MacBook Air M1 pil döngüsü nasıl olmalı?

Sizdeki sorunun aynısı değil ama iyileştirilmiş pil şarjı bende de çalışmıyor. Şarjdayken sürekli %100'e tamamlıyor cihaz, %80'de durmuyor.

%80e şarjı indirip o esnada pil şarj olmuyor yazıp tekrardan %100e mi tamamlıyor yoksa normal telefon gibi şarjda kullandınız mesela %30a kadar sonra şarja taktınız %100mu yapiyor kendi kendine hiç şarjı eksiliyor mu onu öğrenmem lazım sizden.

%80e şarjı indirip o esnada pil şarj olmuyor yazıp tekrardan %100e mi tamamlıyor yoksa normal telefon gibi şarjda kullandınız mesela %30a kadar sonra şarja taktınız %100mu yapiyor kendi kendine hiç şarjı eksiliyor mu onu öğrenmem lazım sizden.
Hayır eksilmiyor. Sadece yapay zeka öğrenemedi sürekli şarda kullandığımı. Siz nasıl öğrettiniz onu soruyorum.

Bendeki bu olayın sebebi nedir peki sizce hocam diğer kullanıcılarda prize takılı kullandıklarında otomatik %80e sabitliyor batarya sağlığı bende prize takılı olarak kullanıyorum bende neden bu şekilde sabitlemek yerine her gün %91'e kadar inidirip tekrar %100 yapıyor bunu günde 1 sefer muhakkak yapıyor ve bu işlemde nereden baksan 2 saati geçiyor boşaltıp doldurması.
Ben ikinci el pro alacağım şimdi video edit ve müzik programı için kullanacağım. İ5 işlemcili 51 pil döngülü 2020 model mi tercih etmeliyim
İ9 işlemcili 168 devirli 2019 model mi yardımcı olur musunuz?

Ben ikinci el pro alacağım şimdi video edit ve müzik programı için kullanacağım. İ5 işlemcili 51 pil döngülü 2020 model mi tercih etmeliyim
İ9 işlemcili 168 devirli 2019 model mi yardımcı olur musunuz?
Hiçbiri tabii ki de. M2 air alın keyfinize bakın. M1-M2 işlemci varken artık intel alınmaz.

Hiçbiri tabii ki de. M2 air alın keyfinize bakın. M1-M2 işlemci varken artık intel alınmaz.
Kullanacağı programlara göre değişir bu durum. Apple Silicon ile tam uyumlu olmayan bir uygulama kullanacaksa boot edip kullanması çok daha mantıklı, Parallels ile dahi olsa sanal makine boot edip Windows çalıştırmak kadar iyi sonuç vermiyor. Yine de sanal makine kullanacaksa minimum 16GB ram yükseltmesi yapılmalı. Eğer bu yükseltme M2 ile yapılacaksa depolama da minimum 512'ye yükseltilmeli. Ki bu fiyatlara çıkıldığında da eminim çok fazla alternatifi olacaktır. Her ne kadar M1 kullanıyor ve memnun olsam da dediğiniz gibi "M1-M2 varken al keyfine bak" pek gerçekçi değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı