre bul. Tavsiyem jung ve SUP. DC sunucularinda oyuncu arayanlar oluyor. Oralara ugra. Silver 1 de tikali kalmistim premlerle Gold 2'ye kadar ciktim sonra saldim oyunu. Baktin ki prelerle de olmuyor sal oyunu gitsin.

Kda bir şey ifade etmez maçı takip edip doğru zamanda doğru yerde olman önemli ayrıca orman oynayıp o skorlarla kaybetmen tamamen senin kötü olmandan kaynaklanıyordur. Objektiflere oynayıp maçı bir yerde bitirmen lazım çok iyi oynayabilirsin ama takım savaşlarına bakar oyun 1 tane CC atar rakip istersen 50-0 ol tek yersin.

Yapılabilecek bazı şeyler;
Güçlü meta çarları oynamak: Viego çıktığı zamanlarda yeni bir hesap açıp yerleşme maçlarında grandmaster smurf top lane Camille'ye oyunu taşıttırmamıştım :d
Not: Sıkıldığınız çarı oynamayın boşuna Amumu metayken Amumu oynamak gibi bir isteğim falan yoktu oynayınca da zaten kötü oynuyordum sevdiğiniz iyi oynadığınız çarlarla da rank atlayabilirsiniz stuck iseniz fresh hesap açın veya ucuza bir hesap alın fresh hesap ve mmr konusu çok önemli.

Tryhard Duo ile girmek: Tryhard dememin sebebi sohbetlik çıtır Duo ile girersen oyuna odaklanamazsın. İyi iletişim sağlıyabileceğiniz birlikte hareket edebileceğiniz bir Duo'yu öneririm mid-Jungle efsane olur hiç LoL oynamayan arkadaşın yoksa buradan Duo bulmanı öneririm DC'de sunuculardaki insanlar biraz ehmm... Tabii bu benim fikrim.

Belli başlı alışkanlıklar: Sık sık minimape bakmak, Free totemleri kullanmak ve gerekirse kontrol totemi almak, karşı Jungle'ın yerini öğrenmek, SS atmak gerekirse diğer lanelere uyarı pingi atmak ve en önemlisi farm yapmak.

Belli bir süre ara vermek: En sevdiğim tekniktir LoL'den zaten sıkılmış biriydim ve sınav haftası vb. derken oyunu yaklaşık 3 ay boyunca çok nadiren oynadım ve geri döndüğümde tüm o tiltlik vb gitmişti sabırlı olmayı öğrenmiştim kaybettiğim oyunda mentalim hemen patlamıyordu.

Lane seçimi: Sanırım Jungle maindiniz ben gene de söyleyeyim top lanele falan maç taşımak imkansız neredeyse karşı takımın bot Lane'i tarafından kitelenirken bulucaksınız kendinizi.

Oyun saatini arttırmak: Evet geldik en önemli diyebileceğim kısma bol bol öğretici video izledik, belli başlı alışkanlıkları kazandık, sabırlı olmayı ve mentalimizi korumayı da öğrendik geriye tek kalan şey oyun saatinizi arttırmak 14 yaşında bir tanıdığım günde 15 saat LoL oynayarak EU West D1'di. Eğer bağımlısı falan değilseniz o kadar çok oynamaya gerek yok zevk almamaya başladığınızda salın rankı vb pek önemsemeyin fresh hesap ile kolayca silvera çıkabilirsiniz. İyi sosyaller.

Kardeş bronzdan çıkamıyorsan takıma suç atmak yerine önce kendi oyunculuğunu geliştir bir. Hatayı millette aramaya devam edersen bronza değil, demire bile düşersin. Oyunculuğunu nasıl geliştireceğine bak.

Klasik bronz oyuncusu her zaman yaptığı skorları örnek gösterir ve buna rağmen bu elodan çıkamadığından dolayı şikayetçidir. Arkadaşlar oyun skorla taşınmıyor ya da level diff ile taşınmıyor önce bunu öğrenmelisin. Sen orman oynuyorsan rakip ormancıya istediğin kadar diff at senin önce diğer koridorlardaki arkadaşlarını öne geçirmen gerekiyor. Skor odaklı oynarsan asla elo çıkamazsın. En basitinden oyunu takip etmen gerekiyor totemleri güzel kullanıp rakip ormancının yerini bilmeli ya da tahmin etmelisin buna göre de takım arkadaşlarına info verirsin. Daha sayabileceğim çok şey var fakat uzatmak istemiyorum.

Halen lol oynayan mı kaldı 2022 yılında :D
2012-13 ten beri oynardım lolü iyi bir pc alınca 2 el hevesimi attım birdaha da girmedim bile lole.
Bronz-gümüş eloda smurf çok,tek başına mümkün değil çıkamazsın yüksek küme bir arkadaş şart.
Yoksa o çöplükten çok zor çıkarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı