LoL hesabı sattım ve davalandım

Araya site şartları da girmiş. Bu yüzden hesap alıp satmıyoruz. Alan kişi hesabı alıp başkasına satıp dolandırıldı belki de. O da işi size yıktı. Sonuçta sizden aldığı hesap sıkıntılı çıktı. Dava olunca gider, derdinizi anlatırsınız. Çok büyük bir meblağ değil. En kötü, bir süre çalışır o parayı kazanırsınız. Akıllanmış olursunuz.
 
Hesap satışı yapmak yasak dolayısıyla almakta yasak değil mi?
Bence her iki tarafın da suçu var, alan kişi aldığı hesabın bu standartlar altında yasaklanma riskinin sürekli devam edeceğini ve tespiti halinde de yasaklanacağının elbet farkındadır veya yasaklar çerçevesinde olmalıdır. Bu yüzden bence her iki tarafında suçu var.
 
Hatirladigim kadariyla sitenin kullanici sozlesmesinde gecerli bir durumdu bu. Siz satmissiniz urunu sonrasinda da alici sorun yasayinca cevap vermeyerek dolandirici konumuna dusmussunuz. Alici da siteye basvurup kanitlari ile hakli oldugunu kanitlayinca size patlamis olay. İslem yaptiginiz siteyi az cok tahmin ediyorum. Satis sozlesmesini okursaniz boyle durumlar icin 150 Euro ceza bedeli odersiniz seklinde bir aciklama bulunuyordu. Orayi okuyun derim
 
" Hesap alışverişi hem alıcıyı hem de satıcıyı, yani herkesi olumsuz yönde etkileyen kural dışı bir aktivitedir."

Yasal olmayan bir şey için dava açmış. :)

Biraz absürt veya aşırı kaçabilir ama;
X ve Y kişisi uyuşturucu ticareti yapıyor ve X kişisi Y kişisini dolandırıyor. Ardından Y kişisi savcılığa gidip diyor ki, X kişisi uyuşturucu ticaretimizde sahtekarlık yaptı, davacıyım!

:D Sıkma canını. Eline bir tebligat ulaştı mı?
 
Öncelikle daha detaylı olsun diye. bir siteden hesabı aldım yükselttim başka sitede sattım. Sonra hesaba bişey oldu diye para istedi alan kişi bende dolandırmaya çalışıyo diye kulak asmadım ve olaylar buraya kadar geldi. site para istedi ben para toplayana kadar dava açılmış. sattıgım hesabın ücreti 160TL civarı bir paraydı. Site ile konustum avukata yönlendirdiler o da benden 1207TL miktar belirtip atıcağım hesabı yolladılar.
Bu miktarı ödemem gerektiğini belirttiler dosya masrafı geçen zaman vs hepsi dahilmiş buna
hesabı sen çalmadın o yüzden bir para ödemen gerekmiyor. riot'un kurallarına göre hesap satışı yapmak yasak ama bu riot'la senin aranda. İkinizde kural ihlali yapıyorsunuz. Hesap satış ve alışı yasak oldugu için karşındaki kişi de kural ihlali yapmış oluyor.
 
Öncelikle hesap satışı yasak. Daha önce benim internet üzerinden aldığım hesabı, satın aldığım kişi geri aldı ve bende hırsızlık ve dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulundum ve dava açıldı. Senin sattığın hesabı ilk sahibi geri aldıysa bu yüzden dava açabilir. Ben paramı geri alarak şikayeti geri çekmiştim ve kapanmıştı dava ama senin için ne olur bilmiyorum. Davayı açanla uzlaşabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı