MacBook Air M1 8 vs 16 GB RAM

Teşekkür ederim herkese tavsiyeleri için. Peki 8GB almamamızın sebebi ileride sorun yaşatacağı için mi yoksa şu an performanssız olması mı? Yani şu anda 16 ramli sürümü arasında performans farkı çok fazla olur mu? Eğer yoksa ise belki şimdi 8 alıp 2-3 yıl sonra 16’lı sürüme geçebilirim
8 GB ağır işler yapmadığınız sürece sizi 2-3 yıl günlük kullanımda çok rahat götürür.
 
Teşekkür ederim herkese tavsiyeleri için. Peki 8 GB almamamızın sebebi ileride sorun yaşatacağı için mi yoksa şu an performanssız olması mı? Yani şu anda 16 RAM'li sürümü arasında performans farkı çok fazla olur mu? Eğer yoksa ise belki şimdi 8 alıp 2-3 yıl sonra 16'lı sürüme geçebilirim

Aslında 8 GB şu an kesinlikle performans sıkıntısı yaşamıyor ve önümüzdeki dört-beş sene rahatsız edecek kadar(Günlük kullanım için) sıkıntı yaşamayacak. Ben böyle düşünüyorum ancak yazılım, modelleme ve renderda performanslar daha hızlı bir şekilde düşebilir. İleriye dönük bir satın alım gerçekleştirmiş olursunuz.

Arkadaş sanırım sadece RAM anlamında sormuş. O yüzden yeni çıkacak MacBook'lar da da 16 GB tercih edebilir.

Ayrıca MacBook Air tanıtılmayacak büyük ihtimalle. Mac Mini Pro ve MacBook Pro'lar bekleniyor.
 
Teşekkür ederim herkese tavsiyeleri için. Peki 8 GB almamamızın sebebi ileride sorun yaşatacağı için mi yoksa şu an performanssız olması mı? Yani şu anda 16 RAM'li sürümü arasında performans farkı çok fazla olur mu? Eğer yoksa ise belki şimdi 8 alıp 2-3 yıl sonra 16'lı sürüme geçebilirim.

Bence tamamen size bağlı çünkü 2-3 yıl boyunca oldukça gelişirsiniz ve büyük projelere girebilirsiniz.
 
Youtube’da Unity testlerine baktığım zaman 8 ve 16 GB ramli sürümlerin arasında birkaç saniye bile yok. Ama gerçek bir kullanım tecrübesi daha aydınlatıcı olur diye düşündüm. M1 işlemciler rami daha farklı kullandığından 8GB Unity için 2-3 yıl yeterli diyenler de var. Bir de Unity M1 sürümü çıkınca bariz bir iyileşme olur mu? Aslında ben de 16GB ramden yanayım ama 2-3 yıl sorunsuz kullanabileceksem aradaki farkı şimdi vermeyip sonra değiştirme düşüncem de var.
 
YouTube'da Unity testlerine baktığım zaman 8 ve 16 GB RAM'li sürümlerin arasında birkaç saniye bile yok. Ama gerçek bir kullanım tecrübesi daha aydınlatıcı olur diye düşündüm. M1 işlemciler RAM'i daha farklı kullandığından 8 GB Unity için 2-3 yıl yeterli diyenler de var. Bir de Unity M1 sürümü çıkınca bariz bir iyileşme olur mu? Aslında ben de 16 GB RAM'den yanayım ama 2-3 yıl sorunsuz kullanabileceksem aradaki farkı şimdi vermeyip sonra değiştirme düşüncem de var.

Tabii ki bir iyileştirme olur. Ancak dediğim gibi 16 GB alıp daha hiç uğraşmanıza gerek kalmaz. Ayrıca ileride ne yapacağınız da belli olmaz belki video editleme veya montajlarla da uğraşabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı